endymio endymio komentáře u knih

☰ menu

Z Prahy všemi směry Z Prahy všemi směry Ivana Mudrová

Miluji knížky Ivany Mudrové. Vyhýbajíce se profláklým místům plným turistů jsme vděčni za drobné lokální zajímavosti, které bychom těžko sami dohledávali. Nejen v této, ale i v jiných sériích ( Kam značky nevedou...) najdeme neznámé raritky i v kraji, kde léta žijeme.

05.08.2023 5 z 5


Muž bez psa Muž bez psa Håkan Nesser

Za mě dosud nejtemnější příběh z Nesserova pera. Hlubiny zoufalství té rodiny bych nechtěla zažít a doufám, že autor nečerpal z vlastních prožitků. Policejní tým tentokrát hraje druhé housle, což je malinko škoda - na ten se u tohoto autora vždy těším nejvíc.

13.07.2023 4 z 5


Smolná vteřina Smolná vteřina Håkan Nesser

Poklidný styl vyprávění mi vůbec nevadil. Dialogy ústřední dvojice mi připomínaly Tommyho Beresforda a Pentličku. Podezření na str. 80, tušení vzorce tak v polovině - přesto bylo všechno nakonec trošku jinak.

01.03.2023 5 z 5


Hlavolam Hlavolam Håkan Nesser

Výborné čtení. Hladce plynoucí text je zásluha nejen autora, ale nepochybně i překladatelky. Komisař VV je přesně takový inteligentní svéráz a protiva, abych si ho zamilovala ( aspoň na papíře). A neuspěchaný styl vyprávění rozplétající jednotlivé osudy, který mě vtáhl a nepustil - připomněl mi snad tenhle příběh mého nejoblíbenějšího inspektora Wexforda?

25.02.2023 5 z 5


Žena s mateřským znaménkem Žena s mateřským znaménkem Håkan Nesser

Jaktože mi tento pán dosud unikal? Mám ráda přesně podobný druh sarkastického humoru. Taky to, když se vedle dějové linky řešení zločinu odvíjí i soukromý život kriminalistů ( jako např. Wexford nebo Wallander). Motiv zločinu byl poměrně snadno předvídatelný, ale při čtení jsem se výborně bavila.

23.01.2023 5 z 5