Eile-en Eile-en komentáře u knih

☰ menu

Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Hype, který se prý kolem knihy odehrával, se mi nějakým způsobem úplně vyhnul, takže jsem vlastně ani skoro nevěděla, do čeho jdu :)
Kniha mě zaujala především z toho důvodu, že se odehrává v hudebním průmyslu a věděla jsem, že bude zajímavé sledovat chování a rozhodování postav.
Někdo by mohl říci, že se jedná o klišé - rocková kapela snažící se stát hvězdou, drogy, sex, deprese.... Ano, ale vše, co se odehrávalo mělo spád a kniha byla neuvěřitelně čtivá. Přišlo několik trochu šokujících okamžiků a od začátku do konce jsem byla napjatá, jak kapela dopadne. Celý příběh jsem zhltala za tři dny a ráda si jej přečtu znovu - mám v plánu si vyznačit myšlenky, které mi přišly pravdivé a zajímavé.

22.09.2021 4 z 5


Dračí strážce Dračí strážce Robin Hobb (p)

Dračí strážce mě nadchl již od začátku. Sice se první díl této trilogie mohl zdát trochu roztahaný, a také v něm mohla chybět patričná akce, ale jsem přesvědčena, že náhledy do života hlavních postav a popis Deštné divočiny byl třeba, aby čtenář později pochopil souvislosti a byl schopen prožívat strasti postav, které přijdou. Zároveň to byla hezká exkurze do prostředí, v němž se celý příběh odehrává. Byl to jen takový rozjezd. Ve druhém díle se už vše točí na plné obrátky.
Hodně mě bavilo objevovat svět Deštné divočiny a také mít možnost náhlédnout do hlavy "nevydařeným" drakům. Jejich boj se sebou samými a s místem, na kterém se ocitli byl chvílemi až dojemný.

14.07.2020 5 z 5


Cesta - Od punku ke svobodě Cesta - Od punku ke svobodě Lukáš Vincour

Opravda úžasná kniha! Hodně inspirativní.

14.07.2020 5 z 5


Dračí domov Dračí domov Robin Hobb (p)

Na druhý díl se rozhodně vyplatilo počkat! Někdo byl prvním dílem zklamaný, ale mně se líbil. Byly v něm náznaky toho, že tato cesta draků a jejich strážců bude téměř epická a Dračí domov byl potvrzením :) Putování se rozjelo na plné obrátky, přišlo mnoho zajímavých okamžiků, které mi nedovolily se od knihy odtrhnout. Teď nezbývá nic jiného než počkat na třetí díl!

14.07.2020 5 z 5