Fabiolka Fabiolka komentáře u knih

☰ menu

Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré Gabriela Futová

Knížka byla pro nás (Fabiolka&babička) velmi potěšující překvapení. Neotřelé postavičky s vtipnými jmény a vlastně jsme se kromě jemně ukázaných “životních poučení celé čtení i výborně bavily. Čtení bylo i napínavé a strašidelné, jenže dobře z knížky víme, že strach má velké oči, takže v pohodě.
Panejo, to byla jízda, Matičkoskákavá, přečetly jsme za 4dny. A obrázky ,ty jsou přímo překrásné :).

03.04.2024 5 z 5


Anička a Velikonoce Anička a Velikonoce Ivana Peroutková

Anička a její příhody mě nikdy neomezí, ještě že má tolik dílů na pokračování. Čteme to s babičkou trochu napřeskáčku, ale vůbec to nevadí, krásně si tu návaznost, co bylo dřív a co potom, najdeme. Velikonoce jsme dočetly chvilku před skutečnými, a tak nám je Aniččino vyprávění ještě umocnilo.

03.04.2024 5 z 5


Zapovězené země: Quetzelina jehla Zapovězené země: Quetzelina jehla Patrick Stuart

a tohle je už poslední 4.díl SESTERSTVA, který dočítáme a už teď je nám po partě třech holek smutno. Nejen, že jsme s nimi zažili mnoho krásných a často napínavých, ale i dojemných a šťastných příběhů, ale hodně jsme se od nich, nebo spíš přímo s nimi naučili. Ne vždy jde všechno hadce, ne vždy je to co si myslíme správné, přátelství je nejen krásné, ale všem pomáhá a každý jsme jiný a vůbec to nevadí, spíš naopak. A mnoho a mnoho dalších poznání, které se nám v životě budou hodit.

31.01.2023 5 z 5


Detektivové Detektivové Zuzana Pospíšilová

Začalo to na zkouškou u prvního dílu a hned a měl velký úspěch. Pro čtoucí babičku (61 let) a vnučku (6 let) to bylo opravdu milé, inspirativní a napínavé čtení, takže jsme postupně musely přečíst celou sérii.

31.01.2023 5 z 5


Pavouček Provazníček Pavouček Provazníček Inka Ciprová

Myslíme si, že po přečtení této kouzelné knížky o pavoučkovi, nebude mít Fabiolka v dospělosti fóbii z pavouků :-), tak se jí ty příběhy líbily.

25.09.2020 4 z 5


Čertí babička Čertí babička Iva Gecková

Knížka se líbila dospělým čtenářům i čtyřleté holčičce. Ta si přála opakovaně číst především tu kapitolu o nemocném zubu do kterého zapadla kouzelná kroupa :). Dokonce jsme ušili i "plyšáka" jako věrnou napodobeninu čertí babičky.

06.08.2020 5 z 5


Jak šly pastelky za sluníčkem Jak šly pastelky za sluníčkem Zuzana Onderová

Jednu kapitolu nebylo možné přečíst :-D. Byla to ta o těch zlých loupežnících, kteří dvě pastelky zavřeli do zavařovačky a Žlutá jim musela pořád malovat zlaťáky. Pro čtyřleté posluchače je to ale předevší nádherný příběh o kamarádství, dobrodružství a odvaze a hlavně je s krásným koncem.

26.05.2020 4 z 5


Můj medvěd Flóra Můj medvěd Flóra Daisy Mrázková

První knížka u které tříletá Fabiolka přímo hltala příběh. Vlastně jsme ji museli přečíst 2x hned za sebou :)

16.04.2020 5 z 5