Grejsi Grejsi komentáře u knih

☰ menu

Zvěrolékař a psí historky Zvěrolékař a psí historky James Herriot (p)

Příjemné čtení, které je zároveň přínosem, zvláště pro přátele pejsků. Poutavé a dobré historky.

24.03.2014 4 z 5


Rok vdovou Rok vdovou John Irving

Kniha Rok vdovou je poutavá a velmi zajímavá kniha, jako každá Irvingova věc je dějově poměrně složitá. První zhruba polovina byla zfilmována pod názvem Dveře v podlaze, mě osobně více vtáhla do děje polovina druhá.
Rok vdovou je moderní a čtivá literatura, proto hodnotím velmi pozitivně.

06.05.2013 4 z 5


Simona Monyová - Život a smrt Simona Monyová - Život a smrt Richard Sacher

První polovina pojednává o setkání autora se Simonou Monyovou, o jejich vytvářejícím se přátelství, o tragickém osudu SM, zbytek je jen doplněním stránek, vyňat z recencí, časopisů nižších kvalit.

24.04.2013 2 z 5


Kleptoman Kleptoman Karel Žilák

Kleptoman je trochu slabším Žilákovám počinem, vypráví o zlínském podsvětí, nicméně se jedná o zajímavý kriminální příběh. Vypráví osudy několika různých osob, policisty, pekařky, slováka, agresivního pasáka, bývalé ředitelce zlínské televize, tyto osudy se nakonec proplétají.

13.03.2013 2 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Na Dallas 63 spousta vyjádření nakladla společnou výtku: Že se autor v díle málo věnoval prezidentu Kennedymu a samotnému atentátu. Román neměl být životopisem JFK a také nebyl, čtenářům poutavě přibližuje americkou historii nenásilným způsobem. Prostřednictvím sympatického hlavního hrdiny Jakea Eppinga (George Emberson) se ocitáme v Derry v roce 1958, Dallasu i Jodie.
V příběhu nic nechybí a je pro čtenáře Stephena Kinga dalším přívětivým zážitkem.

05.03.2013 4 z 5