alinamalina alinamalina komentáře u knih

☰ menu

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

(SPOILER) Co na to říct... Knihu jsem dočetla včera a bylo to... wau!!

Jsou důvody, proč miluju Maasovou, vždycky dokáže překvapit a nenechá vás od knížky odejít (což je trochu na nic když máte zkouškové).

Na jednu stranu je to pořád ten stejný styl, ale já ho zbožňuju. 600 stránek se nic moc neděje a posledních 150 stránek je jedna bomba za druhou. A hlavně jako velmi nostalgický člověk oceňuju zakončení knížky a propojení, musela jsem text zakrývat rukou abych to nepřeskočila, protože bylo jasné KDO se tam ukáže (nebo spíš u KOHO se ukázala Bryce).

Jediná moje výtka se týká intimity mezi Bryce a Huntem. Nevadí mi že tam je, ani jak je dopodrobna popisována, líbí se mi že chce Sarah ničit hranice tabu. Jen mi někdy přišlo, že na intimnosti myslí v úplně nevhodných chvílích a vlastně tam každému hned ztvrdl (i ve smutnách nebo stresových situacích, to tam všichni přemýšlejí svým kašpárkem a kačenkou?!). Prostě méně je někdy více.

Podtrženo sečteno, tahle knížka byla delikatesa, přesně to co člověk od Sarah čeká a ona nezklamala. No, a teď jdu pokračovat v breku, dokud nevyjde další díl..

12.01.2023 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Tahle knížka vás nejednou rozbrečí. A pokud jste jako já, mladí, naivní a nezkušení, tak pro vás knížka nebude ani předvídatelná a pokaždé vás překvapí.

Postavy jsou napsané tak skvěle, že si je zamilujete do jednoho. A pak vás autorka zlomí. A pak znovu. A znovu. A pro jistotu ještě párkrát.

Takže pokud vyhledáváte knížky, které vás rozbrečí, zničí a vy budete mít dva dny pocit, že váš život už nikdy nebude takový, jako dřív, můžu tuhle knížku jen doporučit!

11.12.2022 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

(SPOILER) Instagram made me read this a zklamal mě.

Možná to bylo tím, že jsem to četla v angličtině, možná tím, že jsem měla obrovská očekávání. Knížka má sama o sobě skvělý námět, a nemůžu říct, že se špatně četla, ale po přečtení jsem jen chvíli koukala do zdi, protože jsem prostě nevěděla, co si myslet.

Vlastně nevím, jestli mám mít Evelyn ráda nebo ne, přišlo mi, že celý její život byl pořád to samé dokola, vztah s Celiou mi vlastně přišel dost toxický a to "velké odhalení" nakonec mi nepřišlo tak velké.

Moje celkové zhodnocení je, že knížka určitě nebyla špatná, je čtivá se zajímavým příběhem, ale moje očekávání bohužel nesplnila.

11.12.2022 3 z 5