EXITn1 EXITn1 komentáře u knih

☰ menu

Sedm zákonů: Jak civilizace vznikají, dosahují vrcholu a upadají Sedm zákonů: Jak civilizace vznikají, dosahují vrcholu a upadají Miroslav Bárta

Velmi podnětná kniha. Stručná a zárověň komplexní. Jednotlivé zákony jsou krásně provázány a doplněny příklady jak z historie, tak současnosti.

Když se vikingové v Grónsku nedokázali/NECHTĚLI adaptovat na změny - odešli. My nemáme kam odejít - adaptujeme se?

Káždý máme asi jen jedinou možnost: začít sami u sebe.

"Chtějme sázet, obrazně řečeno, stromy, v jejichž stínu budou odpočívat až naši potomci"

08.06.2021 5 z 5


48 zákonů moci 48 zákonů moci Robert Greene

Knihu jsem pouze prolistoval v knihkupectví. Oproti "48 Laws of Power" je osekaná o příběhy, které byly navrženy tak, aby se nám poselství dostalo pod kůži - jako pohádky. Chybí také různé citáty a moudra, která jsou protkaná celou původní knihou. Celkově chybí asi polovina obsahu...

(Na hřbetu knihy je chybně napsáno "Robert Greenn". Je to sice detail, ale něco to knize vypovídá)

Doporučuji přečíst si knihu v originále. Té dávám minimálně 5 z 5.

06.12.2019


Hoř pomalu Hoř pomalu Veronika Allister Jelínková

Inspirativní kniha plná zajímavých technik. Posunula mě hodně dopředu - věci co se zdály nemožné, už nemožné nejsou :). Rozhodně doporučuji.

23.12.2017 5 z 5


Umění války Umění války Sun-c'

Přečetl jsem ji jednou celou a potom ještě po kouscích několikrát znovu. Vždy objevím něco nového. Až si ji budu číst za 10 let, zase pochopím další moudra co mi dnes unikají.
Obsah Umění války se dá aplikovat do běžného života, podnikání..., ale nestačí si knihu jen přečíst. Z mé zkušenosti vyplíva, že nejdříve musím něco zažít a na tom si uvědomím moudro z knihy a pochopím ho.

23.12.2017 5 z 5