Arven Arven komentáře u knih

☰ menu

Štěstí v lásce Štěstí v lásce Kasie West

Od Kasie West jsem četla téměř všechny knihy, ale nic takového jako je tato jsem ještě neviděla. Mizerný děj, nesympatická hlavní hrdinka, naprosto nepravděpodobné situace, spoustu nedotažených věcí atakdále atakdále. Ostatní její knihy se mi líbili, ale k téhle se už nikdy nevrátím.

07.09.2021 odpad!


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Knížka mě zaujala, když jsem jednou procházela knihkupectví a dívala se po něčem na čtení. Líbila se mi obálka a čekala jsem, že to bude zase jeden z ya příběhů na styl Kasie West. Žádné velké myšlenky, předvídatelný děj a opakující se ,,náhody".

Když jsem ji pak doma otevřela a začala číst, byla jsem uchvácená. Na některých místech mi naskočila husí kůže a jednou jsem se i rozbrečela. Je to úžasné čtení. Hlavní hrdinové mají díky tragédiím, které se jim staly hloubku. Velmi překvapivé jsou i zvraty v ději.

Rozhodně knihu doporučuji. Tu jen tak nějaký román nepřekoná.

08.08.2021 5 z 5


Dvanáct rozhněvaných mužů Dvanáct rozhněvaných mužů Reginald Rose

(SPOILER) Nečetla jsem knihu ani jsem neviděla film, ale slyšela jsem rozhlasovou hru v hlavní roli s Viktorem Preissem. To je naprosto dokonalé. Nejlepší mi přijde část, kdy jeden z porotců na základě otlačeného nosu pozná, že korunní svědkyně nemohla vidět obžalovaného vraždit.

24.07.2021 5 z 5


Porota Porota Ivan Klíma

Super knížka. Nejvíc se mi na ní líbí to, že je napsaná jako divadelní scénář a ne jako normální kniha. Nechybí tu ani humorné části.

24.07.2021 4 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Pána prstenů jsem četla, viděla jako film i poslouchala audio. Naprosto souhlasím, že verze načtená Alešem Procházkou je skvělá. Ve filmu je vynecháno několik částí (dopis od Gandalfa, Tom Bombadil, Mlžné hory). Je mi to trochu líto zvlášť u Toma Bombadila. Děj je napínavý a popisy dokonalé. Líbí se mi i písničky které si zpívají jak Elfové, tak hobiti. Moje asi nejoblíbenější postavy jsou Sam, Smíšek a Pipin.

21.07.2021 5 z 5