claudius0847 claudius0847 komentáře u knih

☰ menu

Když Nietzsche plakal Když Nietzsche plakal Irvin D. Yalom

Poměrně čtivý román. Líbí se mi jeho kompozice , pozadí hlavní trojice postav jež je Sigmund Freud, F.N. , Joaef Breuer. Proč tedy tak nízké hodnocení? Čekal jsem víc... Onoho DUCHA DOBY jsem zatiím nepocítil.

21.12.2022 2 z 5


Pohled do slunce Pohled do slunce Irvin D. Yalom

Této knize již nepřisuzuji velkou myšlenkovou hodnotu, totiž s ní se autor uplatnil v knihách předešlých...

21.12.2022 2 z 5


Nevděčná cizinka Nevděčná cizinka Irena Brežná

Kniha se nebude číst dobře všem ,jako spousta krásy si nežádá pozornost a proto se musíte z pocitů krásna sami dostat k myšlenkovým pochodům zatímco většina krásna vás uvězní v estetické opilosti ze sebe samého. Jde vidět , že knihu psala filozofka. Je milé , jak přemýslí o existenci našich jazyků , jako o bytostech s vlastnostmi .. tedy bytostech jimž jsou některé vlastnosti,přídomky a přívlastky vlastnější než jiné. Kniha...knížečka! Je útlá , má v sobě básnickou obraznost a skutečně se podařilo zachytit věrný obraz autorčiných počitků. Jsem rád , že mi kniha dělala společnost. Je prodchnuta citem, osobním deštěm... no. Mohl bych pokračovat do Alelujuah!

21.12.2022 5 z 5


Nenávidím tě, neopouštěj mě! Nenávidím tě, neopouštěj mě! Jerold J. Kreisman

Z knihy jsem nadšen , vůbec to nejlepší co vám tohle drobné dílko poskytnout je seznámení se s tím , co to HRANIČNÍ PORUCHA OSOBNOSTI je. Přičemž je potřeba uznat , že spousta článků,časopisů, i knih vám dá náhled pouze nepatrný ...POCITY PRÁZDNOTY...všude se dočtete. Že se jedná o poruchu přičemž je osobnost neustále ve styku s něčím tak abstraktním , jako je NICOTA a řekl bych, že už tímto popisem jsem nastínil sic ne odborněji , za to beletristicky co tato porucha je...ale dost tlachání , jestli vás zajímá její odborný popis SÁHNĚTE PO KNIZE.

21.12.2022 5 z 5


Psychologie sériových vrahů Psychologie sériových vrahů Andrej Drbohlav

Po přečtení psychologie masových vrahů jsem byl zklamaný , knihu jsem s velikou nelibostí dočetl , místy působila zbytečně didakticky, v literatuře kriminalistiky a kriminologie jsem byl úplně nový a doufal jsem, že četba od Drbohlava podpoří můj zájem "něco se dovědět" . Bohužel jsem odešel s prázdnou, zůstala ve mně akorát nechuť z těchto témat , přičemž jsem silnějšího ducha a ani "bavit se" o takových věcech mi nedělá problém....


PONĚVADŽ JSEM MĚL KOUPENOU PSYCHOLOGII SÉRIOVÝCH VRAHŮ : dal jsem mu ještě šanci a musím říct , že mě absolutně nadchl , teorie v knize byli perfektní a zdá se , že počítali s mnohýma to tedy i s tím, že každá ucelenost informací v podobě celku ...tedy TEORIE nemůže nikdy obasáhnout vše. Později připnu něco z kritiky, čtenář doufám dá Andrejovi Šanci u této knihy. O kriminalistiku se i tak ale zajímat nebudu , zájmem to není obor pro mě a z téhož důvodu nejspíš neoceňuji jeho druhou práci tak jako první. S psychologií jsme zde ale našli společnou řeč.

21.12.2022 5 z 5