Simona Monyová - Život a smrt

Simona Monyová - Život a smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86928/bmid_simona-monyova-zivot-86928.jpg 3 37 9

Nejbližší kolega a zároveň důvěrný přítel nejprodávanější české spisovatelky Simony Monyové, která tragicky zahynula začátkem srpna roku 2011, šokoval veřejnost a zároveň způsobil mediální poprask tím, že několik hodin po smrti úspěšné autorky společenských románů zveřejnil některé sms zprávy, v nichž se mu svěřila, že byla manželem dlouhodobě „psychicky a fyzicky týrána“. Richard Sacher nyní přichází s vysvětlením, jak vlastně všechno bylo doopravdy a proč Monyové v osudné chvíli nebyl schopen pomoci. Především však barvitě popisuje spisovatelčinu osobnost a také jejich přátelství a spolupráci, která započala již na přelomu tisíciletí. Publikace je doplněna o autorizované výroky, v nichž Monyová s upřímností odhalila nejen svoji povahu, ale také své názory, vztah k rodině, práci, mužům a sexu a v neposlední řadě i ke kolegovi Michalu Vieweghovi. Nechybí ani spousta unikátních fotografií a oficiální bibliografie Simony Monyové včetně ukázek z jejích knih a recenzí.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
10.02.2022 4 z 5

Třetí vzpomínková kniha na autorku, za mě asi nejlepší . Je vidět že jí psal kamarád a ne někdo nezúčastněný. Autorčiny knihy jsem měla moc ráda a dychtivě čekala na další novou . Jen mě mrzí že nejbližší okolí nezasáhlo, kniha srdceboly bylo v podstatě volání o pomoc a nikdo nic neudělal ...

dagsvob
28.03.2021 3 z 5

Čekala jsem něco víc. V první části mně přišel autor jako ufňukánek, kterému záleží víc na tom, aby nepřišel o přízeň SM, než aby se jí snažil pomoct i přes varovné signály. No a druhá část jsou úryvky z rozhovorů, recenzí a samotných knih.


Jiřina18
28.02.2021 5 z 5

Moc hezky napsaná kniha. Je vidět, že pan Sacher měl Simonu Monyovou opravdu rád a byli dobří kamarádi

Analady
04.11.2018 2 z 5

Po této knize bych nikdy nesáhla, kdybych si před nedávnem nepřečetla Srdceboly. Příběh mě tak zaujal, že jsem se o životě Simony Monyové chtěla dozvědět víc. Ale bohužel tato kniha mé očekávání nenaplnila. Kniha nebyla ani tak o životě Simony Monyové, ale o životě autora knihy, který se se SM občas setkával na různých akcích a o zprávách, které si posílali. V druhé části byly ukázky z jejích knih. Ale z toho mála, co jsem se o ní dozvěděla, to musela být fajn ženská

Opatov
12.09.2018 5 z 5

Velmi oblibena spisovatelka ctenarek vsech generaci. Smutne udalosti, ktere daly vzniknout teto knize, uz nikdo zpatky nevrati. Ale lide si tuto knihu koupili, protoze je rozebrana. A vubec se nedivim, byla to vynikajici spisovatelka a jeji osud lidi zajima. Sokujici je, ze vyhrocena situace v jejim zivote mohla dojit at takhle daleko a je to strasna skoda. I kdyz jsem take nejakou dobu vahala, kniha rozhodne stoji za precteni.

Kerberos
26.06.2017 4 z 5

Životní příběh Monyové mě zajímal,protože jsem četla hodně knih,které napsala.Udivuje mě ,že to ona i její okolí nechali zajít tak daleko.

Danago
01.02.2016 5 z 5

Knížka je pro ty, kdo o Simoně chtějí vědět víc. Protože já ji mám moc ráda a její osud mě velmi zasáhl, knihu sem si přečetla a nelitovala sem. Můžu jen souhlasit s příspěvkem AJA1006.
Je dobré , že autor napsal pravdivý příběh. Žádné polopravdy. Za tuto knihu děkuju.

AJA1006
05.03.2014 5 z 5

Myslím si, že osoba, která je skryta se svým komentářem pod jménem "sarahed" udělala velkou chybu, že si knihu nepřečetla. Zjistila by totiž, že se autor ničím neprohřešil, ani neočernil jméno a památku Simony Monyové tím, že tuto knihu napsal. Naopak, vyzdvihl v ní své pravé a čisté přátelství k Simoně, ukázal, jaká jedinečná a vnímavá osobnost Simona byla. Na pravou míru uvedl to, co různá média i různí lidé ve svých polopravdivých článcích a dohadech rozpoutali v tisku po smrti Simony.
Touto knihou vzdal čest vzájemnému přátelství a projevil svůj smutek nad jejím tragickým odchodem.

Grejsi
24.04.2013 2 z 5

První polovina pojednává o setkání autora se Simonou Monyovou, o jejich vytvářejícím se přátelství, o tragickém osudu SM, zbytek je jen doplněním stránek, vyňat z recencí, časopisů nižších kvalit.

Autorovy další knížky

Richard Sacher
česká, 1974
2011  68%Simona Monyová - Život a smrt
2013  53%Trojka
2010  58%Dýchla na mě smrt - Příběhy osobností, které na poslední chvíli unikly smrti
2012  73%První láska
2009  68%Schůzky s tajemnem