Evouš Evouš komentáře u knih

☰ menu

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Soukromý detektiv hledající pravdu o smrti mladé modelky. Příběh, který určitě nadchne nejednoho čtenáře, ale…

Nečekejte akční scény ani nečekané zvraty v ději. Tady uvidíte poctivou detektivní práci – hledání svědků, ověřování teorií, výslechy podezřelých. Ten, kdo je zvyklý na severskou krimi, v podání Nesbøho nebo Larssona, bude nejspíše otrávený neustálým opakováním známých faktů a skutečností. Nicméně poslední třetina knihy nabídne svižnější tempo a celkově věcnější závěr, bez delších popisných pasáží.

Za sebe dávám 3 hvězdičky. Myšlenka příběhu dobrá, propracované charaktery postav a respekt k jménu JK Rowling. Na druhou stranu musím přiznat, že mě stálo hodně přemlouvání pročíst se až do konce, který zase nebyl nijak strhující a nečekaný. Domnívám se, že kdyby knihu vydal neznámý autor, zůstala by bez většího povšimnutí ležet v regálech knihkupectví.

23.07.2014 3 z 5


Tajemství Turínského plátna Tajemství Turínského plátna Sam Christer (p)

Spojení historie, náboženství a zločinu. Bohužel část knihy jsem se nudila - postrádala jsem hlubší zvrat v ději, chyběla mi akce. Něco po čem bych nebyla schopna odložit knihu. Možná to bylo způsobeno tím, že nejsem příliš velkým nadšencem do dějin. Tři hvězdičky dávám za hlavní postavy (které se mi rychle zalíbily) a za vcelku povedený závěr.

13.07.2013 3 z 5


Chladný popel Chladný popel Simon Beckett

První příběh Davida Huntera (Chemie smrti) mě oslovil, proto jsem se s chutí pustila do čtení toho druhého. Chladný popel jsem přečetla, jak se říká, jedním dechem. Neskutečné zvraty v průběhu celé knihy a i v samotném závěru. Mě Simon Beckett oslovil, doporučuji všem, kteří mají rádi detektivní thrillery - nudit se rozhodně nebudete :)

21.06.2013 5 z 5


Obchodník se smrtí Obchodník se smrtí Hugh Laurie

Knížku jsem si koupila hlavně kvůli autorovi a očekávala jsem od ní opravdu hodně. Po přečtení jsem byla chvíli zmatená ze všech těch jmen, míst a zápletek, ale nakonec musím uznat, že se mi " Obchodník se smrtí" líbil. Nejvíc mě potěšila pasáž, která se odehrává v Praze a příhoda s předraženým taxikářem mě opravdu pobavila :) Musím řict, že Hugh Laurie má svůj vlastní osobitý způsob psaní, který se však nemusí každému zamlouvat...

02.09.2012 4 z 5


Pohřešovaná Pohřešovaná Chris Mooney

Povedená detektivka s momenty, které by čekal málokdo. A navíc se i dobře čte, proto pět hvězdiček. :)

02.09.2012 5 z 5