Snadná cesta jak přestat kouřit

Snadná cesta jak přestat kouřit https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135222/snadna-cesta-jak-pre-135222.jpg 5 79 31

To, co se zdálo být tak těžké, je nyní na dosah ruky! Čtěte a osvoboďte se od nikotinu! Dříve možná platilo přestat kouřit se snadněji řekne než udělá, ne tak pomocí revoluční metody Allena Carra. Sám bývalý silný kuřák objevil, jak snadno a jednou provždy můžeme přestat kouřit. Jeho metoda funguje stejně efektivně u účastníků jeho kurzu odvykání kouření, jako u čtenářů jeho knihy. Allen Carr ještě v roce 1983 vykouřil 100 cigaret denně. Když ovšem začal mít zdravotní problémy, našel metodu, která jej od kouření odvedla. Vzdal se povolání auditora a v Anglii začla organizovat své první semináře, které vzbudily takový zájem, že je dnes nutno čekat mnoho týdnů, než se na jejich adepta dostane. Přijíždějí k němu kuřáci z celého světa, aby získlali cenné rady. Allen Carr žije se svou rodinou v Anglii.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , EarthSave
Originální název:

The Easy Way to Stop Smoking , 1985


více info...

Přidat komentář

Drahuska12
21.07.2023 3 z 5

Knihu jsem začala číst asi 4 den abstinence, po 10 letech kouření.
Neříkám , je to dobře napsané,ale mám pocit, že jsem to holt už v hlavě měla vcelku srovnané,protože nic nového jsem se nedozvěděla :-) na víc mi neuvěřitelne otravovalo neustále opakování myšlenek ..
Jako motivace dobré, ale pro mě bohužel nic z čeho bych si sedla na zadek.
Každopádně v abstinenci stále pokračuji.

dacek
25.05.2023 5 z 5

Pokud nejste rozhodnutí s kouřením přestat ještě před čtením, nečekejte zázraky. Osobně jsem byl odhodlaný již delší dobu s kouřením přestat. Přečtení pro mě bylo posledním nakopnutím, abych se zlozvykem skoncoval, proto určitě doporučuji. Za pokus to stojí.


Adam144778
13.03.2023 5 z 5

Kniha, která mi odstartovala naprosto nový život. Nelze vyjádřit, jak moc jsem za ní Allenu Carrovi vděčný. Dozvěděl jsem se o ní od jednoho člověka na internetu, když jsem už ztrácel naději, že s nikotinem vůbec někdy přestanu. Moc jsem nevěřil, že mi tato kniha pomůže, faktem ale je, že díky ní jsem se už více jak 6 měsíců nedotkl nikotinu v žádné formě a nehodlám na tom nic měnit. Doporučuju přečíst ne jen těm, kteří chtějí přestat s kouřením, ale dokonce a hlavně (!) těm, kteří kouření milují. Během čtení si totiž uvědomíte, že vše je jen v hlavě a ve skutečnosti vám kouření nic nedává.

Ostrov77
22.06.2022 5 z 5

Úžasná kniha, určite ju odporúčam každému komu sa nedarí skončiť s fajčením. Mne veľmi pomohla.

Výmrdos
15.05.2022 5 z 5

Pokud chcete přestat kouřit, tato kniha je pro vás. A myslím si že zlomí i tvrdohlavější jedince. Na mě fungovala.

pepelopez
04.10.2020 5 z 5

pred poslednou kapitolou posledna cigareta a voala uz je to 5 rokov bez cigariet

ijcro
01.08.2020

K téhle knize jsem se dostal úplně náhodou. Nepřečetl jsem ji tedy úplně celou, ale zdá se mi velice poučná pro otevřené povahy, které mají odvahu, silnou vůli a odhodlání, a pustí se do své závislosti.

Stejný problém v bledě modrém mají i alkoholici, tam je to taky o vůli, vlivu prostředí a dostupnosti.

Jenže v mém případě to má maličký hendikep - jsem nekuřák.

I když jsem se nad prvními kapitolami zamýšlel, jestli bych neměl zkusit začít kouřit, abych měl srovnání, až začnu s odykačkou. Třeba nějaký tenký doutníček, nebo viržinko... kolega, protřelý kuřák, který dával i šedesátku brček denně, mi radil, že pro začátek úplně stačí nasávat zapálený dehtový papír (ale to si asi dělal jen legraci). To už bych se mohl jako začátečník rovnou postavit na hodinu denně vedle magistrály...

