Girasole69 Girasole69 komentáře u knih

☰ menu

Staré odrůdy Staré odrůdy Ewald Arenz

Ze všeho nejdřív bych chtěla poděkovat za krásný překlad. Ráda čtu knihy, kde se objevuje kouzlo českého jazyka. Ať už českého spisovatele nebo překladatele. Jsem vděčná za překlad, který se krásně čte a díky němu chcete pořád a pořád pokračovat ve čtení....
Kniha Ewalda Arenze byla pohlazením. Jestli čtení příběhů máte nastavené stejně jako já a příběh knihy vidíte jako film nebo další souběžně probíhající realitu, oceníte i popisy krajiny, svítání, noci... Postavy knihy se musely poprat s osudem, řešit pro ně nelehké životní situace. Jedna v minulosti a druhá v současnosti. Někdy je zvláštní, jak nás osud dokáže šoupnout tam, kam potřebuje a jak dokážeme potkat ty "správné lidi", kteří nás popostrčí nebo nasměrují dál, když nevíme kudy kam.... A to se stalo Sally, když ve svých sedmnácti na útěku z léčebny potkala Liss.
Jo, a oceňuji i to, jak se spisovatel muž dokázal vcítit do života obyčejných ženských....

22.01.2022 5 z 5


Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Za mě pět hvězdiček. Nějak se nám ze světa vytrácí knihy, které pohladí. Stěžovat si na to, že je kniha napsána jazykem, kterému současná generace nerozumí - nebo se nesnaží rozumět? - je smutný obrázek o dnešních čtenářích. Knihy přece nejde číst rychločtením bez prožitku. Po letech mě tato kniha znovu dostala i tím, že si ji sám vybral můj desetiletý syn jako doporučenou četbu a při jejím čtení se baví. A na slova, kterým nerozumí, se prostě zeptá :-)

20.10.2017 5 z 5


Přístav naděje Přístav naděje Nina George

Jestli máte chvíli čas, jestli chcete číst román, ve kterém je spousta krásných vět, jestli máte rádi český jazyk, začněte číst knihy od Niny George. Mám přečtený Levandulový pokoj a čtu Přístav naděje. Musím smeknout před překladem obou knih této spisovatelky. Český jazyk je fakt nádherný, když to s ním někdo umí. Pokud někam spěcháte, tak knihu nečtěte. Není pro ty, kteří přeskakují tzv. nudné popisy. Protože popisy míst, situací a myšlenek do příběhu patří.

26.09.2017 5 z 5


Šťastní lidé mají snadný život Šťastní lidé mají snadný život Agnès Martin-Lugand

Jo, život není peříčko a jenom romantika. I hlavní hrdinka může mít pár negativních vlastností (cigárko, sprostá slovíčka), o to je lidštější. Obě knihy jsou skvělé. Tak trochu šmrncnuté životem:-) Jo, taky bych ráda měla u sebe takového Felixe :-)) Vy ne?

13.09.2017 5 z 5


Soud padlých andělů Soud padlých andělů James Kimmel jr.

Hodně zajímavá kniha. Pokud se pustíte do četby, zapomeňte na román s pasivním příběhem. Není dobré přeskakovat pasáže, protože se Vám zdají zdlouhavé či nudné. Pustili jste se do knihy, u které musíte přemýšlet. Před volbou spravedlnosti nebo odpuštění stojíme často i v životě. Nemusíme čekat na ten posmrtný. Za sebe dávám plný počet bodů.

07.06.2015 5 z 5