Emusmal Emusmal komentáře u knih

☰ menu

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Naprosto brilatní knížka... miluju detektivky a na téhle knížce je skvělé, že jste celou dobu přesvědčení o tom, kdo je vrah, ale nakonec je to někdo úplně jiný. Postavy si zamilujete, nebo vám z nich naopak naskakuje husí kůže. Po přečtení prvních pár odstavců už jen hltáte další a další slova. Vřele doporučuji přečíst každému milovníkovi detektivek.

18.06.2020


Selekce Selekce Kiera Cass

Snad nejvíc čtivá knížka, jakou znám. Ano je trochu přeslazená a naivní, ale zároveň skvělá oddechovka, která mě naprosto vtáhla do děje a to natolik, že mi nedělalo problém ji za dva dny celou přečíst. Stejně tak doporučuji pokračování této knižní série Elita a První.

18.06.2020


Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Kniha "Sluha dvou pánů" byla první komedií, kterou jsem četla k maturitě a musím říct, že po všech těch Shakespearovských tragédiích to byla příjemná změna. Prohnaný Truffaldino by si rád přišel na nějaký ten peníz, a tak se rozhodne sloužit dvěma pánům najednou, což se mu nakonec samozřejmě vymstí a jeho lež bude odhalena. Knihou se prolíná také několik milostných příběhů včetně toho Truffaldinova, který se zamiluje do služebné jménem Smeraldina. Příběh má šťastný konec (jak už to tak v komediích většinou bývá). Jinak "Sluhu dvou pánů" mohu vřele doporučit v podání pana Miroslava Donutila, na kterého je role Truffaldina jako dělaná.

18.06.2020


Lakomec Lakomec Molière (p)

Příběh o lakomém Harpagonovi, pro něhož jsou peníze a bohatství důležitější než cokoliv jiného, mě velmi překvapil (v kladném slova smyslu). Není to klasická nudná kniha zařazená do povinné četby. Je nadčasová a poučná.

18.06.2020