Trawex-X
01.08.2020 5 z 5

Tahle kniha je opravdu uzasna. Koupil jsem ji ze zvedavosti bez viry, ze by mi pomohla zbavit se toho odporne zbytecneho zlozvyku spalovani sveho tela za ziva. No svete div se, uz nefunim jako slon pri ceste do schodu, neboli me hlava, nebudim kaslem sve deti, nestresuju kdyz si nemam co zapalit, nehledam neustale zapalovac, nesmrdim spalenym tabakem a neutratim zbytecne 40 tisic rocne za cigarety. Je to pul roku co jsem tuto knihu docetl a tipl cigaro. Je potreba ji opravdu pochopit a nacpat do pameti. Pak nebudete potrebovat vuli, ale bude vam stacit pouze selsky rozum, aby jste prestaly. Vyborna kniha, ktera by mela byt k dostani zdarma v kazdem tabaku.

Miranda
06.04.2020 5 z 5

Nevím, jestli tato kniha pomůže úplně každému. Pomůže určitě tomu, kdo se rozhodl přestat kouřit a štve ho to, má třeba i nějaké zdravotní problémy. Pro ty, kdo se cítí dobře a kouření berou jako svůj životní styl nebo vyjádření sebe sama (jsou v tom zkrátka až po uši - závisláci), pro ty tahle kniha asi nebude, i když kdo ví? Kniha staví na prosté skutečnosti, že kouření je závislost, že kuřáci jsou závisláci a za pomoci této knihy se snaží zlikvidovat to malé monstrum uvnitř nich. Staví na tom, že není proč litovat, že jsme přestali, je to naopak důvod k radosti. Staví na tom, že změní myšlení kuřáka a pomůže mu uvědomit si, že dělá totální hloupost. Mně jako kuřákovi už dávno došlo, že mi cigareta nedává vůbec nic, ani mě nenají, ani nenapije, smrdím, jsem zbytečně nervní, agresivní, když si nemůžu zapálit, kouřím úplně zbytečně, ztrácím tím čas, navíc mi to způsobuje těžkosti (hůř dýchám a co mě vyděsilo, motá se mi hlava a mám pocit, že dostanu mrtvici, když do sebe po celém dni večer jednu napumpuju - konečně). Má to tedy nějaký smysl? Nemá. A co ještě k odvykání pomáhá? Například řádění jisté choroby, která po celém světě způsobila pandemii a která při těžším průběhu napadá hlavně plíce. To si pak takový kuřák (i když kouří "jen" pět denně) řekne, že mu to za to nestojí a že udělá alespoň něco pro to, aby to třeba ty jeho chudinky plíce zvládly lépe (kéž by - za ten měsíc) a třeba když tomu osud dá, bude se pak po celý zbytek života radovat z toho, že už kouřit nemusí a že když v tak nepříjemné a stresující době dokázal seknout s něčím, co mu vždy "pomáhalo", že už musí zvládnout cokoli, i kdyby trakaře padaly. Výzvu jsem přijala, načínám (úplně v klídku - občas bolí hlava a druhý týden mě svědilo celé tělo) třetí týden a panu Carrovi jsem slíbila, že už si nikdy nezapálím. Proč taky? Je přece tolik jiného, co Vám něco opravdu dá. Kouření zkrátka jenom bere a nic víc a je strašně fajn si to konečně uvědomit. PS: Kouřila jsem 25 let, v podstatě mi to nikdy "nechutnalo", občas mě to děsně štvalo, při trápení jsem kouřila jako komín a nic z toho, xkrát jsem se překouřila, v průběhu těch let se mi 1x na rok a 1x na dva roky podařilo toho nechat, pak jsem se nepochopitelně těšila, až už zase budu moct, kouření sbližovalo další kuřáky a všichni byli na jedné lodi, bylo to fajn, ale kamarádit spolu můžete přece i bez cigaret, no ne? Na úplný závěr jeden postřeh: Bála jsem se tu knihu číst a přečíst, že třeba skutečně dokáže to, že já kouřit přestanu. A ten strach mě vyděsil, je opravdu možné, že se bojím, že už nebudu nikdy kouřit, Jsem opravdu TAK hloupá (závislá)? Tohle mi opravdu otevřelo oči a možná to byl ten hlavní impulz, proč jsem s tím nakonec sekla. Navždycky.
Update srpen 2020 - Svoboda, vůbec kouřit nepotřebuji. Jen žiju, volně dýchám, voním, a mám spoustu času. Zkuste to taky, je to skvělý!
Update září 2020 - Nekončící svoboda! A co víc?
Update únor 2021 - Přibrala jsem, že by díky pandemii (moc se nehýbu), takže sice nekouřím (hurá), ale obchází tady strašák těžké nadváhy - musím s tím něco dělat, a to okamžitě!
Update duben 2021 - Schazuju, ale jde to pomalu, rozhodně je lepší cvičit, než se trápit dietou.
Update leden 2022 - Pořád nekouřím a jsem takový ten protivný odnaučený kuřák na všechny stávající kuřáky. Nijak nehubnu, ale stále nekouřím a o to tu přece jde! Jsem na sebe pyšná a jsem šťastný človek!
Update 2023 - Opravdu to u mě zafungovalo. Děsně mě mrzí, že ne u mého muže, který knihu četl 2x a kouří pořád, ať mu říkám co říkám, je to pořád stejné. Trochu zoufalství, když vidíte, jak to druhého ničí, on to nechce pochopit a nemůžete s tím nic dělat a hádáte se spolu, protože ten druhý to nepochopí. Ale nevzdám to, snad někdy prozře i můj muž. Moc si to přeju.
Shrnutí ve třech větách:
1. Není to vaše rozhodnutí, že chcete kouřit nebo že vám to chutná - vy musíte kouřit, protože jste závislí.
2. Výše uvedené si potvrdíte, když se pokusíte pár dní nekouřit.
3. Opravdu chcete dávat peníze někomu, kdo prakticky denně vydělává na vaší závislosti a je mu úplně jedno, že si tím, mnohdy fatálně, ničíte zdraví?

