_.about.books._ _.about.books._ komentáře u knih

☰ menu

Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Do série Krutý princ jsem se naprosto zamilovala, takže pokračování bylo nutnost.
Holly má skvělý, čtivý styl psaní, chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale pak mizela jedna stránka za druhou. Celkově mi příběh přišel trochu pomalejší, ale závěr byl pecka. Myslím, že více se to rozjede v dalším díle, na který se už neskutečně těším.
Bavilo mě sledovat tu cestu Doubka a Suren, oba jsem si moc oblíbila a jen těžko se mi s nimi loučilo. Setkáváme se zde se spoustou akce, popisů, trochu nechutnějšími pasážemi a i s nějakou tou romantickou linkou. Doporučila bych knihu číst až po přečtení celé série Krutého prince, je tam dost spoilerů.
Ukradený dědic mi akorát vpadl do nálady, a i když asi stále vede Krutý princ, tohle jsem si také moc užila.
~ moc děkuji za rc @humbookblogeri @humbook #spoluprace

30.09.2023


Kniha noci Kniha noci Holly Black

Do série Krutý princ jsem se naprosto zamilovala, takže jakmile jsem zjistila, že má vyjít další kniha od této autorky, bylo jasné, že si ji musím rozhodně přečíst.
Holly má skvělý, čtivý styl psaní, ale mně spíše vyhovuje, když je příběh vyprávěn ich formou, tady to tak nebylo a někdy jsem se trochu ztrácela a četlo se mi pomaleji.
Autorka nás rovnou přenesla do příběhu a nahrnula na nás spoustu informací. Prvních sto stránek bylo takových pomalejších, chaotičtějších, ale pak se to rozjelo a já se nemohla odtrhnout.
Hlavní hrdinka byla fayn, i když někdy se mohla zachovat lépe. Setkáváme se zde i s nějakou tou romantickou linkou, které tam mohlo být za mě o trošku více :D
Knihu noci vám vřele doporučuji. Už jen díky té nádherné obálce, dejte knížce šanci

~moc děkuji za zaslání knihy @humbook #humbookblogeri#spoluprace

03.12.2022


Vůně léta Vůně léta Petra Martišková

(SPOILER) Knížka Vůně léta je skvělá kniha na oddech, někam k vodě, a teď, když je léto, tak na čtení úplně ideální. Autorka má neskutečně čtivý styl psaní, kterým vás vtáhne hned do děje a nešetří různými zápletkami.
S hlavní hrdinkou, Letty, jsem trochu zápasila :D Byla mi sympatická, obdivovala jsem ji v tom, co dělala za sport, ale někdy se chovala, jak kdyby jí bylo pět a ne sedmnáct.  
Dama jsem si od začátku zamilovala. S Letty byli skvělá dvojka. Ráda bych se koukla na nějaké jejich sestavy v cheerleadingu.
Konec mě překvapil, měla jsem takové tušení, ale nečekala jsem to. Mohl být trochu více rozvedený, zajímalo by mě, jak to bylo dál a tak, na druhou stranu příběh skončil v tom nejlepším a epilog, jakožto zakončení knihy, byl skvělý.
Tohle je má třetí přečtená kniha od autorky a určitě ne poslední. Jestli hledáte nějakou letní knihu, sáhněte po Vůni léta. Z ní to léto totiž naprosto voní
~ 4,4/5
~ děkuji moc @petra_martiskova #spoluprace

19.07.2022 4 z 5


Kouzlo obsidiánu Kouzlo obsidiánu Petra Martišková

Většinou se mi více líbí spíše další díl série, jelikož je tam většinou více akce, známe už ty postavy a tak, ale tady se nemůžu rozhodnout. Oba díly byly velice čtivé - já si šetřila každou další stránku, ale když člověk začal číst, tak prostě nemohl přestat; také tam bylo plno akce a skvělých postav.
Anna i Damien mi ještě více přirostli k srdci. Miluju ten jejich vztah. V příběhu přibyly další postavy, které si mě též získali. Nechci spoilerovat, ale na jedné postavě mi něco nesedělo už od začátku. Jsem zvědavá, co se s tou postavou bude dít dál..
Každá kapitola byla místo číslování pojmenována a nad jejím jménem byl vždy nějaký citát, který se hodil k té dané kapitole. Miluju citáty, takže tohle bylo za mě velké plus, v knize také bylo hodně citátů a skvělých momentů. Není divu, že tam mam tolik lepíků.
No a ten konec? nutně potřebuju další díl, to skončilo prostě v tom nejlepším :D
Jestli jsem vás ještě stále nepřesvědčila mým nadšením a zamilováním se do téhle série, abyste si ji přečetli, tak jestli máte rádi, nebo vyhledáváte knihy s tímto tématem, démony, zaklínače, spoustu akce, jiskření mezi hlavními postavami a milujete naše hlavní město, Prahu, je to pro vás must read aaa jestli stále váháte, tak už nevím, co s vámi :DD
5/5
~ děkuji děkuji děkuji @petra_martiskova #spoluprace

