Crackson Crackson komentáře u knih

☰ menu

Kosmova kronika česká Kosmova kronika česká Kosmas

Místy jsem se ztrácel, ale to není nic zvláštního vzhledem k tomu jakým způsobem je psaná. Nebýt studia, asi bych se do jejího čtení nikdy nepustil, ale rozhodně to nepovažuju za ztracený čas.

08.10.2017 3 z 5


Kristiánova legenda Kristiánova legenda Kristián

Co říct, školní četba. Zase bych ale neřekl, že se čte tak špatně, jak mnozí tvrdí. S takovým Kosmou jsem měl problém mnohem větší.

08.10.2017 3 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kdybych byl mladší, bavilo by mě to mnohem víc. Přečetl jsem to jen kvůli tomu, že jsem byl zvědavý na film. To jsem ještě nevěděl, že je splácaný do jednoho z celé trilogie. Zbylé dva díly už dočítat nebudu. Asi není náhoda, že mě film přestal bavit právě ve chvíli, kdy skončila pasáž adaptovaná právě z první knihy.

08.10.2017 3 z 5


Absence hrdiny Absence hrdiny Charles Bukowski

Je to už pár let, co jsem byl pohlcený do Bukowského tvorby a ta skončila právě tím, že už nebylo nic, co bych si od něj mohl přečíst. Alespoň tedy ne v češtině. Když se mi dostala do rukou Absence hrdiny, zjistil jsem, že už to na mě nefunguje tolik jako předtím. Je to podobné jako mnohá jeho povídková díla, kde se kvalita jednotlivých textů samozřejmě mění. Něco mě bavilo hodně, něco zase vůbec ne.

08.10.2017 3 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Jedna z těch slabších Kingovek, ale četl jsem jí během zkouškového, kdy jsem už vážně potřeboval něco jiného než se prohrabávat v nekončících poznámkách a skriptech. Proto se mi líbila a ten počet stránek byl víc než ideální.

08.10.2017 2 z 5


Scénář pro 21. století Scénář pro 21. století Linda Aronson

Bezpochyby nejlepší scénáristická učebnice, která v češtině vyšla. Mnohem aktuálnější a svěžejší, než je ta od Syda Fielda.

08.10.2017 5 z 5


Dělej co máš rád a peníze přijdou samy Dělej co máš rád a peníze přijdou samy Marsha Sinetar

Pokud z té hromady všech těch motivačních knížek, za to stojí jenom pár, tohle je jedna z nich.

31.05.2017 4 z 5


O psaní: Memoáry o řemesle O psaní: Memoáry o řemesle Stephen King

Posílí literární ambice nebo je u někoho dost možná probudí. Něco je ale potřeba brát s nadhledem, protože nejsme v Americe.

16.09.2016 4 z 5