barbrapril barbrapril komentáře u knih

☰ menu

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Tato kniha obsahuje trigger warnings/upozornění obsahu knihy – smrt, vražda, znásilnění, sebevražda, truchlení, kruté zacházení se zvířaty, únos
Hodně čtivá, opravdu. Přečetla jsem ji za chviličku. Myslím si, že jedna z hlavních zásluh toho je, že kapitoly byly krátké a děj opravdu ubíhal. Co se týče děje, tak jsem ráda, že máme zastoupení více minorit. Mělo by to být samozřejmostí, ale tuším, že v roce 2016 se to bohužel tolik neřešilo, takže za to palec nahoru. Vrah se dal předpokládat, ale i tak jsem si čtení užila. Také musím zmínit to, že za mě autor zajímavě popsal situaci Východoevropanů v UK, je to smutné, ale je to pravda.

08.02.2022 3 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Tato kniha obsahuje trigger warnings/upozornění obsahu knihy – vražda, smrt, otroctví
Já tuto sérii miluji. Je to fantasy přesně podle mého gusta, a tak se 'rochňám' pokaždé, co ji čtu. Je tam krev, ale není jí tolik, aby mi to přišlo nechutné. Popisy jsou tak akorát a samozřejmě mě nejvíc baví akce. Je tam spousta postav, které si člověk může zamilovat. Je pravda, že odpor necítím k žádné – což je dobře (?). To, jak autorka dokáže popsat situace mezi postavami – to dusno ve vypjatých situacích, neskutečné. Obávám se, že moje recenze se stává milostným dopisem autorce a jejímu umění. Divila bych se, kdyby někdo váhal s pokračováním této série :)

27.01.2022 5 z 5


Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Tato kniha obsahuje trigger warnings/upozornění obsahu knihy- smrt, vražda, znásilnění, potrat, sebevražda
Nejdříve musím zmínit tu obálku – je překrásná.
Námět knihy je rozhodně zajímavý, bylinkářství, kde se prodávají jedy na muže, super. Zároveň tuto dějovou linku prolíná další dějová linka z přítomnosti – z té už jsem tak nadšená nebyla. Když tak zpětně vzpomínám na děj, tak musím říct, že nic moc. Je mi trošku líto toho nevyužitého potenciálu travičky z 18. století. Řekla bych, že kdybych přečetla knihu a vynechávala přítomnost, tak ji dám lepší hodnocení.

27.01.2022 3 z 5


Kočky útočí Kočky útočí Sarah Andersen

Jako jo, občas se nad některými kresbami usmějete. Ale už jsem to četla s vědomím, že se vaří z vody a 'rejžuje' z toho, co bylo vtipné před pár lety. Neurazí ani nenadchne :)

27.01.2022 2 z 5