knihomolka1197 knihomolka1197 diskuze u autorů

☰ menu

Vlasta Pittnerová

K Vlastě Pittnerové jsem se dopracovala postupně přes Javořickou...Její díla jsou velmi podobná a přece v něčem jiná. Na rozdíl od Javořické píše syrověji, realisticky a bez příkras. Její příběhy jsou mnohdy kruté, ale zato jsou reálným obrazem tehdejšího života obyčejných lidí. Její romány nekončí vždy dobře, spíše vždy končí špatně, protože takový byl prostě život. Javořická naproti tomu byla donucena, aby její příběhy měly vždy happyend a příběh lásky byl završen dokonalým štěstím (i když také ne vždy). Pittnerová patří jednoznačně mezi mé TOP spisovatele.

19.04.2021


Vlasta Javořická

Úžasná spisovatelka i žena...Vlastu Javořickou jsem objevila díky své mamce , když mi bylo asi šestnáct let. Holky ve škole četly tehdy úplně jiné knížky, ale mně se její knihy zalíbily okamžitě. Od té doby čtu její knihy a pokaždé mnou zmítají emoce - jsem dojatá, rozčarovaná, melancholická, mnohdy mám vztek na toho či onoho knižního hrdinu, ale pokaždé mně její knihy něco řeknou, pohladí.

19.04.2021


Jarmila Pospíšilová

Od této autorky jsem objevila nejdříve detektivky, které mně silně zaujaly. Skvělý styl psaní, srozumitelný a nenáročný. Vím, že autorka je právnička a náměty čerpá ze své advokátní praxe. Poté jsem zkusila také její společenské romány, kterým jsem také přišla na chuť.

17.04.2021


Marie Rejfová

Skvělá autorka, jejíž knihy jsem objevila asi před dvěma lety. Od té doby je Josefína moje nej kámoška. S netrpělivostí očekávám její novinku Když se vosy vyrojí..

17.04.2021


Agatha Christie

Agatha Christie je jediná zahraniční autorka detektivek, kterou čtu. Její knihy v sobě mají něco geniálního. Není divu, že jí patří titul "královna detektivek".

17.04.2021


Milena Brůhová

Autorka psala skvělé detektivky, přesně tak, jak mám ráda. Škoda, že jich nestihla napsat více...

17.04.2021