floranova floranova komentáře u knih

☰ menu

Audrey se vrací Audrey se vrací Sophie Kinsella (p)

Opravdu dobrá kniha, příběh ze života, který přečtete jedním dechem. Opravdu aktuální téma. Jedna z nejlepších knih této autorky.

30.06.2016 5 z 5


Mé srdce je z kamene – Temná stránka císařovny Alběty Mé srdce je z kamene – Temná stránka císařovny Alběty Michaela Lindinger

Hodnotím velmi pozitivně a musím se přiznat, že tato kniha mne svým pojetím oslovila. Přečetla jsem již hodně knih o Alžbětě, ale tato je jedna z mála zpracována objektivně a bez zaujetí, snaží se císařovnu pojmout v souvislosti doby, jak ji ovlivňovalo vše v její době a přibližuje čtenáři, že některé pro nás nepochopitelné věci byly v té době běžné a nebo zcela pochopitelné přístupné určité vrstvě a módní nové směry, kterými byla císařovna ovlivněna. Spisovatelka předpokládá určitou znalost života císařovny a je určena spíše čtenářům, kteří jsou již něco o jejím skutečném životě přečetli, spíše doplňuje o nové poznatky vzhledem k době a vysvětluje dobové souvislosti. Děkuji za skvělé čtení.

13.06.2016 5 z 5


Alžběta - Císařovna proti své vůli Alžběta - Císařovna proti své vůli Brigitte Hamann

Hodnotím velmi pozitivně. Nejlepší životopis o Sissi, který jsem zatím četla.

07.01.2013 5 z 5


Paměti komorníka císaře Františka Josefa I. Paměti komorníka císaře Františka Josefa I. Milan Hodík

Knihu hodnotím pozitivně. Přenese člověka doslova na dvůr císaře a obeznámí ho se skutečným životem na dvoře. Určitě doporučuji.

21.11.2012 5 z 5


Šlechtictví zavazuje Šlechtictví zavazuje Martina Winkelhofer

Jedna z m

29.10.2012 4 z 5


V rytmu charlestonu V rytmu charlestonu Sophie Kinsella (p)

Jedna z nejlepších knih, které jsem o této spisovatelky četla. Ráda se k ní opět vracím.

22.10.2012 5 z 5