19.07.2022 5 z 5


Tajemství obsidiánu Tajemství obsidiánu Petra Martišková

Když jsem si přečetla anotaci, tak už jen ta mě dost nalákala a říkala jsem si, svět démonů, zaklínačů, královská rodina, to bude určitě pecka. No a vlastně od první stránky už jsem na sto procen tak nějak věděla, že to bude úžasné.
Přemýšlím, jestli jsem si více oblíbila Annu nebo Damiena.. stále se ale nemůžu rozhodnout.
Anna byla silná, skvělá, chytrá hlavní hrdinka. No a Damien byl prostě Damien. Tomu určitě neodolá žádné srdce čtenáře. Oba mi byli neskutečně sympatičtí, totálně jsem si je zamilovala. A ta atmosféra a ty motýli v břiše, když byli spoluu?
Vedlejší postavy, jako třeba Stařík, Jasmína, Cedrik, úžasná postava, a spoustu dalších mi též přirostly k srdci.
Od příběhu jsem se jen těžko odtrhávala, četla jsem, kde se dalo, a kvůli autorčině skvělému stylu psaní, se to četlo úplně samo.
Autorka dokázala krásně popsat každé místo, každou postavu. Nebylo tam ani jedno místo, kde bych se nudila. Každou stránku jsem hltala dál a dál.
Já popravdě nemam co knize vytknout.. asi jen to, že bych si přála více kapitol z pohledu Damiena, ale to je jen taková maličkost.
Moc moc děkuji za oslovení od samotné autorky. Asi bych se jinak ke knížce dostala za bůh ví kdy, což by byla velká škoda. Za mě opravdu velikánské doporučení, tahle série si zaslouží mnohem větší pozornost
5/5
~ děkuji moc @petra_martiskova #spoluprace

19.07.2022 5 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Za poskytnutí knížky děkuji moc @humbook #humbookblogeri #spoluprace
~~~
Příběh Charlee a Noaha si mě naprosto získal. Myslela jsem, že Miluju tě. Já vím to nejspíš nepřekoná, jelikož to bylo naprosto skvělé a hlavně Ava, ale jaksi taksi stalo se a překonalo. Několikrát jsem měla motýli v břiše a už od začátku se obávala konce, který ale stejně bohužel přišel.
Charlee byla strašně fayn. Obdivovala jsem ji, jak se dokáže naučit snad každou choreografii a tolik si jich pamatovat.
Noah mi byl též velice sympatický a hned jsem si ho oblíbila. Moc mě bavilo to jejich pošťuchování s Charlee a celkově tuhle dvojku jsem si zamilovala.
Kniha byla velice čtivá, stránky mi mizely jedna za druhou. Také se tam objevovalo několik filmů a seriálů a hlavně Pomáda, na kterou se po dočtení rozhodně chci podívat; snad bambilion skvělých citátů a mnoho situací, kde jsem se dost nasmála. Není divu, že tam mám zas hrozně moc lepíků.
Nejradši bych hned začala zas číst od začátku a celou knížku si vychutnala jako při prvním čtení, kdy jsem nevěděla, co bude dál.
Je to ideální knížka na oddech a vypnutí od okolního světa, ke které si na chvilku sednete a najednou zjistíte, že už jste v půlce, ale dál nedokážete přestat číst.
Možná bych ocenila ještě trochu rozvést ten konec a co se dělo dále. Možná také i kapitoly z pohledu Noaha, ale to už je jen taková drobnost.
Za mě rozhodně ten konec v knížce, v bonusovce jsem se dozvěděla něco, co jsem myslela jsem, že je někdo jiný, ale jakoby ten konec tam.. achjoo chtělo by to pokračování :)
Doporučuji ︎

30.04.2022 5 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Na tuhle knížku jsem se celkem dost těšila, anotace i obálka mě zaujala, ale bohužel já jsem u téhle knížky zase taková ta výjimka, jako např. u Kudy ke hvězdám, kdy se to snad všem strašně líbilo a totálně to milují, ale mně to prostě moc nesedlo.
Amelie mi nesedla. Mně vlastně bylo do nějaké strany dvě stě úplně jedno, jak to skončí.. Chápu, že ztráta blízkého člověkem otřese, ale nebavilo mě, jak tam dost dlouho na začátku knížky stále na Jennu vzpomínala a říkala, kdyby tu tak Jenna byla. Ona nebyla jediná, kdo po Jenně truchlil.. Ke konci už se trochu uklidnila a trošku mi sedla, ale jako nějaká moje fav postava Amelie nebude.
Nolan mi ze začátku moc nedával smysl, ale pak jsem si ho strašně oblíbila a strašně mě bavilo takové to tajemno okolo něj. Kdo stojí za tou záhadnou knihou a kdo to vlastně je.
Alex, Nolan a Wally to zachraňovali a kvůli nim jsem v příběhu pokračovala, pak ale najednou okolo stránky 200 přišel nějaký zlom a chtěla jsem se dozvědět, jak to skončí a příběh si celkem užívala. Konečně se tam něco rozjelo a na konci epilog mě úplně rozsekal (ten Wally, kdo četl tak ví..).
Dlouho jsem měla také trochu problém se stylem psaní, protože autorka si podle mě až moc pohrávala se slovama a místy se mi četlo těžce..
Abych ale nepsala jen ta negativa, tak se mi moc líbilo to prostředí. Hezky u pláže, knihy, knihkupectví, chtěla bych se tam podívat. Také tam bylo spoustu citátů a myšlenek, není divu, že tam mám tak milion lepíků.

Děkuji moc za poskytnutí rc @humbook #humbookblogeri

11.10.2021 3 z 5