Clare C Clare C komentáře u knih

☰ menu

King King T. M. Frazier

Tato kniha mě tak nadchnula, že jsem dočetla kompletní serii v originále. Byly to první anglické knihy které jsem přečetla.
Spoiler - druhý díl je dokončení příběhu Kinga a Doe, pak jsou dva o Bearovi, tři o Preppym. K tomu se přidávají ještě po jednom knihy o Jakovi, Smokovi, Rage a Kevinovi které jsou zmíněné až v dalších, zatím pouze anglických dílech. Jestli umíte alespoň trochu anglicky a King se vám líbil - jdete do toho, nebude litovat.
Právě jsem dočetla první knihu z další série od této autorky, má opravdu jedinečný talent - třetí kniha série King mě doznala k pláči pro svou hlavní postavu už na padesáté stránce.

13.03.2019 5 z 5


Počátek Počátek Jessica Khoury

Kniha krásně popisuje lidské charaktery a poukazuje na fakt, že dítě může mít "správné" morální zásady, i když je z velké části obklopeno lidmi, kteří mají svou morálku velice pohnutou. Také je v příběhu velice krásně vykreslený rozpor, vycházející z nesmrtelnosti snad v každém případě, a to, jestli milovat smrtelného. Tento problém však dle mého názoru správné řešení nemá, tudíž jsem velice ráda, že příběh skončil tak, jak skončil. Co se konce týče, je velmi překvapivý a nečekaný, a přesto, že kniha nemá výrazně otevřený konec, mě mrzí, že další dva díly nejsou přeloženy do češtiny. Někdy v budoucnu si je asi přečtu, ale i tak to zamrzí.

16.02.2018 5 z 5


Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Kniha je místy už trochu rozvleklá. Opakované popisování míst místo rychlejšího děje může kazit náladu, ale když se dostanete ke konci a Luce zjistí kdo doopravdy je, tak vás to dostane.

25.01.2018 4 z 5


Odhalená Odhalená Richelle Mead

Knížka byla úžasná a pro mě byl závěr tak poutavý že jsem tuto knihu přečetla ani ne za jeden víkend, sice hodně pršelo ale to na poutavosti nic nemění. Každopádně jsem se chtěla zeptat jestli někdo nezná podobnou knížku? Po sukubě jsem začala číst ságu Krásní mrtvý, ale už u začátku druhého dílu mě nadšení přešlo. Proto jsem se chtěla zeptat jestli někdo nezná něco co by se podobalo této knize, nebo cokoli jiného o čem si myslíte že by to mohlo být poutavé a zajímavé.

02.06.2014