Mrtvý muž přichází

Mrtvý muž přichází https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383797/bmid_mrtvy-muz-prichazi-cQs-383797.png 4 181 57

Detektiv Mark Heckenburg série

< 4. díl >

Jezerní oblast na severu Anglie zahalila neprostupná mlha. Zároveň s ní udeřil i sériový vrah. A v detektivovi Marku Heckenburgovi hlodá děsivé podezření, že se vrátil obávaný pachatel s přezdívkou Cizák. Naposledy byl spatřen před deseti lety v Dartmooru, kde své oběti připravoval o život nebývale krutým způsobem. A teď, když záhadně zmizely dvě mladé ženy, se Heck obává nejhoršího. Celá místní komunita je paralyzována strachem, zatímco Heck bezmocně sleduje, jak Cizák znovu rozehrává svoji krutou mašinerii, vybírá si jednu oběť za druhou a nehodlá jen tak přestat. Heckovi nezbývá nic jiného než přistoupit na jeho hru.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Dead man walking , 2014


více info...

Přidat komentář

MaJa264
10.04.2024 5 z 5

Autor je pro mne objev roku, už se dívám po předchozích dílech. Děj napínavý, místy hororový. Super čtení.

Prateri
31.05.2023 5 z 5

Tak to je opravdu kombinace vražedná - psychopat v mlze. Britská policie, bez možnosti nosit a používat zbraně, je téměř bezmocná. Mně málem ujel autobus, protože jsem při čtení zapomněla na čas i svět kolem sebe. Napětím kniha nešetří a nešetří ani pořádnými veletoči v příběhu, nešetří ani čtenáře, ale proto ji vlastně čteme.


Kabuky
30.05.2023 5 z 5

Zajímavá kniha.

ThomasRuhe
03.12.2022 3 z 5

Základní idea thrilleru, že sériový vrah, který je zdánlivě mrtev se vrací, je ok. I Finchův styl je bez problému. Ovšem hodně mi vadilo, že v prostředí vesnice, kde je mlha, která by se dala krájet, obtížný terén v okolí a nevlídná teplota, se vrah lehce pohybuje, všechno mu vychází je skoro všude bez výrazných obtíží. K tomu přidám i absolutně nesmyslně brutální vraždy.
Kvůli hodnocení jsem byl tedy zvědav jak mi Finch ozřejmí vrahovy motivy a zdali to bude mít hlavu a patu.
V závěru jsem vše dostal, ale pachuť z výsledku zůstává. Nakonec se tedy mlha zvedla, a já taky zvedám své hodnocení na tři hvězdy.

ber
30.04.2022 5 z 5

Bylo to skvělý, .... dobrodružný, akční, napínavý a na můj vkus docela brutální ....
To, že je hlavní hrdina takový James Bond, mi vůbec nevadí, naopak tomu dává punc akčnosti.

Crozz
25.01.2022 5 z 5

Opět přehnaný, ale jinak dokonalý, tohle mě prostě baví.

Makůvka
11.01.2022 5 z 5

Moje první setkání jak s autorem, tak s touto sérií a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Dlouho už jsem nečetla, tak akční knihu a troufám si říct, že jsem se i chvílemi bála. Začátek plynul celkem poklidným tempem a pak stíhala jedna akce za druhou. Představa husté mlhy s kombinací pískotu ve mě bude dlouho vyvolávat husí kůži.

čef
31.10.2021 5 z 5

Další z dobrodružných detektivek s detektivem Heckenburgem se od ostatních moc neliší. Opět drastické scény s mnoha a mnoha zavražděnými. Tentokráte je děj omezen na jednu vesničku daleko v hornatém kraji a ohroženi jsou všichni její obyvatelé, ale nejvíce právě hrdina a jeho favoritka resp. bývalá představená. Kdo dočetl sérii až sem, tak si určitě přidá i další díl.

V28
13.01.2021 5 z 5

Tak tohle byla čtivá trefa a další Finchova akční jízda. Dokonale a čtivě popsaná atmosféra strachu v horské vesnici odříznuté od světa nejen mlhou hustou tak, že by se dala krájet ale i ...... psychicky narušeným vrahem nebo vrahy?

hanzmb
01.01.2021 4 z 5

Rozmýšlel jsem se, zda se ještě po minulém dílu k této sérii vracet. Pak jsem si řekl, že snad už autor nebude mít odvahu sympaťáky exhumovat. Neměl, a tak vznikla docela solidní detektivka. Od plného počtu bodů mi jako obvykle zabránil jen zoufalý závěr. Už jsem si dost zvykl na všelijaké ztřeštěnosti, ale tady se zcela opomíjí fyzikální zákony. To co dokázal Heck připravit za pár vteřin, které mu dával náskok 80 m nelze bez zastavení času zvládnout.

SilvieSisinka
25.12.2020 4 z 5

Napínavé ano, četlo se to velmi dobře. Hodně prekombinovane.

moudivlacek
18.11.2020 4 z 5

Nudíte se a přejete si, aby přišlo nějaké to "vzrůšo"? Pak si dávejte moc dobrý pozor, co si vlastně přejete. Heck je na novém odlehlém pracovišti a i se svou kolegyní, rovněž nováčkem zde, si přejí, aby vyšetřovali pořádný případ.
Najednou jsou vtaženi nejen oni, celá vesnice, ale i bývalá nadřízená Hecka Gemma, do událostí, které se na ně řítí velkou rychlostí a vypadá to, že se po létech vrátil brutální vrah, kterého údajně před lety právě Gemma zabila.
Nakonec se Heckovi i Gemmě dostane pořádná překvapení, kdo opravdu za tím vším stojí a proč. Dokážou tentokrát uniknout jisté smrti? Dokážou zvrátit běh událostí a osudu?
Skvělé čtení pro milovníky thrillerů.

