Žena bez minulosti

Žena bez minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423988/bmid_zena-bez-minulosti-lOW-423988.jpg 2 40 19

Detektiv Abigail Boonová se probere vedle mrtvé dívky a nepamatuje si vůbec nic. Po čtyřech dnech ji najdou zmatenou. Trpí amnézií a její muž a syn jsou jí cizí. Zcela ztracená ve svém vlastním životě si uvědomí, že se potřebuje vrátit k případu, při jehož vyšetřování přišla o paměť: zmizení mladičké Sáry Stillové. Navzdory námitkám své rodiny i policie bezhlavě sleduje stopu až na okraj lidské krutosti. I kdyby se jí podařilo Sáru najít, bude ještě někdy stejná jako dřív?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Past Life , 2019


více info...

Přidat komentář

sloncekhk
28.03.2024 1 z 5

Mě se kniha moc nelíbila, jak někdo psal, kolikrát jsem nevěděla co kdo povídá, divný styl psaní, přišla mi trochu zmatená

Lucie846
02.10.2023 5 z 5

Po přečtených recenzích sem nevěděla zda číst,ale jsem ráda, že jsem přečetla . Kniha se mě líbila i když mě teda hodně překvapil konec, který pro mě byl celkem smutný.Musí být strašné ztratit paměť a nic si nepamatovat.


Doubravka1975
01.10.2023 3 z 5

Téma zajímavé, ale moc mě to tentokrát nebavilo. Zvláštně napsaný dialogy, že jsem někdy vůbec nevěděla, kdo co říká. Abigail mi bylo líto, musí to být hrozný ztratit paměť, to si vůbec nedovedu představit

gabi87
24.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Z této knihy jsem poněkud na rozpacích...
Celkem čtivá, ale zároveň strašně nevyrovnaná. Chvíli by se dalo říct opravdu napínavá, ale pak zase neskutečný nůďo. Podrobný popis málem každého listu na stromě a pak odbytý popis pro mě důležitější situace.
Nemluvě o chybách pravopisných a hlavně často špatně uvedený mužský či ženský rod či divně udělané odstavce, takže jsem některé pasáže (a ne málo) musela číst opakovaně, abych se zorientovala, kdo to vlastně říká.
Knížka by si jistě zasloužila více péče jak od autora, tak od překladatele.

Jako plus hodnotím zajímavý námět. A to jak práce se ztrátou paměti, tak tento zločinecký motiv.

- - - - - SPOILER - - - - -

Chvíli jsem s Abigail soucítila, ale postupem času z ní byla jen protivná, sobecká Boonová, která si jde pouze za svým, bez jakéhokoliv ohledu na ostatní. "A já chci a chci a chci! A je mi jedno, kolik kvůli mně bude trpět lidí"
Dá se pochopit, že při absolutní ztrátě paměti nebude manželka, matka a kamarádka jako předtím. Ale alespoň minimum ohledů stačilo k tomu, aby kvůli ní zbytečně neumřel někdo další.
A také nemám ráda knihy s otevřeným koncem, kdy lump není potrestaný. Ale zase je prostor pro pokračování, kde bídák dostane po čuni a Abi si začne vzpomínat na to, jak měka ráda svou rodinu.

Leena
10.10.2022 2 z 5

Tak tato kniha byla bohužel ztráta času.
Dočetla jsem jen s velkým sebezapřením, ke konci už to nemělo hlavu ani patu.
Nedoporučuji.

Valdora
27.08.2021 4 z 5

Líbila se mi, přečteno jedním dechem.

TeraBla
04.03.2021 2 z 5

Příběh je napínavý a zajímavý. Jenže autor se tomu asi moc nevěnoval, protože kdyby to rozepsal a dal tomu čas, byla to paráda. Nelíbil se mi popis věcí a prostředí, dialogy nedávaly smysl a mnohdy jsem nevěděla, kdo vlastně co říká, charaktery postav nema cenu nijak komentovat. Za mě škoda, mělo to potenciál.

Maya.
07.01.2021

Kniha s neobvyklým zajímavým námětem. Četla se dobře, kapitoly ubíhaly. Konec jsem nečekala. Četla se dobře.

