annapurna annapurna komentáře u knih

☰ menu

Záchrana na střeše světa Záchrana na střeše světa Michal Kleslo

A nebýt záchranného aerotaxi v podobě vrtulníku, četli bychom těch tragických titulků v novinách podstatně více.

09.07.2020 3 z 5


Temný experiment Temný experiment Gwenda Bond

Tak dlouhý komentář jsme vyplodila a nevím proč tu není! Takže zkrácená verze ještě jednou :D

Zaprvé od vydání první série Stranger Things jsem seriálu podlehla. Retro feeling, děti a to, jak řeší problémy, upside down s poletujícím spadem, Demagorgon. Prostě za mě skvělý seriál , který se ihned vyšvihnul na přední příčky mého pomyslného žebříčku seriálů.
S 3. sérií, moje nadšení klesá, děti nám vyrostly, k tomu ty jejich puberťácký problémy.. no to se vlastně dalo čekat... :)

Nicméně TEMNÝ PŘÍPAD ihned padl do must read. Chvilku to trvalo, než jsem se ke knížce dostala, ale za mě hodnotný prequel, který zaslouží uznání! Moc jsem nevěděla, do čeho se pouštím, a jestli to nebude jen z vody vařený pokus o to vydělat, jak je tady v mnohých komentářích zmíněno.
Ale ne a ne! Za mě nad očekávání, povedené doplnění toho, jak a co se vlastně v laborce v Hawkins dělo, než jedenáctka uprchla a příběh důležité postavy Tery Ives!

A že má být pokračování a vznikne série? To si teda představit zatím nedokážu, ale uvidíme.. :)

28.01.2020 4 z 5


Sex a lži Sex a lži Leïla Slimani

Tak tohle mě zasáhlo, a poupravilo můj názor na cestování do Maroka a dalších muslimských zemí. Vím, že autorka vybrala nejspíš z nejhorších vyprávění žen, které posbírala jako reakce na svůj román, a jak je v závěru řečeno, všichni maročtí muži nejsou stejní v názorech a vztahu k ženám, přesto jsou v populaci silně zastoupeni starou generací a v mladých těmi, kteří jsou touhle generací vychováni a nemají v úmyslu se z výchovy vymanit.

Opravdu silné a zase další příklad, proč si vážit toho kde a s kým žijeme.

Nádherné po grafické stránce.

23.01.2020 5 z 5


Tajná zahrada Tajná zahrada Frances Hodgson Burnett

Jako malé dítě jsem milovala film "tajemná zahrada". Pochmurné prostředí, ve kterém se odehrává děj v kontrastu s probouzející se přírodou mi navždy zůstal v hlavě. když jsem se doslova "prohrabovala" knihami v knihovně a objevila tuto knížku, hned mi bylo jasné, že se jedná o předlohu mého oblíbeného snímku z dětství a pustila se do četby. Musím říct, že film je velmi povedená adaptace a knížka ukrývá opravdu krásný příběh o ne úplně jednoduchém dětství hlavních hrdinů z doby pro nás už dávné. Knihu jsem přečetla jako dospělá, nevím, jak by ji zkously dnešní děti. :)

15.04.2019 4 z 5


Jako v zrcadle, jen v hádance Jako v zrcadle, jen v hádance Jostein Gaarder

Další příběh z pera Gaardera, který nám přiblíží nelehkou situaci v životě jedné rodiny. Ariel a Cilka krásně popisují, jak funguje svět na Zemi a mimo ní?
Jako mnohokrát mě norský velmistr dojal, místy až k slzám. Jsem jen trochu přecitlivělé stvoření.. :)

17.10.2018 5 z 5