Hoř pomalu

Hoř pomalu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361780/bmid_hor-pomalu-3vc-361780.jpg 4 81 23

Veronika Jelínková na sobě zkouší různé experimenty a starodávné techniky více než deset let. Demystifikuje jejich způsoby a uchopuje je moderně. Čekají na tebe uvnitř knihy.

Přidat komentář

Anya636
26.02.2023 3 z 5

Nic moc vyloženě objevného jsem v knize nenašla. Metaforická bajka se šnekem si mě nezískala. Zaujala mě však Wim Hofova metoda, kterou jsem znala jen zběžně a jakožto naprostý neotužilec se ji plánovala přeskočit. Různé techniky dýchání a meditací mohou být taktéž užitečné. Stejně jako všude jinde je jen na Vás kolik si z knihy odnesete. Potenciál v podobě dosažení duševního klidu kniha jistě má.

Veruru1981
10.03.2022 3 z 5

Jsem z knihy spis zklamana, cekala jsem vic. Kniha mi prijde jako vycuc z 10 knizek ostatnich autoru (Wim Hof, Proc spime, apod.) a rozhodne neni o biohackingu. V knize je brutalne malo tipu, neprijde mi prakticka. V casti tela jde prakticky jen o meditaci, spanek a ledovou vanu (a to tato cast zabira 1/3 knihy). Misty se mi hur cetla a byly tam preklepy (chybejici mezery). Autorka se v nekterych textech prezentuje tak, jako by ji bylo uz 50 let, mela za sebou 20 let praxe, coz mi prislo vtipne, vzhledem k tomu, ze ji je kolem 30 a nejakou praxi ma maximalne 5 let... Kdyz to shrnu, z knihy jsem si nic nevzala a posledni kapitolu o autenticnosti dokonce vynechala a knihu nedocetla (a ja docitam vsechno)... 3 hvezdicky davam za sympaticky design.


angloumene
15.11.2020 3 z 5

Hoř pomalu toho nabízí hodně na strašně malém prostoru. Je to vlastně pravý opak všech těch rozvláčných amerických knih o osobním rozvoji. Popravdě mě ale nedokázala skutečně nadchnout. Jako zajímavý přehled autorkou poznaných life hacků sice nezklamala, ale že by mi jakkoliv změnila život, to ne.

SuperSojka
29.10.2020 4 z 5

Knížka, která musí přijít v té správné životní etapě. Styl psaní je možná příliš familiérní, ale proč ne. Většinu technik knížka jen naťukává, ale zaujatí si pak dle poznámkového aparátu dohledají více. Jako rozcestník a nakopnutí vynikající.

hrebmi
02.01.2020 2 z 5

Bohužel nemohu sloužit, ale do zástupu nadšených se nezařadím. S autorkou jsem slyšel podcast a zaujala mne, proto jsem si pořídil knihu. Ač mladá, stihla toho dost a dost, víc než by asi chtěla (rakovina, závislost...). Je super, že to vše dokázala překonat. Nesedl mi způsob, jakým je kniha psána, jak autorka zpracovává informační zdroje. Hoř pomalu je výcuc jiných knih a je to velmi kostrbaté. Navíc bobek sem, bobek tam, to mne doslova iritovalo. A vše natolik z rychlíku, že pokud se pro nějakou techniku rozhodnete k vyzkoušení, nejspíše využijete z knihy jen poznámkový aparát, abyste si dohledali původní zdrojovou informaci v dostatečné hloubce.

Johanaop
28.11.2019 5 z 5

Perfektní motivační knížka (a že jich je dost). Doporučuji vyzkoušet nějaké techniky.

managalante
03.11.2019 5 z 5

V těchto mých chvílích je to kniha přesně pro mě. Opravdu jsem potřeboval zpomalit, začít se víc soustředit, víc spát a nedělat miliardu věcí denně, protože to pak neudělám nic. Nebo alespoň z toho mám ten pocit. Děkuji Veronice za krásné podání nabídky, která se neodmítá... :-)

CyrusSmith
09.02.2019 5 z 5

Velmi dobrá kniha s praktickými "návody". Knihu jsem celou přečetl, ale zatím toho moc nevyzkoušel. Každopádně počítám s tím, že se budu k jednotlivým částem znovu vracet - nejvíc mě asi zaujala Wim Hofova metoda a lucidní snění, o kterém jsem před tím nikdy neslyšel. Díky!

