AnusaUltra3600 AnusaUltra3600 komentáře u knih

☰ menu

Čarodějka Čarodějka Kristina Hlaváčková

POZOR SPOILER
Myšlenka osmiletého děvčátka jak se se svým přítelem na život a na smrt, protlouká magickým světem a sama je chytřejší než většina elfů mi sama o sobě přijde poněkud naivní, ale budiž když jsem ignorovala dívčin věk bylo to O.K. Problém jsem, ale měla se sledováním času a často jsem nevěděla co se v odstavci děje.
samo o sobě hovoří například to jak Michael zjišťuje co všechno si sebou Elena odnesla do přírody a pak je náhlé přeskočení na Elenu, která zdá se žádnou z těchto věcí neodnesla a Burgíci je ukradli až potom co se elfové vydali Elenu hledat. Kopírování Eragona jsem schopná, překousnout a když to vemu s nadhledem je to dost dobrá kniha. 3* dávám kvůli tomu jak jsem se v knize často ztrácela a nechápala jsem co se tam děje, kdo mluví, nebo čí jsou ty popisované myšlenky.

16.09.2017 3 z 5


Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

! POZOR SPOILER !

Knihy jako takové mě bavily, přišlo mi to super vymyšlené a propracované, občas mě trochu štvalo jak Clara nic nevěděla, kvůli tomu aby rodiče chránili jí i Jeffa. Přes první léto přišel příjemný zvrat v podobě Tuckera a jeho románek s Clarou nebyl nijak přehnaný jako, že spolu nemůžeme být, protože by do Tuckera uhodil blesk, ale mělo to smysl a důvod což se dneska v YA literatuře jen tak nevidí. Chrstian mi přišel dobře propracovaný a přesně takový jak by se od něj očekávalo. Musím přiznat, že jsem od začátku fandila Tuckerovi a trochu jsem měla strach, že by se Christianovy mohlo podařit Claru sbalit, ale nepovedlo se. Hodně sympatická mi byla Angela, protože v podstatě jen díky ní jsem se něco pořádného dozvěděla a uváděla děj do pohybu.
Za mě hodnotím 9/10

24.07.2017 4 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Kniha mě bavila a ostatní díly jsem přečetla hodně rychle. Přijde mi to dobře vymyšlený, není to nějak přehnané zaláskovaný, kde tam hlavní pár neustále áchá a óchá. Musim říct, že to, ale mělo i mezery, protože knihy byly neuvěřitelně předvídatelné, ale to se ještě dalo skousnout, na co jsem si, ale těžko zvykala byla Clary. Byla mi tam dost protivná a bála jsem se co z ní vyleze pokaždé když otevřela pusu, ale musím říct, že se to zlepšovalo . knihu hodnotím 8/10

24.07.2017 4 z 5


Nádherné bytosti Nádherné bytosti Kami Garcia

No upřímně...tahle kniha mě nebavila a v druhém díle jsem se zasekla hned na začátku. Přijde mi to trochu přitažné za vlasy. Hlavně to jak Lena a Ethan pořád áchají a óchají jak nemůžou být spolu a jak jde všechno do háje. Přde mi, že to zaláskování je trochu přehnané. A navíc je to trochu nedořešené, ale možná je to mnou...

23.07.2017 2 z 5