frantisek9054
07.02.2020

Jak jsem přestal kouřit po 33 letech kouření
Kouřil jsem od 15 do 48 let 30 cigaret denně, někdy i více. Byl jsem na sebe naštvaný. Pokašlával jsem. Zadýchával jsem se. Začal jsem číst velké množství článků o škodlivosti kouření a sám sebe jsem tak vystrašil, že jsem si jednoho dne koupil dvě krabičky cigaret, naposledy jsem si zakouřil, pořádně a od následujícího dne jsem přestal. Prvních šest týdnů bylo šílených, měl jsem extrémní chuť na cigaretu. Ale vydržel jsem a byl jsem odměněn. Po 6.týdnech se chuť na cigaretu najednou úplně rozplynula a po dvou měsících už jsem žádnou chuť neměl. Zbavil jsem se drsně závislosti na nikotinu. Neužíval jsem žádné nikotinové pastilky či náplasti. To bych se závislosti nezbavil. To je to samé, jako kdyby abstinoval uživatel pervitin a zobal u toho tabletky s pervitinem. V tomto případě to zní jako pitomost, u cigaret je to to samé. Takže je potřeba vydržet asi 6 týdnů a pak je to fajn. Už se nezadýcháván, nepokašlávám, nelapám po dechu. Přibral jsem 10 kg za půl roku, nyní začínám měnit stravu, abych zhubnul. Teď se ještě budu modlit, že jsem si plíce nezničil způsobem, kdy by tam už byly nějaké zhoubné mutace a že nedostanu v následujících 10 letech rakovinu. Pak už snad plíce budou zregenerované.

mauvais-ange
25.11.2019 4 z 5

Dobrá kniha, která funguje především, když už jste se rozhodli, že chcete přestat kouřit. Autor vás pozitivně motivuje, všechno je psáno pochopitelně a tak, abyste si nakonec sami řekli, že když budete dál kouřit, tak jste idiot :D Je zde stručně popsáno i co všechno vám kouření bere a jak škodí, což kuřák sice ví, ale často před tím zavírá oči. Velká výhoda knihy je v tom, že je psána prostě lidsky. Pokud opravdu chcete přestat, kniha vás povzbudí a utvrdí vás v tom, že děláte správnou věc. Vždy, když moje malé monstrum křičí, že by si dalo cigaretu, vzpomenu si na kapitolu č. 21 :) Jediné mínus vidím v tom, že se autor moc nezabýval (nebo naschvál vyhnul?) situacím, kdy chuť na cigaretu vyvolává alkohol nebo kdy jste ve společnosti samých kuřáků.

