BlackRaq BlackRaq komentáře u knih

☰ menu

Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Na začátek- hrozně mi vadilo, že jsem nevěděla jak postavy vypadají, a když už, tak jenom něco málo (tenhle týpek má hnědý vlasy a tamta týpka je tlustá...)
a nejspíš proto jsem se do knihy nedokázala vůbec vžít - začíst ano, to se mi povedlo někdy v půlce... :D.

Při čtení jsem necítila absolutně žádné emoce. Nejenom postavy nebyly moc dobře popsány, podobně to bylo i s krajinou. Na jednu stranu je dobře, že se tím autorka moc nezdržovala, ale opět to ztěžuje možnost se vžít. Pak mi taky připadalo, že Cia je nějaký superhrdina, který pokaždé vycítí svůj vnitřní hlas, který mu okamžitě řekne, že za ním někdo je, že je někdo zlý, nebo že takhle věc musí být na 100% past, zatímco ostatní jsou pouze tupé ovce. A to nemluvím o těch vzdálenostech. Nejsem znalec, ale pochybuji, že by vyčerpaný člověk dokázal každý den ujít plus-mínus 50 km. (kolo neomlouvá, u něho se člověk vyčerpá také..)
Abych to nějak zakončila, tak nějak netuším, proč je to bestseller a nehodlám sérii dočítat.

08.07.2017 2 z 5


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Do knihy jsem se okamžitě začetla. Je velmi čtivá a i přes to, že tam bylo celkem dost klišé a ze začátku mi to připadalo jako mix několika příběhů najednou, musím říct, že není tak špatná. Nakonec se z toho vyklubalo dost příjemné, oddechové čtení. Bohužel ale 2. díl už není o Violet, ale o Růži. Nepochybuji o tom, že i 2. je dobrá, ale prostě to je, jako by mi Růže vlezla do písečku. Já chci pokračování, kde bude Violet v novém světě, poznávat ho atd... (pokud je to v té 2. knize někde zahrabané, tak se omlouvám, ale skutečně se mi nechce kniha jenom kvůli tomuhle číst). Taky mi dost vadí, že autorka na konec knihy nepopsala celou "záležitost," která se Violet děla. Každopádně i tak, tuhle knihu doporučuji :)

06.07.2017 4 z 5


Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Kniha dost pobavila, i když jsem začala tušit kdo je vrah už po tom, co se něco stalo s kamerou (nechci spoilovat). Ale to je jen můj problém :D Dexter, z jehož pohledu je kniha napsaná je velice chytrý sociopat bez emocí, který vás bude bavit svými poznámkami prakticky celou knihu. Podle mě se kniha čte prakticky sama, děj nenudí a postavy mají velmi zajímavé charaktery.
Nebudu se tady pitvat v tom, jestli je lepší seriál, nebo kniha, protože seriál se s předlohou nakonec začne rozcházet. Dokud tak nečiní si myslím, že i filmové zpracování je kupodivu dobré (ve srovnání s knihou). Akorát ze začátku seriálu tam pro mne bylo několik nejasností se kterými si tvůrci nelámali hlavu, kdežto kniha to v klidu vše vysvětlila.

11.06.2017


Hračička Hračička Gardner McKay

Víte, mám ráda thrillery a ještě lépe s vrahy v hl. roli. Například mám ráda sérii Dexter. A proto, když jsem četla "mrazivý thriller" a "hlavním hrdinou je ďábelský šílenec" musela jsem si to koupit. Upřímně, akorát škoda peněz. Hračička tam vůbec nebyl jako hlavní role a už vůbec nebyl "ďábelský". Kniha byla nudná, táhla se, a jediné části, které mně alespoň trošku bavily, byly ty s již zmíněným hračičkou. Bohužel z celé knihy tam bylo těch částí asi jen pět. Spíš mi jako hlavní postava přišla novinářka, která mi absolutně nesedla, byla nudná, nezajímavá a její neustálé problémy mně fuckt nezajímaly. Knihu jsem nedočetla, takže je možné, že byl třeba konec alespoň trošku napínavý, ale z komentářů pode mnou to tak nevypadá... Pro mně snad nejnudnější knížka jakou jsem kdy četla. Nechápu, jak to může být bestseller. Hvězdička je za obálku, ale pokud vím, tak to není autorova práce. Toť názor 12-ti letého kida :D

11.06.2017 odpad!