BethGibb BethGibb komentáře u knih

☰ menu

Rozhodni se! Rozhodni se! Birgit Preuss-Scheuerle

Šikovná kniha. Už jsem ji několikrát využila a techniky v ní uvedené mi velmi pomohly udělat několik důležitých rozhodnutí, když už jsem doopravdy nevěděla.

04.09.2018 5 z 5


Zeměpis cestovního ruchu Zeměpis cestovního ruchu Milan Holeček

Skvělý materiál pro přípravu na zkoušku pro Průvodce cestovního ruchu. Občas jsem si vypomohla internetem a atlasem. Velmi mi pomohly grafiky a specifické mapičky k jednotlivým tématům.

04.09.2018 5 z 5


Dějiny českých zemí Dějiny českých zemí Petr Čornej

Já jsem nadšená jak po informativní, tak grafické stránce. Naposledy jsem ji plně využila pro opakování nejdůležitějších událostí českých dějin pro zkoušku pro průvodce. V kombinace s vlastivědnými mapami a ještě jedním zevrubnějším materiálem prostě geniální.

04.09.2018 5 z 5


Jak získat báječné tělo Jak získat báječné tělo Anita Naik

Trochu nechápu, proč se kniha jmenuje Průvodce pro nesmělé dívky, když se autorka obrací spíš na líné dívky. Bohužel, ani ty si nepříjdou v knize na své. Nakonec člověk stejně dojde k názoru, že bez práce nejsou koláče. Ty tipy, co v knize najdete jako vychytávky jsou v podstatě úplně normální rady a principy, když chcete zhubnout. Takže jsem si to všechno osvěžila a utvrdila v tom, co jsem už dávno věděla.

04.09.2018 2 z 5


Rande jak má být Rande jak má být Sarah Ivens

Vtipná kniha, která pojmenovává určité fáze námluv dost nevybíravě, zato pravdivě. I když jsem zde našla rady a postoje, se kterými úplně nesouhlasím, vcelku jsem v knize našla tolik pozitivní inspirace, že hodnotím vcelku velmi pozitivně.

04.09.2018 4 z 5


Tess z d'Urbervillů Tess z d'Urbervillů Thomas Hardy

Do děje knihy jsem se ponořila a nemohla jsem se odtrhnout. Velmi silný socální román s pointou k zamyšlení.

04.09.2018 5 z 5


Daleko od hlučícího davu Daleko od hlučícího davu Thomas Hardy

Velká část díla se odehrává v monotónní rovině plné nerozhodné bezstarostnosti. Ti chlapi se kolem ní točili. Trochu jsem očekávala nějaké rozuzlení na způsob sladkých románů pro ženy. A pak najednou bum prásk: tolik mrtvých. Nicméně, kniha mě velmi směle držela napjatou až do konce. Trochu bloumám, zdali vše vzniklo v Hardyho fantazii nebo zdali našel inspiraci u lidí z reálného života. Závěr, ač měl budit dojem střízlivého happyendu, mi spíš vykouzlil lehkou pachuť v ústech po všech těch tragických událostech předtím.

01.09.2012 4 z 5