Fifka Fifka komentáře u knih

☰ menu

Northangerské opatství Northangerské opatství Jane Austen

Další krásná knížka od Jane Austen. Velmi milé, hezké a jednoduché čtení. I v této knize se objevil autorky typický smysl pro ironii. Příkladem je Catherin a její “starosti a útrapy”. Člověk se hrdince zasměje, ale zároveň s ní soucítí a celou knihu je jí nakloněn. Tato knížka neobsahuje tolik postav, jako je tomu např. v knize od téže autorky Pýcha a předsudek, takže se člověk daleko rychleji zorientuje. Knihu můžu jedině doporučit.

24.09.2021 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

1984 byla pro mě velmi depresivní kniha. Vybrala jsem si ji do maturitní četby, nakonec jsem si ji u maturity i vylosovala. Pro maturanty jako dělaná, krásně a dlouze se o ní dá mluvit. Doporučuju!

14.09.2021 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý princ je vůbec moje nejoblíbenější kniha. Řekla bych, že je vhodný pro každého čtenáře. Dítě si v něm najde pohádku, dospělý si najde hlubší význam, který ho donutí se zamyslet. Já sama knížku četla asi 3x a pokaždé jsem našla něco nového.
Knížka hodně rozděluje lidi na dvě skupiny. Ty co malého prince milují a na ty, kteří ho nemohli dočíst, protože je nebavil. Já sama v tomto díle vidím motivy lásky, přátelství, zbytečnosti, hlouposti a naivity. Každý si v Malém princi najde to svoje. Proto doporučuji si tuto knížku přečíst. Do maturitní literatury jako dělaná. :)

14.09.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Knížka je opravdu velmi čtivá. Má krásný příběh. Jednotlivé části ( Já Mira, Ti přede mnou a Já Hana) se velmi hezky propojují a navazují na sebe. Děj je opravdu poutavý a myslím, že nejsem ani nebudu sama, kdo se u knížky rozbrečel.
Knížku opravdu doporučuji.

27.12.2020 5 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Miluju knížky od J.K. Rowling, její způsob popisování příběhu... Nejdříve jsem se bála scénáře, ale bylo to naprosto famózní. Rychle se čte a krásně vtahuje do děje. Prostě PECKA!

08.01.2020 5 z 5