Adam144778 Adam144778 komentáře u knih

☰ menu

Tělo sčítá rány Tělo sčítá rány Bessel van der Kolk

Dozvěděl jsem se o sobě mnoho. Teď mě čeká dlouhá práce...

13.04.2024 5 z 5


Uprdelismus Uprdelismus Jan Menděl

Poslouží především pro lidi duchovnem nepolíbené, kteří ovšem mají o duchovno zájem. Autor v jednotlivých kapitolách rozebere různé oblasti života, ve kterých je dle něj důležité uprdelistickou životní filozofii aplikovat, a k tomu přidá svůj příběh, který, alespoň pro mě, posloužil hlavně v době, kdy jsem cítil silnou beznaděj. V neposlední řadě plusem knihy je to, že je psána srozumitelným jazykem pro obyčejného čtenáře. Uprdelismus je vnímání všech věcí kolem nás, ale udržení si přirozeného odstupu od nich, aby nás nepohltily. Autor ovšem podotýká, že naučit se přemýšlet jako uprdelista je dlouhodobý proces, takže ti, kteří čekají, že lusknou prstem a "mají to", budou zklamaní...

28.01.2024 5 z 5


Virová mánie Virová mánie Torsten Engelbrecht

V dnešní době klíčová kniha. Ač psaná velmi odborně, hlavní myšlenky pochopí i laik jako jsem já. Věděli jste například, že neočkovaní lidé jsou zdravější než ti očkování? Že farmaceutické firmy financující vlastní studie ohledně svých léků, které jsou ve studiích vykresleny pozitivně? Že vlády, koncerny a média jsou všichni spjati v jeden obrovský lživý konglomerát? Že neexistuje jediný důkaz pro existenci viru HIV nebo Sars? To je jen malý zlomek toho, co se dočtete v knize do puntíku ozdrojované a obohacené o trefné komentáře autorů. Boří jedno dogma za druhým. S touto knihou zároveň padá celý koncept a smysl farmaceutického průmyslu. Jakmile ji přečtete, už nikdy nebudete na tento svět koukat stejně. A proto autorům patří velké dík.

27.10.2023 5 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Zajímavé myšlenky. Některé z nich jsem znal už předtím, ale je důležité si je zopakovat a připomenout. Někdy mi přišlo, že je autor buď moc pesimistickej, a nebo nemá vyšší ideály. Každopádně to nejdůležitější, co jsem si z knihy odnesl je, že zdání klame. Tuhle frázi už každý z nás slyšel, ale nikdo se nad ni vůbec nezamyslel. Ani já ne. Musím říct, že s tohle knihou, jejíž audio verzi namluvil skvěle David Prachař, jsem prožil pěkné klidné chvíle v mém lokálním lese. Mohu jen doporučit. Určitě kolem sebe má každý z nás člověka, který si tuto knihu musí přečíst.

04.05.2023 4 z 5


Tajná řeč těla Tajná řeč těla David Lewis

Kniha pro horních 5 % společnosti.

17.04.2023 5 z 5


Snadná cesta jak přestat kouřit Snadná cesta jak přestat kouřit Allen Carr

Kniha, která mi odstartovala naprosto nový život. Nelze vyjádřit, jak moc jsem za ní Allenu Carrovi vděčný. Dozvěděl jsem se o ní od jednoho člověka na internetu, když jsem už ztrácel naději, že s nikotinem vůbec někdy přestanu. Moc jsem nevěřil, že mi tato kniha pomůže, faktem ale je, že díky ní jsem se už více jak 6 měsíců nedotkl nikotinu v žádné formě a nehodlám na tom nic měnit. Doporučuju přečíst ne jen těm, kteří chtějí přestat s kouřením, ale dokonce a hlavně (!) těm, kteří kouření milují. Během čtení si totiž uvědomíte, že vše je jen v hlavě a ve skutečnosti vám kouření nic nedává.

13.03.2023 5 z 5


Mírové dílo Adolfa Hitlera Mírové dílo Adolfa Hitlera Rolf Kapp

Tato velmi krátká kniha poslouží hlavně těm, kteří už rázně odmítli demokratickokomunistický výklad dějin o době v letech 1933-1945 a chtějí objevit skutečnou pravdu. Bohužel lidem, kteří o národněsocialistickém Německu už trochu něco ví, nepostačí přibližně třicet stran popisujících pokroky a výstavbu Německa až příliš obecně. Na druhou stranu - je pochopitelné, proč autor nadále fakta nerozvádí. Němci v té době viděli vzkvétat svou zemi na vlastní oči, podrobně nic popisovat nepotřebovali. Velkou radost mi udělaly obrázky (kterými je kniha hojně zastoupená) uměleckých děl a staveb. Přečíst celou knihu, která je v dnešní době už raritou (!), bude člověku trvat nanejvýše hodinu. Pak si sami říkáte, že vlastně to, o čem kniha pojednává, bychom uvítali u nás všemi deseti.

27.02.2023 4 z 5