Les

Les https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396683/bmid_les-MU8-396683.jpg 3 145 41

Winter je normální středoškolačka. Tedy aspoň na první pohled. Její táta je strážcem tajemného lesa, do nějž ústí časové portály. Jednou se však táta ztratí při noční obchůzce a ona musí převzít jeho povinnosti: hlídkovat u portálů a pomáhat cestujícím, kteří z nich omylem vyjdou, aby našli správnou cestu zpět. Winter si nemůže pomoct – má pocit, že o tátově zmizení jí něco zatajili. Krátce nato se v lese setká s mladíkem Henrym, který ví víc, než by obyčejný cestovatel z jiné doby měl vědět. Tvrdí, že by mohli spolupracovat, aby našli i jeho ztracené rodiče a aby zjistili pravdu o jejím otci. Les je otrávený a mění se ve zlé místo. Může Winter Henrymu důvěřovat? Dokážou spolu odhalit pravdu včas?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Wood , 2017


více info...

Přidat komentář

deedulka
27.02.2024 3 z 5

Námět byl zajímavý, ale samotný příběh byl podaný celkem nezáživně. Nedařilo se mi do knihy začíst a nechat se pohltit lesem. Ale třeba už je to opravdu jen pro náctileté. I když podle obálky jsem si myslela, že to snad bude krvák. :-)

anicici
11.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Nejdříve jsem si myslela, že knihu asi odložím, ale někdy okolo té 50. strany mě to chytlo. Les byl opravdu zajímavý a myslím si, že autorka mohla více ten les použít, ale to jí odpustím. Nejvíce mě naštval ten naštval konec, který autorce neodpustím. Henry a Winter měli mít happy end. Chtělo by to pokračování ;)


klarka009
19.03.2023 4 z 5

Tenhle les měl tak skvělou atmosféru a navíc cestování časem jen je škoda, že z toho autorka nevydolovala víc.. Spoustu nevyužitého potenciálu.. :-/ ale "skoro" vše odpuštěno, protože mi to v tu dobu absolutně sedlo a četlo se to úplně samo :)
I když to některé mouchy mělo, tak mě se to moc líbilo. Oba hlavní hrdinové Winter i Henry se mi líbily. Henry je slaďouš díky němu jsem se několikrát od srdce zasmála :D za mě to je fajn odpočinková ya fantasy, jen ten konec autorce nezapomenu :D

Áňa 998
25.02.2023 3 z 5

Rozhodně zajímavá kniha, která se četla sama. Nápad se mi celkově jevil spíš jako námět na sérii, než standalone knihu. Dalo by se z ní vytřískat tolik děje! Bohužel jsou tu některé nesouvislosti a momenty, které mohly být klidně i více popsány.

Američanka510
02.02.2023 2 z 5

Jak moc čas a doba ovlivňuje náš život?
Tenhle příběh byl velice dobře pojat, ale boužel ho autorka zabila spoustu klišé.
Tak jdeme se vrhnout na plusy
+Překvapivý zvrat
+Zajímavě vystavěný svět
+Dobře napsané postavy
+Odehrává se v našem století, ale jsou tam prvky minulosti a budoucnosti

Mínusy
-Špatný konec
-Uspěcháný konec
-Občasné protiřečení

Nejoblíbenější citát
Některé věci se člověk z knížek prostě nenaučí.

lenka7679
30.10.2022 3 z 5

Les je zajímavě zpracovaný a velice čtivý.
Do děje vtáhne autorka čtenáře velice lehce. Jen mi v něm chyběly podrobnější popisy a postavy nebyly tak dobře propracované, jako jsem zvyklá v jiných knihách. Souhlasím s většinou, která zde píše, že portály měly veliký potenciál, který zůstal nevyužitý. Příběh nešel do hloubky, ale byl to spíš popis denních povinností. Konec mě ani nijak nezasáhl, tím, že jsem si k postavám nedokázala vytvořit nějaký vztah.
Zrovna zde bych velmi přivítala, pokud by to byl první díl k sérii, kde by autorka téma více rozvedla a postavy přiblížila čtenáři.
Ale, aby to nevyznělo špatně, tak vůbec nelituji, že jsem knihu přečetla a mám ji v knihovně. Jen jsem zkrátka zvyklá na propracovanější a vyšperkovanější díla.

marina4088
27.04.2022 3 z 5

Les je takové příjemné, nenáročné a oddechové fantasy protknuté originálním námětem. Takže pokud například s fantasy žánrem začínáte, myslím, že tohle by mohlo být něco pro vás.

I přes to mám k příběhu pár věcí, které mi vadily.

Styl psaní mi přišel hodně zrychlený a místy odbytý, jak kdyby autorka chtěla mít psaní co nejdříve za sebou. Příběh byl celkově málo propracovaný, zrovna cestování časem, tajemný les a různé portály mají velký potenciál, který stačilo jen více rozvést, což se tady nepovedlo.

Ze začátku byla kniha zajímavá. Seznamovala nás s magií světa, ale pak bohužel sklouzla k monotónním příběhu o lásce dvou puberťáků a celý fantasy svět šel do kopru.

