BooksAnd_me BooksAnd_me komentáře u knih

☰ menu

Všade samé korytnačky Všade samé korytnačky John Green

3,7*
Když jsem se pustila do Všade samé korytnačky, představovala jsem si, že budu číst příběh, kde je hlav. linka založena na vyšetřování příběhu, což nakonec ani tak nebylo. V podstatě vyšetřování se týkalo tak max. 30 stránek z celé knihy, což je za mě celkem škoda, protože to bylo to hlavní, proč jsem se do knihy pustila a to, co mi anotace v podstatě slíbila. Na druhou stranu jsem ráda, že většina knihy byla o pochodových myšlenkách Azy. O její nemoci, úzkosti, fobiích atd. Některým lidem přišla možná Aza otravná, ale mě jako člověku, co si něčím podobným prochází mi byla sympatická. Navíc, Daisy byla ten člověk, co na mě působil nejvíce otravně :p. Konec mě celkem překvapil a asi něco aj předal.
Jestli nemáte rádi, nebo vás nebaví Greenovky, tak asi ani nedáva smysl ji číst, protože ano, v podstatě je pořád na to stejný brdo. Naopak lidem, co si prochází nějakým obtížným obdobím, kdy trpí úzkosti, či fobií, bych ji asi doporučila.

01.04.2021 4 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

4,5*
Na Daisy Jones & The Six určitě jen tak tak nezapomenu.
Kniha je tak skvěle napsána!
Rychle utíká, vtáhne vás do děje, postavy si zamilujete a autorce žerete každé slovo.
Not gonna lie, až do konce knihy jsem si myslela, že postavy jsou, realné. O to více mě zamrzelo, když jsem se až po dočtení dozvěděla, že to jsou jenom fiktivní postavy :´P.
Samotnou Daisy jsem si fakt zamilovala a Warrena též, u kterého mě bavilo jaký to je flegmouš :Dd.

Za mě se Daisy řadí mezi moje srdcovky a celkově to nějak v hlavě ještě zpracovávám. Hodně jsem si z čtení Daisy odnesla a za to ji budu vděčná.

Bohužel konec mě celkem zklamal, očekávala jsem i tak něco většího, ale při tom si říkám, co by to tak mělo být. Přece jenom, jsou to normal lidé...( Proto těch 4,5*) + něco mi tam chybělo, ale nevím co. :/
Podle mě se vám to buď bude líbit, anebo prostě ne.
Zkuste a uvidíte. :))

25.03.2021 4 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

4,5*
Harryho Pottera 2 jsem četla poprvé, a i přesto, že jsem viděla jenom filmy, je to prostě srdcovka. Tajemná komnata je za mě určitě lepší než Kámen mudrců. Už totiž nečteme tolik stránek, kde se děj odehrává v Zobí ulici, ale místo toho se ponořujeme více do Bradavic. Děj je více napínavější, záživnější, promyšlenější. Také jsem se u děje často nasmála.
Hodně se mi líbilo, jak to má Rowlingová promyšlený. Často mi přišlo, že některé pasáže jsou celkem zvláštně napsané a také některé postavy se strašně divně chovaly, jako např. Harry a jeho angry issues :D + Draco mi v tomhle díle přišel neuvěřitelně otravný :Dd..
Takže sečteno podtrženo knížku doporučuji všemi deseti.
btw. doporučuji si přečíst knížku s ilustracemi od Jima Kaye, které byly nádherné ( i když místo dvaceti pavouku tam mohl třeba nakreslit Ginny :Dd )

21.03.2021 5 z 5


Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

ngl, mně se to líbilo. Jasně nebylo to nic převratného, ale mě to fakt dobře bavilo. Tohle to dvoření, královské intriky atd. ( vůbec nemám tucha, jak se tomu všemu říká :D) u knihách a filmech mě nikdy moc nebralo, ale tady mě to hodně chytlo a já mám teď ještě větší chuť se ponořit do tohohle světa.
(Absolutně nevím, co budu teď dělat, když nemám takovouhle žádnou knihu doma :´))

Určitě bych neočekávala žádnou velkolepou akci. V podstatě se tam nic moc neděje, kromě konce samozřejmě, který je skvěle otevřený, takže ještě více navádí na další díl.
Upřímně řečeno je škoda, že autorka ten konec dle mého uspěchala, ale přijde mi, že to dělá tak u všech knih. U První mě též mrzelo, že to bylo vše také takové moc narychlo.

Každopádně, u Kiery Cass je typické, že její hl. postavy si jdou vždy za svým, a že ve všech její knihách hraje podstatnou část láska. Also jsem ráda, že Kiera popisuje Hollis jako ženu, která si začne uvědomovat, že je něco víc, než jen ozdobou dvora.

I když Selekce byla hodně předvídatelná, tak myslím, že tady vás konec překvapí.
Takže za mě ano a můžu říct, že už se nemůžu dočkat, až vyjde další díl.

17.03.2021 4 z 5