Adel15 Adel15 komentáře u knih

☰ menu

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Kniha mě bavila od začátku až dokonce. Byla napínavá a hlavně překvapivá. Děj zbytečně neodbíhal od tématu a nemohla jsem od ní odtrhnout oči. Když jsem knížku začala číst a přemýšlela o tom, kdo je vrah, měla jsem odhad a myslela jsem si, že jsem celý případ vyřešila. Ale to jsem se spletla, odhalení pachatele mě nesmírně překvapilo a vůbec jsem to nečekala.
Kniha byla plná zvratů a měla jsem ji přečtenou za pár dní. Taky se mi líbilo, že vrah nebyl neporazitelný a knížka tím pádem působila reálněji. Jonna Linna byl sympatický a inteligentní vyšetřovatel, který se nebál riskovat život.
Tohle byla moje první kniha od Larse Keplera, kterou jsem četla a rozhodně není poslední.
I přes to, že spousta lidí tvrdí, že je v knížce hodně brutality, mně to zas tak hrozné nepřišlo, ale to je můj osobní názor. Tuhle knihu můžu doporučit a jestli máte thrillery rádi, tak rozhodně neuděláte chybu, když si ji přečtete.

12.04.2021 5 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Kniha mě na začátku moc nezaujala. Prvních pár stránek pro mě bylo nudných a nebavilo mě to. Seznamování se s hlavní hrdinkou mi přišlo moc zdlouhavé a zbytečně podrobné, ale zase je mi jasné že spousta lidem se to líbí, ale já osobně bych to trochu zkrátila.
Knížka mě, ale začala ohromně bavit po prvním zvratu a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Hlavní hrdinka Darby byla bojovnice a obdivovala jsem na ní, jak se dokázala vypořádat s různými situacemi. Je pravda že mi občas přišlo, že je hrdinka nezničitelná a autor to podle mě trochu přeháněl.
Děj byl plný zvratů a i přes to, že jsem některé očekávala spoustu z nich jsem naopak nečekala a čtení knížky mě bavilo. Bylo to napínavé a příběh postupně gradoval. Konec knížky jsem nečekala a líbil se mi. Thrillerů jsem četla více a musím říct že tento patří k mým oblíbeným, rozhodně doporučuji si knížku přečíst, myslím si že to stojí za to.

15.02.2021 4 z 5


Hodina tance a lásky Hodina tance a lásky Pavel Kohout

Knížka mě nějak zvlášť nezaujala. Mám z ní hodně smíšené pocity, protože v některých chvílích mě knížka opravdu bavila, ale některé části mi naopak přišli moc zdlouhavé a nudné.
Někdy se mi stalo, že jsem se musela vracet, abych vlastně pochopila co se v knížce děje. Moc se mi nelíbil styl psaní a myslím si, že si autor mohl odpustit některé detaily ze soukromí. Postavy mi nepřišli nějak výrazné, takže jsem s žádnou z nich neměla nějaký velký problém. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, takže jsem v tomhle směru problém neměla. Konec mi úplně nesedl a myslím si, že ho autor mohl trochu doladit.
Knížka ve mně nevyvolala nějaký zvláštní dojem, ale rozhodně chápu, že se knížka spoustu lidem líbí. Kdybych si chtěla přečíst knížku na téma Druhá světová válka vybrala bych si jinou knížku a k této bych se už nevracela. Mně se knížka nějak zvlášť nelíbila a znovu si ji nepřečtu, ale rozhodně to byla fajn zkušenost.

16.12.2020 2 z 5