Kat007
15.10.2018 5 z 5

Trvalo mi delsi dobu, nez jsem knizku “prozila” a nez jsem si uvedomila nektere veci, ktere denodenne delame a nevsimame si jejich dopadu na nas zivot. Velmi inspirativni knizka, kterou by si mel precist opravdu kazdy, je psana srozumitelnym a pochopitelnym stylem. Nektere z metod jsem si vyzkousela a okamzite pocitila pozitivni zmenu. Knizka Hor Pomalu Vas s usmevem nauci, jak se s kapkou usili stat Superlidmi. Knihu predavam dal pratelum a objednavam si rozsirene druhe vydani ????
(nemam ceskou klavesnici ,proto chybi diakritika)

clairegoon
11.09.2018 3 z 5

Nic extra novelho se nedozvíte, výhoda knihy je, zme spisovatelka vám informace předá snadno svým vytříbeným jazykem

momo01
01.04.2018 4 z 5

Hned zkraje prozradím, že se v této knize nedozvíte nic nového, nic co byste se někde jinde nemohli dočíst. Výhodou této knihy ale je, že autorka sesbírala techniky osobnostního rozvoje, kterým sama věří, které si vyzkoušela, a co je hlavní - popisuje je čtivě a poskládala je do smysluplného celku.

Letnínoc
22.03.2018 5 z 5

Kniha má zvláštní kouzlo - je plná energie a živé inspirace. Veronika v papírové podobě je prostě úžasná!!! :-)

zbyněk69
19.03.2018 5 z 5

Děkuju, i když si to asi každý musí prožít sám, kniha mu pomůže lépe a dříve si to na své cestě uvědomit. Doporučuji.

Hwadu
03.03.2018 5 z 5

Úžasná kniha, nejen pro ty, kteří hledají sami sebe a to co je věčné. Autorka vychází z vlastní zkušenosti a praxe, což je nejdůležitější. V knize člověk najde vše co je třeba k vlastnímu poznání a praxi. Vše jednoduše a srozumitelně sepsané z pohledu mladého člověka, což dává čtenářovi možnost daleko snáze všemu porozumět a pochopit. Mě velmi zaujala práce s dechem a cvičí, která tam jsou, stejně tak pasáž o lucidním snění.
Super knížka! Díky za ni!
Doporučuji všem, kdo na sobě chtějí pracovat.

Aljonka
24.01.2018

Wou! Kniha, ktora Vam otvori oči. Žiadny slniečkovsky štyl pisania. Uprimne,drze a podložene fakty. Určite nebude patriť k tym kniham, ktore si prečitate raz a potom zapadnu prachom. K tejto sa môžte stale vraciať a čerpať z nej

pesseveze
23.01.2018 5 z 5

Kniha je skvělá, oceňuji ilustraci a obzvlášť autorčin vytříbený vkus pro humor a umění vyzdvihnout a vtipně podat naše každodenní neřesti způsobené částečně konzumním-kapitalistickým způsobem života. Hoř pomalu je super návod pro lidi, kteří jsou odhodlaní se sebou začít opravdu něco dělat a měnit sebe a tím i svět kolem k lepšímu. Sama jsem začala několik typů z knihy (např. wimhofovu metodu, půst, Oshovu meditaci) praktikovat a mohu s radostí potvrdit, že se to velice podepsalo na mé nynější kvalitě života :).
Velice inspirující! Super dárek pro všechny superlidi! :)

Zazaova
23.01.2018 5 z 5

Hor pomalu pro me byla tim posledni chybejicim clankem ke zmene. Kniha je rozdelena na tri casti: mysl, telo a duse a muzete ji cist, jak se vam zachce. Klidne od zadu dopredu. Me se nejvice libila cast o dusi, v ni jsem se nasla a cetla ji take jako prvni.

Z metod se mi nejvic libila wimhofova, kterou jsem diky seberozvojovym vikendum, ktere Veronika porada, mohla vyzkouset na vlastni kuzi. Neverila bych, ceho vseho jsem schopna, kam se posunuly moje hranice a ze se otuzovani a meditace stane soucasti meho bezneho zivota. Po nicem se necitim tolik ziva, plna energie. Vsechny techniky jsou napsane tak, ze je kazdy pochopi. Zadne slozitosti ani odborne nazvy, kdy pak clovek stejne nevi co ma delat. Je totiz psana srdcem a s uprimnosti.

Knihu doporucuji vsem, kteri touzi po zmene a chteji na sobe OPRADOVE pracovat. Nebo si ji muzete precist jen tak ze zvedavosti

levandule0215
22.01.2018

knížka se mi velice líbila..ráda se k ní vracím ...člověk si najednou uvědomí skutečné hodnoty života..proč se honit za kariérou,penězi,uznáním ..člověk by měl trávit svůj čas se svojí rodinou ,přáteli, co můžeme svým nejbližším dát ?svůj čas a to je to nejcennější co jim můžeme dát...

tomas9055
22.01.2018 5 z 5

Kniha mne velmi příjemně překvapila! Dobře se čte a je plná užitečných metod a myšlenek jak změnit svůj život k lepšímu :-)

jelenzlesa
22.01.2018 5 z 5

Perfektní kniha pro ty,co se rádi posouvají ku předu.V této knize najdete různé netradiční techniky,které se týkají zdraví a naší duše.Věci,které by nás měli učit ve škole.Nejvíce mě zaujala ledová síla,která opravdu funguje.Kniha je i vtipně psaná a Pepa je prostě nejvíííc.