3David3 3David3 komentáře u knih

☰ menu

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Kniha Hraničářův Učeň Rozvaliny Gorlanu se odehrává ve středověku. Je velice zajímavá a napínavá. Proto většina čtenářů se od této knížky nemůže odtrhnout. Kapitoly vždy končí tak napínavě, že prostě musíte začít číst novou. Tak to pokračuje, až dokud si čtenář neuvědomí, že ztrávil několik hodin čtením. Líbí se mi jak se kniha postupně rozvíjí, a že mi nikdy nepřišla nudná.

Halt je moje nejoblíbenější postava. Pochází z Hibernie a je prvorozený syn krále. O trůn však nestojí a radši vykonává roli hraničáře v království Araulenu. Je inteligentní, chytrý, klídný a rozvážný. Tyto dovednosti prokázal, když několikrát zachránil království. Moje nejoblíbenější dovednost, kterou vlastní, je však mazáctví. Přesně proto je skvělý hraničář. Chová se jako introvert. Což dokazuje jeho suchý humor. Tak se vlasně chovají všichni hraničáři. Na pohled ho poznáte podle toho, že je nízký a vousy a vlasy si zkracuje pomocí nože. Podle toho taky tak vypadá. Přesně kvůli těmto vlastnostem je Halt moje nejoblíbenější postava.

Tuto knihu bych doporučil každému, kdo vyhledává fantasy napínavý příběh. Velice dobře se mi četla, protože není vůbec náročná. Díky této knize jsem si pořádně obohatil slovní zásobu a klidně bych jí přečetl ještě třikrát a pokaždé by mě bavila. Tato knížka měla vše co bych od knížky čekal.

29.09.2019 5 z 5


Útěk Kryšpína N. Útěk Kryšpína N. Ivona Březinová

Kryšpín je mladý chlapec, kterému je jedenáct let. Bohužel je ve škole šikanovaný a jeho jediným společníkem je dívka jménem Hang. Kryšpín má kudrnaté vlasy a poruchu sluchu. Nosí naslouchátka a je pro něj obtížné je uchránit před kluky, co ho šikanují. Bydlí se svou babičkou, protože jeho matka ho opustila a otec je neznámý. Kryšpín se musí cítit méněcenný, protože kromě Hang, se s ním nikdo jiný ve škole nebaví. Cítí strach, ne o sebe, ale o svoji babičku, protože musí uhradit rozbitá naslouchátka, které nestojí zrovna málo peněz. Kryšpín se dlouhou dobu nechá utlačovat, dokud mu nedojde trpělivost a rozhodne se utéct ze školy v přírodě. Nakonec se vrátí zpět a najde v sobě sílu čelit svému problému.

06.03.2019


Dárce Dárce Lois Lowry

Jonas je hlavní postava knihy Dárce. Žije ve světě plném pravidel. Je velmi netrpělivý a zvědavý. Má přátele ve svém věku jménem Asher a Fiona. Na začátku knihy má podstoupit obřad dvanáctek (dvanáctiletých) kde se mu vybere povolání. Je velice nervózní, protože nemá nejmenší tušení jakou bude mít roli. Nakonec zjistí, že byl vyvolen k příjmu paměti. Tím se mu naskytla šance poznat svět jaký doopravdy je.

10.01.2019


Halt v nebezpečí Halt v nebezpečí John Flanagan

Jsem sice malý kluk, ale už jet přečetl všechny knihy Hraničářův Učen. Knihy se mi moc líbily a vždy mě napínali k prasknutí. Můžu říct, že všechny knihy stojí za přečtení, a že John Flanagan je kouzelník.

10.12.2018 5 z 5