barboraDZoS barboraDZoS komentáře u knih

☰ menu

Na neVěčné časy Na neVěčné časy * antologie

Krásné pohlazení na duši. U každé povídky jsem si říkala, že bych chtěla vědět víc, ale vlastně byla každá zakončena tak perfektně, že nemám co vytknout. Na to že mám ráda víc temnější žanr, tak me více uchvátily povídky ze světlé strany. Je to jedinečné a určitě ji přečtu znovu.

15.02.2024 5 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Musím uznat, že první čtvrtina knihy pro mě byla náročnejší, tak do půlky jsem Nestu nesnášela a Casse bych bodla. Ale vlastně při ohlédnutí ve mě stále rezonuje Nestina pouť a její traumata, kam se hrabe Feyre. Nastaly okamžiky, kdy mi bylo jasné co přijde a říkala jsem si, že ta předvídatelnost je hrozná. Pak ale byly části u kterých jsem tajila dech, kdy jsem nevěřila genialitě a kdy mě přepadl pláč. Knihu jsem si nakonec zamilovala.

14.02.2024 5 z 5


Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Obě knihy za 7 dní, přes 1300 stran. Tak moc čtivé to bylo a nemohu se dočkat překladu 3. dílu a věřím, že budu netrpělivě vyhlížet i 4. díl. Nykta jsem si zamilovala už v prvním díle, za Serafine jsem až dýchala, Nektas byl moje spřízněná duše. Musím uznat, že zde bylo víc vulgarismů na můj vkus, ale nakonec jsem to přestala tolik vnímat.

Když Sera vešla do pracovny a spatřila Nykta s Veses, cítila jsem se jako bych byla ona, jako by zlomil srdce mě, doslova. Tak moc mě to bolelo a provázelo mě to zbytkem knihy. Za což autorce a překladatelce moc děkuji, protože není snadné docílit u čtenáře tak silných emocí.

Jsem ráda, že to je má první série autorky. Když jsem zjistila, že její světy a příběhové linky se podobají, ulevilo se mi, že jsem si vybrala tu lepší.

19.01.2024 5 z 5