L.Helena
13.12.2020 1 z 5

Teda to mě nebavilo! Ani nedokážu říct proč, ale prostě se mi to nelíbilo. Nevím, jestli to bylo prostředí, nebo mě nezaujal ten příběh, či to byl způsob, jakým byl vyprávěný. Samotné Abigail mi bylo zpočátku dost líto, ale postupně mně byla čím dál tím víc nesympatická. Musím přiznat, že posledních asi sto stran jsem četla jen tak povrchně (což normálně nedělám), ale prostě už mě to tak otravovalo, že jsem to chtěla mít co nejdřív za sebou.

Miruš
21.11.2020 5 z 5

Dobrá, dost dobrá, jen jsem fakt čekala trochu jiný konec... to je ale asi dobře ????

jasmína
28.08.2020 2 z 5

Po dlouhé době tak nudná kniha..... škoda, čekala jsem do 100.stran, pak jsem to přeskákala, a nelíbil se mi bohužel ani závěr knihy......

čef
14.07.2020 4 z 5

Kniha má zde relativně nízké hodnocení, ale není podle mne tak špatná. Jenom čtenář nemůže od příběhu čekat, že je detektiv neomylný a vždy vítězný. Hodně čtenářů bylo asi také znechuceno častými nakládačkami, které bývalá policistka se ztrátou paměti dostávala a ani konec nebyl zrovna růžový a pro mnohé tedy uspokojivý. Uvidíme, co autor vymyslí v dalších dílech, které nepochybně přijdou.

ivana1924
19.04.2020 3 z 5

Napínavý to jo, jen.....trošku zdlouhavý, ... ten konec takovej otevřenej zůstal, možná pokračování ....jako oddechovku to beru. Čekala jsem ale víc.

Danago
14.04.2020 3 z 5

Kniha má velice zajímavý námět. Děj byl na mě celkem dost složitý a propletený, ale bavilo mě to. Bohužel i mě hodně zklamal konec.

ArwenAragorn
15.03.2020 2 z 5

Knížka není až tak špatná na debut, ale myslím, že autor si ukousl příliš velké sousto, když se snaží zpracovávat detektivní linku příběhu, mimochodem hodně zapletenou, a současně sledovat cestu, kterou urazila Abigail od ztráty paměti. Začátek mě nebavil, příběh vyplňuje spousta vaty, debat o ničem. Některé části v knize mi přijdou zmatené.
Dala bych i tři *, ale závěr mě vůbec nepotěšil, hodně věcí zůstalo nedořešených.
Na zadní straně obálky píše Harriet Tyce: "Zamilovala jsem se do toho...je to skvěle napsané a napínavé a v některých chvílích je to napětí až nesnesitelné". Tak tomu nevěřte!

lenka666
09.03.2020 1 z 5

Do této knihy jsem se nemohla zacist. Nakonec jsem ji dočetla, ale bez velkého nadšení.

mapet85
26.01.2020 3 z 5

V prvotine Dominica Nolana sa zoznamujeme s postavou inšpektorky Abigail Boonovej, ktorá stratila pamäť a snaží sa prísť na stopu Sáry Stillovej, korá zmizla pred rokmi. Námet nie je zlý a dej v podstate odsýpa a pomerne logicky napreduje, avšak myslím si, že autor nevyťažil všetko. Chápem, že človek s amnéziou je zmätený, ale správanie a konanie hlavnej postavy mi občas prišlo zvláštne až divné. Miestami sa mi kniha čítala ťažšie a nevyvíjala sa podľa mojich predstáv, takže aj záverom ma autor prekvapil. Autor ale má potenciál a snáď sa vypíše. :) Prečítajte si a urobte si názor. :)

Elisek88
08.01.2020 3 z 5

Tahle kniha by vůbec nemusela být špatná, ale připadala mi trochu jako rychlokvaška. Občas byly některé pasáže dost zmatené, nebo obsahovaly chyby. Některé věci byly zbytečně rozvinuté, nebo se opakovaly a pak tu bylo spoustu částí příliš strohých až ukousnutých v nesprávné chvíli. A přitom by stačilo tomu věnovat ještě trošku péče. Jinak se to celkem hezky četlo, skoro samo. Myslím, že o spisovateli ještě někdy uslyšíme.

romanticrocker
07.01.2020

Bohužel jsem nějak nemohla dočíst.????

Autorovy knížky

Dominic Nolan
anglická
2019  49%Žena bez minulosti

Kniha Žena bez minulosti je v

Právě čtených2x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce119x
Chystám se číst62x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x