Když jsme u postav - Henry byl fajn. Líbila se mi jeho zvídavost, ale některé věci mi na něm docela vadily. Winter byla takový oříšek od začátku a zbytek postav (snad až na strýčka) byla v zásadě stejná. Nerozepsaná, plochá, snad až podivně obyčejná na to, že většina z nich byli nesmrtelní čaroději.

Konec mi vzhledem k ukončení přišel fajn, i když mi z něj bylo trošku smutno. Ale byl to asi nejlepší možný konec, když vezmeme v potaz, že kniha je stand-alone. I když další díly by ji akorát prospěly..

Adriena838772
04.03.2022 5 z 5

Hodně víborná kniha strašně moc se mi to líbílo .A hodně dobře napsané

JointlieKat94
20.01.2022 4 z 5

Podle mě se tahle kniha povedla. Má vážně zajímavý námět, nic podobného jsem ještě nečetla. Je i dobře psaná. Krátké kapitoly příjemně ubíhají. Děj je napínavý a v lecčem i odhadnutelný.

Les byl kouzelný a jeho zákony zajímavé. Líbil se mi "úkol" strážců- vracet poutníky do jejich času. Líbila se mi i Winter. Henryho (nebudeme si lhát) bych si prostě zamilovala. A to, že se Winter tak často vracela ke vzpomínkám a myšlenkám na tátu je lehce pochopitelné. Však to tak děláme všichni, nebo ne? Svou rodinu přeci všichni milujeme. Vůbec bych se kvůli tomu nerozhodovala dát knize ani o procento (hvězdičku) míň.

Tři hvězdičky jsou moc málo, pět je zase přespříliš, dala bych 4.5, s knihou jsem byla spokojená, vtáhla mě a vyhodila mě až.. no až. :)

macik128
21.08.2021 3 z 5

Kniha jako taková byla skvělá, ale nesnáším její smutný konec.

6591
02.07.2021 5 z 5

Podle mě kniha na oddech dobrá. Někdy i plakala, ale to je asi jenom mnou Xd.

Karciina
29.05.2021 2 z 5

Kniha, kterou jsem si koupila kvůli obálce. A pak přišlo zklamání. Tak tohle byla nuda a zklamání. Přitom námět knihy a celkově její nápad je dobrý. Celé je to ale takové nedotažené, stručné a jednoduché. K tomu pár věcí pěkně nepropracovaných. Konec byl hodně uspěchaný, ale věřím, že pro někoho může být jako oddechovka dobré. Pokud to má mít další díly, tak se to třeba zlepší, a autorka to propracuje, ale jako sólovka nic moc. Hrdinka není úplně marná, vyprávění plyne, ale na zadek si z toho nesednete.

happy-smile
26.05.2021 3 z 5

Začátek, kde jsme se dozvídali o tajmeném lese, strážcích a časových portálech, mě bavil. Bylo to takové tajemné a mělo to jisté kouzlo. Winter ovšem začala moc omílat historii se svým otcem, což později začalo působit nudně. Potom se tam také na můj vkus moc začaly řešila puberťácká zamilovanost a podobné věci. Holt už nejsem cílová skupina...

A.books
18.04.2021 4 z 5

Zajímavý příbh

BramBorec
22.03.2021 3 z 5

Samotná myšlenka, námět knihy a celkově dějová linka se mi líbila. Ovšem styl jakým je kniha napsána už tolik ne. V jednu chvíli děj krásně běží, že se nedokáži odtrhnout a v zápětí se můj zájem postupně vytrácí při zamyšleních hlavní postavy, která se stále obsáhle vracení k už tolikrát zmiňovaným vzpomínkám, pocitům, popisům podzimu, atp. Nicméně to bylo pěkné, zajímavé a poutavé čtení.

masavole
10.03.2021 2 z 5

Zajímavý nápad, mohl by být více propracovaný. Děj byl dost předvídatelný, ale kniha se zase snadno četla.

Aninka09
15.12.2020 4 z 5

Nejsem člověk co by měl v oblibě čtení ale tahle kniha mě doopravdy bavila a vydržela jsem u ní hodiny. Takže se chci zeptat, jestli někdo nezná podobné knihy?

emilieselden
06.04.2020 2 z 5

Knížka má dobrý námět ale je celá taková zjednodušená, nedotažená. Chtělo by to víc propracovat. I když to neskončilo tak, jak jsem očekávala, takže alespoň v něčem mě knížka překvapila.

SlečnaKnížka
21.01.2020 3 z 5

Podle mě, celkem dobrá oddechovka před spaním. Příběh se mi dobře četl a nenudil. Téma bylo zajímavé a mohlo Bc se klidně ještě více rozvést. Líbil se mi vztah mezi Winter a Hanrym a celkem mě mrzelo, že se nakonec oddělili. Konec mi přišel nějaký rychlý moc, ale celkově jsem byla spokojená. Jak tu už někdo psal, mohl by být klidně druhý díl.

Alena_S
20.01.2020 4 z 5

Ach ta anotace, „Winter je normální středoškolačka“, a následuje výčet důvodů, proč není. Les se mi líbí. Jako z Greenova Modrého měsíce to sice není a ty potvory nemusely být tak béčkové, ale atmosféru má. Mohl by z toho být dobrý seriál.