AnnaDol AnnaDol komentáře u knih

☰ menu

Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Velmi čtivý styl a silný příběh. Vlastně dva - jeden je z doby první republiky a druhý z listopadu 1989 a postupně se dozvíme, jak spolu souvisejí. Tři hlavní vypravěči skládají pestrou mozaiku vášnivých vztahů a dramatických událostí. Prožijeme s nimi skoro sto let a uběhne to jako voda, protože je tak poutavě napsané, že se od toho nedá odtrhnout.

16.05.2023 5 z 5


Neználek na Měsíci Neználek na Měsíci Nikolaj Nikolajevič Nosov

Jako malé se mi to strašně líbilo, taková dětská sci-fi. Kdoví, co by na to říkali dnešní děti...

27.02.2023


Tajuplný ostrov Tajuplný ostrov Jules Verne

V dětství jsem viděla seriál a později četla knihu - celkem pětkrát, což je můj zdaleka největší rekord. Fascinovalo mě, jak pětice různorodých lidí na základě vědeckých znalostí, manuální zručnosti a znalosti přírody dokázala z ničeho vybudovat na ostrově v podstatě takovou malou civilizaci, která dokázala odolat nejhorším rozmarům počasí nebo i nájezdům pirátů.

27.02.2023


Polštář z trávy Polštář z trávy Sóseki Nacume

Hodně lyrických, ale poutavých pasáží a pomalu plynoucí příběh, prožívaný spíš vnitřně a pocitově. Autor byl mistr slova a slovní poetiky.

27.02.2023 4 z 5


Jan Cimbura Jan Cimbura Jindřich Šimon Baar

Čekala jsem nějakou školometskou nudu, ale nakonec mě to velmi bavilo a myslím, že v ani v porovnání se světovými klasiky kniha nijak nezaostává.

27.02.2023 5 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Dočetla jsem tak trochu z povinnosti, když je to tak krátké a jde o tak slavné dílo. Na svou dobu bylo určitě odvážné a převratné, ale viděno dnešníma očima je to jen lehce nadprůměrná romantická novela.

27.02.2023 3 z 5