Soud padlých andělů

Soud padlých andělů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155086/bmid_soud-padlych-andelu-wap-155086.jpg 3 166 47

Brek Cuttlerová má všechno – milovaného manžela, roztomilou dcerku a úspěšnou právní praxi. Jednoho dne o všechno jako mávnutím proutku přijde. Ocitne se na osamělém železničním nástupišti, má zakrvácené šaty a nemůže si ani za nic vzpomenout, jak se tam dostala. Nabízí se jediné vysvětlení. Je mrtvá. Uvázla mezi světy na záhadném místě, kde žijí lidé z její minulosti. Jen co se však dozví, že ji sem poslali proto, aby vstoupila mezi ty, kteří obžalovávají a obhajují duše u Posledního soudu, její naděje na útěk pohasne a nahradí ji strach z budoucnosti. Uvědomí si, že nejdřív se musí postavit tváří v tvář hrozné pravdě o své smrti. Když nečekaně zjistí, že před soudem stojí ona sama, dozví se překvapující odpověď na snad nejdůležitější otázku ze všech: Kdo je skutečným posledním soudcem našich životů? -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Trial of Fallen Angels , 2012


více info...

Přidat komentář

Sixtínka
dnes odpad!

Nedočítala som. Vôbec ma to nezaujalo.

Jája92
09.11.2023 3 z 5

Autorka nám předestřela svou fantazii týkající se posmrtného života. Do poloviny knihy byla kniha poutavá a díky krátkým kapitolám čtení rychle ubíhalo.
Ovšem po té, kdy se v příběhu objevovalo čím dál více postav, se příběh poněkud zašmodrchal a jistá chaotičnost mu zůstala až do závěru.
Též mi filozofické vsuvky překážely ve čtení... Jako třešnička na dortu je obálka, sice vypadá zajímavě, ale rozhodně neodpovídá popisu hl. postavy...


pydla
07.10.2022 1 z 5

Na knize je nejhezčí název a ... to je tak vše. Slátanina příběhů nestabilní kvality. Možná zajímavý pohled na posmrtný soud duší, odpuštění, proplétané nudně filozofickými úvahami a pohledy na soud, boha, pravdu a kdo ví co ještě.
Určitě kniha někoho osloví, jak je vidět, na některých recenzích, já ji však nedoporučuji, leda byste neměli nic jiného po ruce, čím se praštit do čela.
Kniha mi přijde jako hodinový proslov před dvoumetrovým obrazem čistého plátna s modrou tečkou uprostřed, o tom, jaké to není hluboké umělecké dílo a co tím malíř myslel .

Miruneček
15.09.2022 3 z 5

Velice silný příběh a velice srdcervoucí konec.Doporučuji

Sabina335
11.08.2022 5 z 5

Ačkoliv se o toto téma nijak zvlášť nezabývám, musím uznat, že mě kniha zaujala a tak nějak mě donutila přemýšlet nad tím, co nás může čekat po smrti. Kniha byla čtivě napsaná a nutí k zamyšlení.

Dani25
05.01.2022 5 z 5

Zaujímavý nápad. Téma, nad ktorou sa asi zamýšľa každý. Je niečo po smrti? Kniha, ktorú som musela čítať bez dlhých prestávok, lebo by som sa asi stratila v náväznostiach.

Mindy
29.12.2021 3 z 5

Chvilku mi trvalo, než jsem se v knize zorientovala a zjistila, o co tady jde.
Vyskytuje se zde celkem dost velké množství postav, jejichž životy se vzájemně prolínají. A jsou to smutné a dojemné osudy. A také zde jsou dlouhé pasáže o biblických příbězích provázené duchovními a filosofickými myšlenkami. Když to shrnu - moc dobře se mi to nečetlo, ale zajímavé to bylo.

zpevSusannah
12.02.2021 3 z 5

Nějak se nemůžu rozhodnout, jak tuto knihu hodnotit... Při čtení se mi před očima střídaly pasáže, kdy sem hltala každé slovo, s pasážemi zvláštních myšlenek a jistých filosofických úvah. Na některé jsem nebyla správně naladěna a moje hlava odmítala přijmout to, co čte.
Každopádně jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do ruky. Měla jsem zase po delší době nad čím přemýšlet.

maličkán
11.12.2020 1 z 5

Tak tahle kniha pro mne byla omyl. Dávám jednu hvězdičku za pěknou obálku. Přečetla jsem ji, jen proto, že nenechávám rozečtené knihy. Ale bylo to pro mně moc složitě napsáno. Sem tam nějaký příběh zaujal, ale jako celek katastrofa. Hned jsem ji darovala do knihobudky.

Missul
14.06.2020 5 z 5

Moc zajímavá a krásná myšlenka. Přečetla jsem ji jedním dechem.

MalejTucnak
08.03.2020 1 z 5

Četla jsem sice už hodně dávno, ale pamatuji si, že se mi kniha vůbec nelíbila. Děj se táhl, zdál se být nekonečný. Znovu už bych si ji rozhodně nepřečetla.

Frenkis
04.03.2020 1 z 5

Bohužel ani po 100 stránkách mě kniha nezaujala a nijak nelákala abych jí četl dál, proto jsem jí odložil.

Lenkazahal
27.02.2020 1 z 5

Začátek knihy mi přišel fajn... Po nějaké době mě přestala bavit a odložila jsem ji...

silvia6227
13.02.2020 2 z 5

V celku dobrý príbeh. Na začiatku ma to veľmi chytilo ale čím ďalej som šla, tým to bolo pre mňa nudnejšie. A hlavne od konca som očakávala viac...

Zuzi98
26.01.2020 3 z 5

Tak z této knihy mam dost smíšené pocity. Děj sám o sobě dobrý, líbilo se mi propojení jednotlivých životů postav. Co se mi nelíbilo, byl přehršel nábožensky filozofických myšlenek, které podle mě byly tak překombinované, že si čtenář ani nedokáže tu celou filozofii nějak ucelit,teda aspoň já to nedokázala a tyto pasáže mě hlavně také svou délkou nudily.
Nápad dobrý, ale zpracování zas až tak ne.

Katri
15.01.2020 3 z 5

Tato kniha je jedinečná, zajímavá a vypráví originální příběh. Ačkoliv je podtržená melancholickým nádechem, rozhodně nelituji, že jsem si ji přečetla. Myslím, že nadchne každého, kdo se zajímá o "věci mezi životem a smrtí," a rozhodně doporučuji.

marketa2362
07.08.2019 4 z 5

Knížka a hlavně její téma je k zamyšlení. Občas bylo náročné sledovat veškerá propojení postav, určitě to ale není oddechové čtení. Ale rozhodně jsem moc ráda, že jsem po této knížce sáhla a přečetla jsem si ji.

Enrill
17.07.2019 2 z 5

Kniha mě nijak neoslovila.

Parwana
07.05.2019 2 z 5

Dobrý oddechovka, ale moc mi nevyhovoval styl psaní autora. Místama jsem si připadala, jako kdyby knihu psala maminka na mateřské.

SmisekIvuska
28.03.2019 4 z 5

Klobouk dolů před autorem, že ve své první knize dokázal proplést tolik lidí, které něco spojovalo. Pro mě byla knížka velmi čtivá, občas jsem se ve jménech ztrácela, ale přesto zanechala myšlenku, zda člověk dokáže odpustit a přijmout určité situace....

Štítky knihy

pro ženy posmrtný život padlí andělé romány

Autorovy knížky

2013  63%Soud padlých andělů