AlphaCrucis AlphaCrucis komentáře u knih

☰ menu

Ulicemi Brna proti proudu času Ulicemi Brna proti proudu času Petr Fiala

Výborná kniha. V Brně jsem strávil krásná studentská léta a velmi rád se do Brna vracím. Nyní se budu kolem sebe dívat daleko pozorněji a v hlavě si budu přehrávat, co mi v ní utkvělo po přečtení knihy.
+ poutavý sloh, fakt výborně čtivé!
+ hodně faktických údajů a zajímavostí
- velmi, velmi malé fotografie!
- málo mapových podkladů (a ty zveřejněné jsou maličké)
- grafická úprava
Pokud by kniha vyšla v dalším vydání s pořádnými fotkami, určitě ji koupím podruhé i s příplatkem.

05.03.2022 5 z 5


Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Fantastická kniha, po jejímž přečtení jsem hodně změnil náhled na sebe sama. V mnohém mi mluví z duše a v mnohém mi zase do duše promlouvá. Děkuji.

30.04.2019 5 z 5


Laco Deczi – totálně vytroubený mozek Laco Deczi – totálně vytroubený mozek Tomáš Poláček

Velmi věrohodné, čtivé. Nádherné počtení. Po přečtení jdu okamžitě shánět lístky na Lacovo jarní turné.

24.01.2018 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Neskutečné. Za desítky let čtenářské praxe to byla první kniha, která mi dokázala zvýšit tep. Napětí bylo místy tak husté, že by se ani krájet nedalo. Klobouk dolů, PANE SPISOVATELI.

06.05.2015 5 z 5


Velká čtyřka Velká čtyřka Agatha Christie

Neobvykle akčně koncipovaná detektivka. Zaujala mne od první do poslední stránky. Snad jen ten závěr byl akční až přespříliš. Nic to ale nezměnilo na čtivosti.

13.04.2015 5 z 5


Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

Mám vzácný (alespoň ve srovnání se svou ženou) dar, že knížky, ale i filmy, po přečtení brzy zapomínám. Proto se postupně vracím k již přečteným knihám. Tak tomu bylo i u této skvělé detektivky a napnutý jsem byl až do úplného rozuzlení. Z minulého čtení se mi vybavilo jen pár bezvýznamných střípků. Skvělé. Doporučuji.

10.04.2015 5 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Opět skvělý thriller. Chvílemi jsem musel zalistovat pár stránek zpět, abych si vybavil postavy. Pomohlo by mi, kdyby se jmenovaly Novák, Pospíšil nebo Stejskal - ta severská příjmení mi nějak nelezou do palice:-)) To samozřejmě nemyslím vážně.

08.08.2014 5 z 5


Medvědí tanec Medvědí tanec Irena Dousková

Po prvních dvaceti stranách jsem váhal, zda knihu odložit, či ne. Nějak jsem si s dialogy bez označení postav nedokázal poradit. Pak ale nastal zvrat a můj vztah ke knize se změnil v nadšení. S postavami jsem se již znal a po pár řádcích nové kapitoly je identifikoval. Dovedu si představit knihu coby předlohu k filmu. Jen za to, že mne kniha nedokázala chytnout už od první stránky, uberu jednu hvězdu.

27.04.2014 4 z 5