Beewawy Beewawy komentáře u knih

☰ menu

Dýchání Dýchání Jean Hall

Kniha je pěkná, ale spíše než o teorii nebo zajímavosti o dýchání se jedná o praktické návody (jak správně stát/sedět/ležet/meditovat). Vše je v souladu s jogínskými postupy.

20.08.2019 3 z 5


Zahalená hrozba - Moc muslimských matek a hranice tolerance Zahalená hrozba - Moc muslimských matek a hranice tolerance Zana Ramadani

Knížku bych zařadila nejspíše do populárně naučné literatury. Nejedná se o příběh, jsou to spíše fakta okořeněná autorčinými zkušenostmi. Je to vhled do problematiky islámu jako takového a především vyjádření se k migraci muslimů do Německa a jejich působení v Evropě.
Pěkně napsané, díky tomu jsem získala nový pohled na věc a doplnila si mnoho informací, co se islámu týkají.

01.10.2018 5 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Lehká odpočinková literatura, která mi občas dala podnět k zamyšlení. Na druhou stranu mi některé myšlenky přišly "ploché", nic moc neříkající, často se proměňující v klišé... Ovšem je to můj osobní názor a je možné, že jsem k této knize nedozrála a za pár let v ní najdu TU pravdu :)
Po grafické stránce mě naopak knížka nadchla! Ilustrace jsou prostě skvělé!

19.07.2018 3 z 5


Život, na který metr nestačí Život, na který metr nestačí Karolina Mikšíková

Skvělá oddechovka, u které jsem se musela často smát nahlas. Mám moc ráda tento sebeironický pohled, díky kterému ještě více vynikají Karolíniny životní strasti.
Jako bonus jsou v knize super ilustrace, které krásně podtrhují nadsázku, s jakou jsou příběhy psány.
Knížku určitě doporučuji, na odfrknutí úplně ideální :)

14.06.2018 5 z 5


Ve jménu otce Ve jménu otce Vladimír Balla

Tak autor téhle knihy se toho rozhodně nebojí a mrská to ze sebe, prakticky bez emocí, jak mu to přijde na mysl. Trochu mě až šokovalo, jakým syrovým způsobem se vyjadřuje o svém soukromém životě a doufám, že takový pohled na svět a na život nemají všichni muži!

14.06.2018 3 z 5


Cop Cop Lætitia Colombani

Silné příběhy o silných ženách. Kniha se velmi dobře čte a zároveň je poučná, protože zprostředkovává náhled do tří odlišných společností z různých koutů světa, a tedy tři odlišné pohledy na ženy.
Autorčin styl nutí neustále pokračovat ve čtení. Důležité ale není jen to, jak dopadne každý příběh zvlášť, ale především, jak se všechny tři osudy propletou dohromady, i přesto, že se hrdinky reálně nikdy nesetkají.
Velmi doporučuji, skvělá Odeonka!

12.06.2018 5 z 5


Štěstí pro lidi Štěstí pro lidi P. Z. Reizin

Názor na tuhle knihu vlastně úplně nemám. Shrnula bych ji takto: dobrý námět, lehce se četla. To jsou bohužel všechna pozitiva. Že by ve mě zanechala nějaké extrémně kladné pocity, se říct příliš nedá... Asi jako oddychovka v pohodě, nicméně to nepatří do kategorie 'musím si přečíst'.

07.06.2018 3 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

U této knihy jsem to zkazila já, poněvadž jsem se na ni vrhla až po tom, co jsem rozkoukala seriál, který byl na její motivy natočen... Očekávala jsem mnohem víc napětí, doufala jsem, že bude konkrétněji vysvětleno sociální rozvrstvení a že se oproti seriálu dozvím ještě něco navíc. Bohužel, v knížce je mnohem méně "akce", a protože jsem myšlenku znala, nijak mě již nepřekvapila. Seriálem jsem se namlsala, a proto pro mě kniha nebyla takovým trhákem.
Už nikdy nebudu číst knihu až po shlédnutí filmu/seriálu, slibuji! :)

24.05.2018 3 z 5