Elisek88 Elisek88 komentáře u knih

☰ menu

Žena bez minulosti Žena bez minulosti Dominic Nolan

Tahle kniha by vůbec nemusela být špatná, ale připadala mi trochu jako rychlokvaška. Občas byly některé pasáže dost zmatené, nebo obsahovaly chyby. Některé věci byly zbytečně rozvinuté, nebo se opakovaly a pak tu bylo spoustu částí příliš strohých až ukousnutých v nesprávné chvíli. A přitom by stačilo tomu věnovat ještě trošku péče. Jinak se to celkem hezky četlo, skoro samo. Myslím, že o spisovateli ještě někdy uslyšíme.

08.01.2020 3 z 5


Na úpatí Montmartru Na úpatí Montmartru Britta Röstlund

Zbytečně zdlouhavý a celkem nudný příběh, ve kterém ty nejzajímavější věci nebyly skoro popsány či lépe rozvinuty. Podle anotace jsem čekala něco trochu jiného.

03.05.2019 1 z 5


Sok Sok Iain Reid

Za mě bohužel zklamání. Předpokládala jsem, že se u hororového thrilleru budu bát, bohužel nic takového se nestalo (a to jsem se bála i u Trhliny). Zprvu mi hodně vadilo vyprávění v přítomném čase, ale vzhledem k příběhu to nakonec sedělo dobře. Za co ale strhávám hvězdu u hodnocení je velmi malé písmo. Marně jsem čekala jsem na obálkou avizované zvraty, postava Hen mě hrozně rozčilovala svým chováním a zápletku jsem rozuzlila ještě před jejím odhalením. Asi by bylo dobré si knihu přečíst znovu a objevit ta skrytá poselství, ale už první přečtení bohužel musím brát jako ztrátu času, protože pro mě v ni nebylo nic objevného.

POZOR MOŽNÝ SPOILER
Připomínalo mi to Stepfordské paničky.

01.04.2019 1 z 5


Mrtvý muž přichází Mrtvý muž přichází Paul Finch

Tak tahle kniha byla velmi milé překvapení. Za mě naprosto čtivé, četlo se to skoro samo a absolutně se nedalo od knihy odtrhnout. To že v Británii policisté nepoužívají střelné zbraně je fakt, takže zrovna tenhle detail mi narozdíl od ostatních čtenářů vůbec nevadil. Příběh měl rychlý spád, občas trošku přitažený za vlasy, ale v průběhu jsem fakt pociťovala strach. Určitě vyzkouším i další díly.

25.02.2019 5 z 5


Mimozemšťané v Guslaru Mimozemšťané v Guslaru Kir Bulyčov (p)

Za předposlední zbytečně zdlouhavou povídku musím hodnotit o hvězdu méně. Jinak jsem byla mile překvapená.

13.02.2019 4 z 5