123acpaul 123acpaul komentáře u knih

☰ menu

Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Velice milé překvapení. I když jsem chlap, přečetl jsem za pár dní. Osobitý humor i zápletky se mně líbily. O autorce mám povědomí z FB, tak jsem byl zvědavý. Určitě sáhnu i po některé další její knize.

07.04.2022 4 z 5


Slova na pranýři Slova na pranýři Jaroslav Hořejší

Tady jsem byl zklamaný. Jak píše Karolína, čekal jsem něco jiného. Kniha mně připadala jako osobní kritika nevrlého pána. V mnoha příkladech zbytečná i nesmyslná.

18.06.2021


Bajky Bajky Ezop

Nejen moudro bajek, ale i Hollarovy rytiny... Ty mne fascinují.

18.06.2021 4 z 5


Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Krásné fotky. Z té knihy přímo čiší láska k přírodě.

11.05.2021 5 z 5


S cejchem vraha S cejchem vraha Jan Bauer

Příběhy pana Bauera mám rád. Jsou čtivé a vždy si u nich dobře zarelaxuji. Ale (ach jo) těch chyb v textu..., klidně i tři v jednom odstavci hlavně v druhé polovině knihy, to je opravdu hodně.

10.05.2021 4 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Člověk by tam s nimi i chtěl chvíli pobýt...

31.01.2021 5 z 5


Revoluce Revoluce Jakub Trpiš

Kniha je skvělá. Nepatřím k rychločtenářům. Snažím se vychutnávat knížky "svou vizualizací". A přesto, že čtu hlavně v posteli před spaním a proto často usínám (můj hloupý nedostatek), s Revolucí tomu bylo jinak. Jak je dělena na kratší úseky, na každém konci toho dílku mne nutila si vždy trochu porce přidat. Říkal jsem si v duchu: Ještě kousek. A pak další a další. Na můj styl a zvyk čtení jsem Revoluci přečetl za týden, i když jsem vůbec nechtěl, aby už skončila.
Děj mne zaujal hned od začátku. Znát je, kolik si autor dal práce při vyprávění historických událostí. Velice zajímavý náhled budoucnosti. Kniha je elegantní, má příjemný papír. Jsem rád, že jsem si ji pořídil. Rozhodně doporučuji přečíst si ji.
Panu Trpišovi přeju ještě mnoho takových zdařilých počinů.

20.01.2021 5 z 5