Zdenas5
18.09.2020 3 z 5

Anglická vysočina zahalená v neproniknutelné mlze a v ní vraždící maniak. Skvělý začátek, děj rychle plyne,a když je člověk večer sám doma, běhá mu mráz po zádech a v tmavém koutě číhá vrah... Skvělý začátek,ale pak hromada nelogického jednání civilistů i policistů vše naruší, kniha ztrácí čtivost, pachatel se dá odhadnout, takže lepší průměr. Kořist se mi líbila víc.

rimar
16.09.2020 3 z 5

Tohle byla zatím nejslabší Finchovka. Pomalu mi přišlo že autor chvátal a tak něco splácal rychle na objednávku vydavatele. Potenciál to přitom mělo ale bohužel totálně nevyužitý. Jednání lidí nelogické a pachatel od poloviny knihy dost tloukl do očí jen jsem pochyboval kvůli těm věcem okolo něho. Autor se snažil za každou cenu šokovat ale moc se mu to nepodařilo. Jediné pozitivum vidím jak krásně vykreslil bezmoc lidí v Anglii, která dotáhla bezzbraňovou politiku tak daleko že legální není ani vlastnictví vzduchovky či praku. Odzbrojila dokonce i vlastní policisty a pak stačí jeden magor s revolverem a krabičkou nábojů a může terorizovat okolí. A policie se vzmůže max na to aby se zabarikádovala v baráku a čeká až přijedou za několik dní ozbrojení policajti. Pro ty co se diví že policajti neměli zbraně doporučuji napřed si o Anglii něco v tomto směru nastudovat.

Calinda
16.09.2020 2 z 5

U mě se nadšení z knihy rozhodně nekoná a upřímně nechápu tolik pozitivních recenzí. Parta neozbrojených (?) policistů se snaží dopadnout šíleného psychopata a počíná si jako banda naprostých amatérů, spíše se chovají, jako kdyby se snažili dostat zloděje, který vybral místní samoobsluhu než zrůdu, která má na krku surové vraždy a celou jednu noc na ně pořádá hon. Děj je sice zasazen do prostředí, který detektivkám náramně prospívá (mlha, nevlídno, mráz apod.), tady to však nemá žádný efekt. Styl, jakým je kniha napsána, postrádá napětí a vykreslení postav je slabé. Podobných knih již bylo napsáno mnoho, tuto považuji bohužel za podprůměr.

akdar72
14.09.2020 4 z 5

Trochu slabší oproti předchozím dílům.

Lukeronka
21.08.2020 5 z 5

Zajímavé prostředí, člověku je z toho prostředí až zima - neustále špatné počasí a plíživý strach... Líbilo se mi zapojení vedlejších postav a napínavé střídání vyprávění z různých úhlů - člověk jen čekal, kdy se to spojí a proplete. Rychlé a příjemné čtení.

orinka3
22.06.2020 3 z 5

Velmi napínavý začátek a sugestivní popisy. Tak nějak si představuju výborný thriller. Kniha čtenáře vtáhne natolik, že se stane její součástí a prožívá to spolu s postavami. Dokud se příběh odehrává v přírodě, kde zpoza každé skály a stromu může vykouknout nebezpečný Cizák, je to vynikající. Bloudící holky v mlze, která se dá krájet. Pak jdou policisté po stopě té druhé. Všechno se přiostřuje, napětí stoupá. O to víc, že se všecko odehrává nejen v mlze, ale i v noci. Hospodská Hazel se paličatě vydává na vlastní pěst a s brokovnicí jen se dvěma náboji zkontrolovat opuštěnou starou paní a tím spouští řetězec událostí. Co tam najde, nechám čtenářům, ale nemůžu si odpustit otázku: jak je možné, že ti, co se vydali Hazel na pomoc, šli neozbrojení? A potom stáli proti nebezpečnému monstru s holýma rukama? U policisty opravdu nechápu. Asi to autor v zápalu psaní nedomyslil. Poprvé v životě vidím zasahující policii beze zbraně. No, a poslední třetina knihy je už podle mě vyloženě za vlasy přitažená. Neuvěřitelné, pachatel musel mít nadpřirozené schopnosti. Ono to celé bylo spíš jako z Indiana Jonese, ale přece jenom mi ten závěr k předešlému nesedí.

veronika3141
13.05.2020 5 z 5

Skvela detektivka jako vzdy od Finche :)

soukroma
04.03.2020 3 z 5

Po slibně se rozvíjející první půli knihy následoval superakční prostředek s romantickou zápletkou, aby se pak zakončilo dlouhou řadou bláznivin, což se stupňovalo až do samého konce. Za první hororovou část v nekonečných chuchvalcích hrachové polévky v divočině jezerní oblasti bych dala víc, ale roztahanost, předvídatelnost a nekončící totální blbost druhé půle to sráží na průměr. 50%

Kořist (přečtená následně) byla mnohem lepší!

Štítky knihy

Anglie černý humor

Autorovy další knížky

Paul Finch
britská, 1964
2016  85%Stalkeři
2017  88%Znesvětitel
2018  85%Mrtvý muž přichází
2017  83%Klub zabijáků
2019  87%Kořist

Kniha Mrtvý muž přichází je v

Právě čtených3x
Přečtených231x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených19x
Knihotéce171x
Chystám se číst95x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x