Trustty
06.10.2019 5 z 5

Na tuhle knihu jsem dnes narazila čistě náhodou. Říkala jsem si "ty jo, dobré hodnocení. Radši si jí koupím a přečtu, abych nic nepodcenila" :))
Už při čtení knihy pátým dnem nekouřím. Vzhledem k tomu, že po celou dobu u mě neproběhl žádný absťák, jsem si říkala jestli mě něco nemůže překvapit :))
Kniha se čte opravdu pěkně a myslím, že každý kuřák se v ní najde :)).
Doufám, že už jí nikdy nebudu muset číst.

saphiral
31.03.2019 4 z 5

Je to čtrnáct dnů po přečtení knihy, zatím nekouřím, ale nemůžu říct, že to jde lehce ;-) a to jsem kouřila jen 4-5 za den . Cigareta byla pro mě odměnou ke kafíčku nebo k vínku. Určitě mi kniha pomohla,všem doporučuji, ale já sama ještě nejsem úplně přesvědčena, že už si nikdy nezapálím :-)

Sygi
06.03.2019 5 z 5

Funguje, pokud člověk chce skutečně přestat kouřit, dojde k cíli snadno, jelikož nebude prožívat abstinenční příznaky.

Michal2222
11.01.2019 5 z 5

Po dočtení této knihy jsem vykouřil poslední cigaretu a dále si již nikdy nezapálil. (Nyní celkem 4 roky, kouřil jsem více než 15 let.) Pokud bych tak učinil, musel bych si sám před sebou, připadat jako hlupák. Argumenty a nepopíratelné skutečnosti obsažené v této knize vám natolik změní názor na kouření, že se skoncování s ním stává radostí.

P-Verca
22.03.2018 4 z 5

Je pro mě složité hodnotit tuto knížku. Jelikož knížku jsem si koupila, když jsem ještě kouřila, ale dlouho mi ležela v knihovně, a začala jsem ji číst až v době, kdy jsem cca 3 týdny už nekouřila. Nebylo pro mě vůbec složité přestat kouřit, neměla jsem žádné abstinenční příznaky aj. Proto z knížky jsem si odnesla pouze jedinou myšlenku - "Kuřáci, kteří přestanou bez jakýchkoliv problémů kouřit, byli již vnitřně připraveni na skutečnost, že opravdu přestanou kouřit." Nicméně knížku bych rozhodně doporučila stávajícím kuřákům, kteří chtějí skoncovat s kouřením a již absolvovali neúspěšné pokusy přestat kouřit.

konstelanski
03.02.2018 4 z 5

Výborná knížka.. devět dní jsem nekouřil.. ale neberte to zle.. on je to pravděpodobně možná i můj rekord.. :D

Michilinka
02.01.2018

Díky této knížce to jsou už přes 4 roky, co jsem přestala kouřit :) od 11.9.2013 Doporučuji vsem kuřákům, co chtějí přestat.

Jeronym
30.11.2017 5 z 5

Čekal jsem chvíli, aby komentář nebyl psán v eufórii.
Kniha je čtivá a po přečtení jsem poprvé přestal kouřit v půlce dne a to bez problému. Vážné přesvědčení trvalo 6 dní a po celou dobu jsem neměl na cigaretu ani pomyšlení a když ano - jedině ve špatném světle.
Bohužel, kouření je drogová závislost a já opět vyměkl.
Uběhl nějaký čas a já přestal zas. Dost myšlenek mi utkvělo v paměti.
Rozhodně doporučuji a nejradši bych zavedl jako povinné čtivo pro všechny kuřáky! Opravdu to otevře oči.
Tak pokud zvažujete přečtení - jděte do toho! A jen si taky stůjte za svým i pár dní po přečtení...

Knihomol22
25.08.2017 5 z 5

Dal jsem palec všem komentářům, protoze si ho zasloužíte. A nechť přibývají dalsi a dalsi komentáře od těch, kterym se to podařilo, aby motivovaly k přečtení knihy ty, kteří ji potřebují ;)

Štítky knihy

kouření

Autorovy další knížky

Allen Carr
britská, 1934 - 2006
2009  92%Snadná cesta jak přestat kouřit
2015  94%Snadná cesta, jak skoncovat s alkoholem
2004  60%Snadná cesta k ideální váze
1991  90%Sbohem cigareto
2015  90%Snadná cesta jak překonat hazard

Kniha Snadná cesta jak přestat kouřit je v

Právě čtených4x
Přečtených125x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených16x
Knihotéce36x
Chystám se číst29x
Chci si koupit5x