BramBorec BramBorec komentáře u knih

☰ menu

Les Les Chelsea Bobulski

Samotná myšlenka, námět knihy a celkově dějová linka se mi líbila. Ovšem styl jakým je kniha napsána už tolik ne. V jednu chvíli děj krásně běží, že se nedokáži odtrhnout a v zápětí se můj zájem postupně vytrácí při zamyšleních hlavní postavy, která se stále obsáhle vracení k už tolikrát zmiňovaným vzpomínkám, pocitům, popisům podzimu, atp. Nicméně to bylo pěkné, zajímavé a poutavé čtení.

22.03.2021 3 z 5


Svět démonů Svět démonů Sally Green

Přistupovala jsem k četbě čistě jako k pokračování POHÁDKY. Jediné co mi opravdu vadilo bylo, že autorka má tendence se často opakovat a děj zpětně znovu vysvětlovat, jako by čtenář začal knihu číst od poloviny... Za mě osobně chybí sex, velkolepé bitvy, krev a mistrné intriky. Zakončit chci rozhodně pozitivně protože tato kniha je hezky napsaná, děj příjemně ubíhá, ale opravdu je to pohádka a je potřeba k tomu tak přistupovat.

22.03.2020 4 z 5


Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

MAUS.
Originální. Osobitá. Čtivá.
Tato kniha mě lehce stáhla do děje, že jsem se nestihla ani nadát a byla jsem za polovinou a najednou už nebylo co číst.
Osobně se musím přiznat, že když jsem knihu dostala, velmi mě oslovila svým vzhledem, nicméně po otevření jsem byla lehce zklamaná, když sem se dozvěděla, že jde o komiks. Spíše než o děj sem se bála jestli komiksovému vydání budu správně rozumět, jestli je to, tak říkajíc můj šálek "kávy" (konec konců můj první komiks v životě). Byla jsem velice mile překvapená tímto dílem, ale také zklamaná protože toto téma je velmi náročné a očekávala jsem intenzivnější stopu, kterou by ve mě kniha měla zanechat, což se mi úplně nesplnilo a to mě mrzí.
Každopádně doporučuji.

27.01.2020 3 z 5


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Nemohu tak docela říci, že by mě kniha úplně zklamala. Spíše mě jen nenadchla. Vtipný mi přišel začátek knihy a převážně Landsmanovské pojetí. Hodně mě zklamalo, že v knize oba autoři popisují vždy jednu událost ze svého úhlu pohledu, hrozně zaobaleně a zlouhavě se snaží vylíčit drobnosti a používají detinská přirovnání.

28.10.2019 1 z 5