Eagle78 Eagle78 komentáře u knih

☰ menu

Hraj fér a vyhraj Hraj fér a vyhraj Michael Dell

Skvělá a inspirativní kniha o skvělém člověku. Je to příklad excelentního managera, který i přes to, že měl bohaté rodiče, začal sám bez pomoci a vybudoval největší technologickou firmu světa. Kniha je velmi zajímavá, a jsem rád, že jsem si jí měl možnost přečíst.

14.12.2023 5 z 5


Víš, že nemusíš? Víš, že nemusíš? Dagmar Digma Čechová

Hezky navázané pokračovaní prvního dílu, ale přitom nevynucené. Příběh, který určitě mohl napsat sám život. A že to není vždy lehké. To ale nemůže pochopit nikdo, kdo něco podobného nezažil.
Já bych autorce doporučil, místo vymýšlení třetího dílu napsat druhý díl k některým dalším jejím románům.

13.11.2023 5 z 5


Podívej se podruhé... Podívej se podruhé... Dagmar Digma Čechová

Kniha se četla velmi dobře, stejně jako všechny ostatní autorčiny knihy. Líbí se mi, že se mění náměty. Taky si myslím, že je třeba si stále připomínat čeho jsou ženy "schopné". :-D:-D:-D.

13.11.2023 5 z 5


Jedna z pěti Jedna z pěti Dagmar Digma Čechová

Jako pátou mnou přečtenou knihu od Dáši, bych jí zařadil někam doprostřed mezi ostatní, které jsem četl.
Opět skvěle napsané a čtivé. Sice rádoby "obyčejný" příběh ze života, ale doplněný o excelentní hlášky, které mě vždy pobaví.
Příběh o vesnické komunitě je pravdivý, a dá se z něj i ponaučit. Často si neuvědomíme, že žijeme jako hlavní postava, a může nás ovlivňovat jen pár lidí, se kterými trávíme nejvíc času. Ale opravdu to tak chceme? Mám rád příběhy, ze kterých si lze i něco vzít. A i tento, stejně jako ostatní takový je.
Jen tak dál. Zde je moje osobní hodnocení, jak jsem to viděl já.

2022 Co když žádné zítra nebude? - 90%
2020 Nemusíš! - 88% (protože byla první :-))
2021 Nesejdeš z cesty - 87%
2022 Jedna z pěti - 87%
2021 Okno s dívkou a ptáčkem - 92%

13.09.2022 5 z 5


Okno s dívkou a ptáčkem Okno s dívkou a ptáčkem Dagmar Digma Čechová

Po přečtení "Nemusíš", "Co když žádné zítra nebude" a "Nesejdeš z cesty", jsem byl díky své konzervativní povaze rozpačitý. Dokonce jsem sám sebe přesvědčil, že se mi tato kniha líbit nebude, protože je tématicky jiná, než autorčiny ostatní.
Taky znáte ten pocit, když vyřknete, že se vám něco nelíbí, a pak zjistíte, že je to právě naopak?
Nechce se vám to přiznat. Musíte říct "promiň" spletl jsem se?! Tak já to tedy říkám. Dášo promiň, spletl jsem se. Dle mého názoru, je tato kniha nejlepší ze všech tvých knih, které jsem četl. Příběh, nápad i podání jsou skvělé. Osobně bych si dovedl představit pokračování.

17.08.2022 5 z 5


Co když žádné zítra nebude? Co když žádné zítra nebude? Dagmar Digma Čechová

Četl jsem jako třetí v pořadí. Opět to začíná skvělou obálkou, která má nápad. Zde je to ještě vyšperkováno názvem který vás rovnou nutí se zamyslet.
Kniha je jako ostatní skvěle napsaná, a dle mého názoru velmi čtivá.
Příběh se na první pohled zdá obyčejný, ale po přečtení knihy velmi zajímavý. Malinko mě mrzelo, že se dalo celkem brzy předpovědět, jak příběh skončí. Nicméně zápletka a také hlavní důvod děje je celkem překvapivý. Zcela určitě musím konstatovat: Nic dalšího vám neřeknu, koukejte si knihu koupit a přečíst, nebudete litovat. Stejně jako já.

17.08.2022 5 z 5


Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Nemusí to být zrovna kartářka. Určitě jste se s tím někdy setkali. Chcete něco strašně vědět. Moc, moc, moc. Když se to dozvíte tak zjistíte, že by vám bylo líp, kdyby jste to nevěděli?!
Říká se tomu: "Chci to vědět jen do doby, než se to dozvím".
Bohužel, pak už to nejde vzít zpět. Začíná se vám to honit hlavou, a vy tomu propadáte.

Podobně je na tom příběh hlavní postavy Vandy. Nejsem žádný spisovatel, a slohy mi nikdy nešly. :-D

Kniha je dle mého názoru, stejně jako předchozí dílo "Nemusíš" skvěle napsaná, a velmi čtivá. Skoro jsem i uvažoval, jestli po autorce nepožadovat "odškodnění" za spánkový deficit, který kniha bezesporu způsobuje. :-D:-D:-D.

Autorka výborně podává náhled, jak by to mohlo vypadat, když by nám někdo předpověděl budoucnost. Asi je tam i skryto varování, abychom to nedělali. Ale to už si musí každý rozmyslet sám.

Určitě doporučuji, a opět musím vyzdvihnout úžasnou obálku knihy i název. Už to samo o sobě láká. Za mě všechny palce nahoru.

19.07.2021 5 z 5


Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Skvělý název, skvělá obálka. A to je jen začátek. Příběh je realistický. Nechybí napětí a je fajn, že zápletku jsem opravdu dopředu neprokouknul. Jen bych chtěl varovat, před přílišným ztotožňovaním s některými hesly na obálce. Jsem opak Karla, takže jsou hesla příjemná, ale nesmí se to přehánět. :-D Za mě jednoznačně doporučuji. Stojí to za to.

09.01.2021 5 z 5