Beban Beban komentáře u knih

☰ menu

Armada Armada Ernest Cline

Naprosto přesně vidím, jak tato kniha vznikla. Autor již popáté přečetl Enderovu hru a s povzdechem ji odložil. Taky by rád napsal něco podobného, ale neví jak. Najednou mu dojde, že by mohl nápad jednoduše ukradnout a použít. A když už štípne Enderovu hru, tak proč ne i Star Wars. A tak vzniká Armada.
Asi do půlky jsem se divil, jak je možné takhle tvrdě zkopírovat cizí nápad, ale evidentně to jde. Pak už jsem se divit přestal. Závěr začíná být trošičku zajímavější a originálnější, zbytek občas pobaví, většinou spíš nudí. Po naprosto dokonalém Ready Player One zklamání. Chápu ale, že po výborné prvotině je těžké znovu překvapit. Pokud tuto knihu vynecháte, o nic nepřijdete. Dvě a půl hvězdičky.
P.S. Pokud jste ještě nečetli sérii Enderova hra, tak rychle doplnit vzdělání. Všechny knihy od O. S. Carda jsou vysokou literaturou v žánru pokleslé četby, jíž sci-fi a fantasy určitě jsou. Proto nás také tak moc baví.

26.10.2018


První čarodějovo pravidlo 1: Zlověstný mág První čarodějovo pravidlo 1: Zlověstný mág Terry Goodkind

Veliká bída, nechápu, jak může mít kniha tak velké ohodnocení. Postavy jsou ploché, dialogy trapně patetické, příběh nudný, předvídatelný. Právě pro příšerné dialogy jsem knihu nebyl schopen dočíst, a to jsem se skutečně snažil.

14.07.2017 2 z 5


Temné bratrstvo Temné bratrstvo Luke Scull

Žádná velká šou. Příběh je veskrze průměrný. Až na výjimky jsou mi postavy a jejich osudy naprosto ukradené. Příběh neměl sílu vtáhnout mě do svého fikčního světa, a tak jsem celou dobu jen tak přešlapoval na jeho okraji a doufal, že se konečně ukáže hrdina, který mě zaujme. Což se v druhé třetině příběhu možná trošku, trošičku stalo, ale přesto nemůžu hodnotit ani průměrně.

26.06.2017 3 z 5


Večerní škola Večerní škola Lee Child

Příběh se pěkně rozjede, objeví se známí a sympatičtí hrdinové. S radostí jsem si přečetl spoustu vybroušených dialogů. Bohužel v poslední třetině se děj začne plácat na suchu, už ničím nepřekvapí, pouze vytváří variace předchozích scén. Energie, která vás chytne na začátku vyšumí do ztracena. Pro první půlku dávám tři hvězdy.

20.06.2017 3 z 5