Elai Elai komentáře u knih

☰ menu

Podpora, ochrana a svéprávnost lidí s mentálním postižením podle nového občanského zákoníku Podpora, ochrana a svéprávnost lidí s mentálním postižením podle nového občanského zákoníku kolektiv autorů

Souhrn možných postupů a opatření, které jsou možné učinit ohledně osoby převážně s mentálním postižením. Sepsané lidovým jazykem se spoustou příloh a vzorů na závěr.

10.12.2021 5 z 5


Mámou Mámou Šárka Ferrerová

Knížka jednohuba na jedno posezení. Jsem sice zatím nemáma, ale kolem dětí se pohybují neustále a tak poskrovnu pomáhám s objevováním světa jednomu překrásnému batolátku. Takže zážitky popisované v knize mi nejsou cizí. Pěkně napsáno. Ztotožnuji se s názory a postojem autorky. Takže suma sumárum pěkné počtečníčko o tom, jak být pro sebe i svůj poklad co nejlepší mámou! :)

27.10.2021 4 z 5


Jaká je škola u mě doma Jaká je škola u mě doma Petra Vávrová

Náhled na školství v různých částech světa. Nápadité, čtivé, poutavé, doplněné o nápady na práci se žáky v hodinách na různé národní reálie. Dobrá pomůcka pro pedagogy.

20.10.2021 4 z 5


Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

Jsem nadšená! Děj je našlapaný, neustále se něco děje. Nechybí ani spousta dějových zvratů (a ano, některé z nich jsem opravdu nečekala). Arila je sympatická hlavní hrdinka, kterou jsem se nechala plně pohltit a dychtivě s ní prožívala každý její krok. Celý svět a jeho historie, fauna a flora, to vše je skvěle vymyšleno a při čtení se mi v hlavě tohle všechno promítalo jako pestrý a nádherný film. Skvělá práce, nemohu se dočkat na pokračování.

12.07.2021 4 z 5


Dobré ráno - Variace na téma snídaně Dobré ráno - Variace na téma snídaně Liselotte Forslin

Za mě skvělá kuchařka plná jednoduché a chutné inspirace :)

02.10.2020 5 z 5


Až úplně dolů Až úplně dolů Jennifer Weiner

Od knihy jsem nic moc neočekávala. Blížila se mi dovolená u moře a v knihkupectví byla v akci.. A světe div se, vyklubala se z ní velmi příjemná jednohubka. Četla se prakticky sama, zajímavé téma, sympatické postavy a reálný život. Hezky vyobrazeno vnitřní prožívání hlavní hrdinky. Jen bych nepotřebovala různé názvy značek, které pro mne byly stejně nic neříkající. Rozhodně doporučuji

29.10.2018 4 z 5


Válka vlků Válka vlků Henri Loevenbruck

Když jsem dočetla první díl, byla jsem nadšená. Říkala jsem si, jestli to vydrží a opět jsem byla překvapená. Nové postavy, skvěle napsáno a hlavně se mi na této knize líbí, že nikdy pořádně nedovedu odhadnout, co se stane. Rozhodně doporučuji :).

14.02.2012 5 z 5


Šíleně nudný zapadákov Šíleně nudný zapadákov Karen McCombie

Tato kniha nebyla špatná. Není to sice můj styl, ale bylo to smysluplné vyprávění se špetkou napínavosti a dobrého humoru, kdy jsem se opravdu někdy velmi pobavila. Velmi dobře a rychle se četla. Takže příjemné odreagování po večerech ;).

07.12.2011 3 z 5