Zvěrolékař a psí historky
kniha od: James Herriot (p)
KoupitKoupit eknihu
Výběr autorových povídek o psech. Dlouhá léta soužití s vlastními psími miláčky i profesní zážitky z léčení cizích psů poučily, že pro pohodu společných chvil je důležité vědět, že „ze všeho největší štěstí netkví v tom, že zvířata člověka zajímají a okouzlují, ale že jim rozumí a něco o nich ví“. James Herriot o nich věděl hodně – i to, že krátké životy nemusí znamenat pro majitele těchto oddaných čtyřnohých druhů nekonečné pusto a prázdno, dokážou-li si na ně i po jejich definitivním odchodu uchovat dobré vzpomínky....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25605/big_zverolekar-a-psi-historky-rCh-25605.jpg 4.6341Zvěrolékař 10.
Žánr:
Literatura světová, Povídky, Příroda, zvířata
Vydáno: 1995, Svoboda
James Herriot’s Dog Stories, 1986
Komentáře (56)
Kniha Zvěrolékař a psí historky

Pes a James Herriot jsou dvě bytosti, které člověka nikdy nezklamou. Takže dvojnásobná radost :)

Vzpomínky Jamese Herriota na svou veterinární praxi v Darrowby tentokrát zaměřená na jeho nejoblíbenější pacienty a to psi. Krasné a občas i smutné příběhy, kdy stejně jako život občas vždy nekončí happy endem, přesto psané tak velkou láskou k těmto chlupatým tvorům. Na Herriotovi je poznat, že svou práci miloval a ošetřování psů obzvláště. Kdo neměl dobrou náladu ať sáhne po této knize a zaručeně se mu zlepší.

Milé příběhy o psech. Pohladí na duši. Slyšela jsem jako audioknihu skvěle namluvenou Jiřím Lábusem, to ještě zážitek pozvedá o úroveň výš.

Kniha se mi líbila, ale asi jsem očekávala trošku více veselejších historek. Ke konci už mi občas i slzička ukápla. Máme doma psa a neumím si představit, že by se mu něco stalo a musela bych řešit utracení. Fuj... Některé ty historky byly opravdu moc smutné.

Přesně:
Ad "Kačí1169" James Herriot prostě nikdy nezklame.
Ad "Bulldog" Tuhle knihu by měl mít v knihovně každý milovník psů....
Jo! A jo! A prostě jo! Takže u mne má čestné místo.
Pan Herriot píše úplně úžasně - a je jedno, které zvíře zrovna ošetřuje.
Je prostě úplně skvělý.
No jo, už jsem zaujatá.
Já vím :o)))))

Tuhle knihu by měl mít v knihovně každý milovník psů.. Úžasné povídky protkané humorem i slzami, ale hlavně vzájemnou láskou mezi lidmi a zvířaty a tak se mi to líbí a takhle by to mělo fungovat.

Skládám své srdce, poklonu a všechny projevy ústy právě tomuto naprosto úchvatnému autorovi, který mě opět nadchnul pro své humorné vyprávění.
Doporučujeme

Štítky
psi příběhy o psech zvěrolékaři historky
Autor a jeho další knihy
2001 | ![]() |
1981 | ![]() |
1991 | ![]() |
1995 | ![]() |
1993 | ![]() |
1995 | ![]() |
Kniha Zvěrolékař a psí historky je v
Právě čtených | 4x |
Přečtených | 536x |