Bagrowitz Bagrowitz komentáře u knih

☰ menu

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Nejdříve jsem přečetl Vodníka a až přes něj se dostal na Klekánici. Knihu jsem zvládl skoro na jeden zátah, nedalo se přestat. Po dočtení jsem měl dlouho husí kůži. Krátká detektivka s jasným příběhem, ta bezmoc ze stránek přímo kape a závěr šílený. Těším se co dalšího autorka o okolí Příbrami napíše (co třeba Březnice?).

07.11.2023 4 z 5


Vykopávky Vykopávky John Preston

Příjemná kniha která se hezky čte. Popis vykopávek, opatřených o emoce účastnících se lidí. Celé je to protkáno nitkou očekávající války. Lepší 3*.

03.11.2023 3 z 5


Havířovina Havířovina Iva Hadj Moussa

Ke čtení mě přimělo jak to že máme knihu v knihovně, pak Čtenářská výzva (Kniha se štítkem “tajemství na Databázi knih) a taky očekávání duchů a nadpřirozena. Zajímavý styl vyprávění, chvilkama jsem si říkal jestli to nebude jen vylévání emocí jak jsou všichni chlapy stejný, ale kniha má mnohem víc. Vesnice a její obyvatelé mě vtáhli do děje. Od druhé poloviny jsem se už nemohl odtrhnout, kniha se četla fakt příjemně a konec překvapil. Ikdyž to bylo něco jiného než jsem původně čekal, hezké 4* si to odnáší.

27.10.2023 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Dalších 5* bez rozmýšlení. S nějakými výtkami zde souhlasím, ale i ty nemění nic na tom že mě i třetí kniha vcucla tak, že když už jsem jí nečetl, tak jsem nad ní přemýšlel. Na tváři vykouzlí jak slzy tak úsměv a já teď nevím jak vydržím do vydání další. A to nemluvím o tom jak dlouho bude trvat než vyjde poslední pátý díl. Jedna z nejlepších fantasy sérií a jsem hrdý že od české spisovatelky.

24.10.2023 5 z 5


Smaltová Medúza Smaltová Medúza Panagiotis Agapitos

Předchozí díly (které jsem nečetl) tam jsou zmíněny jen okrajově, spíše v podobě dvou artefaktů podle kterých jsou jednotlivé knihy pojmenované. Knihu jsem začal číst se zvědavostí ale i skepsí. Nakonec mě mile překvapila, ovšem žádný zázrak se nekonal. Čte se dobře, příběh má spád, často jsem se ztrácel ve jménech ale to nebyla překážka. Autor hezky popisuje okolí, vůně, chutě, dokáže to vtáhnout. Ovšem dobře stavěný příběh se ke konci nějak sesypal a člověk se neubrání dojmu že čekal trochu víc. Je to spíše o "psychologickém" rozboru hlavní postavy než samotné vraždě.

05.10.2023 3 z 5


Vodník Vodník Tereza Bartošová

Osobně jsem z celé knihy nadšenej. Četla se fakt dobře, člověk cítil napětí, dokázal se s postavami sblížit. Krásně člověka vede dvouma "vyšetřovacíma" linkama, které se na konci propojí. Nezanedbatelnou část pozitivních emocí z knihy tvoří i skutečnost že popisovaná místa znám. Moc všem doporučuji si někdy k Litavce zajet. Jen jsem si měl asi nejdřív přečíst Klekánici, v textu se na případ občas naráží.

18.09.2023 4 z 5


Mary Jane Mary Jane Jessica Anya Blau

Kniha je hezky napsaná, plná emocí, životních mouder... ALE na druhou stranu taky až moc sladká (autorka asi neviděla Trainspotting, My děti ze stanice Zoo, Requiem za sen, prostě cokoliv kde odvyká člověk na heráku) a toho Rocku na který tak lákali moc nebylo, spíš takový pop, to se ale mohlo nějak ztratit v překladu. Váhal jsem mezi 3*-4*, nechci dávat menší hodnocení jen proto, že to bylo něco jiného než jsem čekal. Knihu jsem neměl chuť odložit a nedočíst, ale je to takový průměr, oddechové letní čtení.

14.09.2023 3 z 5


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Odbočku v lesích to nepřekonalo, ale takové hezké 3* si to zaslouží. Styl paní Karolové se mi čte dobře, krátké kapitoly utíkají a jejich zakončení nutí číst dál. Bohužel v knize vidím potenciál který naplno (za mě) nevyužila, otevřené konce mi nějak zvlášť nevadí, ale tady mam tolik otázek a je to škoda. Určitě by se dala kniha minimálně jednou tak zvětšit.

05.09.2023 3 z 5