Cusco Cusco diskuze u autorů

☰ menu

Karel Jaromír Erben

"Karel Jaromír Erben,
ředitel archívu i jiných úřadů pomocných Pražského magistrátu,
rytíř císařského ruského řádu sv. Anny II. třídy,
čestný člen císařské university Charkovské, historicko - statistické sekce c. k. moravsko - slezské společnosti v Brně a čtenářského akademického spolku v Praze, výbor společnosti Musea království českého,
člen odboru musejního pro vzdělání řeči a literatury české i odboru archeologického,
řádný člen královské české společnosti náuk v Praze,
skutečný člen archeologické společnosti v Moskvě,
čestný dopisovatel císařské veřejné bibliotéky v Petrohradě,
dopisující člen císařských akademií náuk v Petrohradě a ve Vídni, císařské ruské geografické společnosti v Petrohradě, Linnéeské společnosti v Lyoně, c. kr. říšského ústavu geologického ve Vídni, atd."

("Sto prostonárodních pohádek a pověstí slovanských v nářečích původních", rok 1865, text - přední strana)

26.09.2021


Michal Viewegh

"V současnosti autor žije na Sázavě a věnuje se psaní."
(zdroj životopisu: michalviewegh.com)

----------- A sakra. Nepřestane a nepřestane.
Je to marný, je to marný, je to marný...

16.08.2021


Tomáš Jakl

„Z hlediska bojů o Prahu přišla sovětská vojska pozdě. Praha se dokázala ,svých Němců‘ zbavit sama. Sovětští tankisté přijeli už do osvobozeného města.“

--- Hmmm.. Vidíte, to je zvláštní názor Českého rozhlasu. Někdy je lepší nedělat rozhodnutí radikálně černé nebo bílé, ale je lepší přijmout kompromis.
Mám před sebou fotografii "Pohřeb padlých ruských vojínů u kostela sv. Ludmily v Praze." ... Těch chlapců padlo moc.
---------------------
A jak se Československo dokázalo ,svých Němců‘ zbavit samo po válce? O tom je zas jiný příběh...

13.05.2021


Adolf Hitler

1) "Schizz":
"Kéžby! ... Problém byl v tom že se židům moc nechtělo (emigrovat). Jinými slovy se jim v Německu líbilo:"
----- Dobrý večer. Děkuji za reakci. Vracím se s poznámkou.
Proč by se jim v Německu nelíbilo? Vždyť to byla jejich vlast, domov.
Představte si, že jste německý židovský právník (55 let), který se narodil v Německu a 6 (nebo 16, nebo 26) generací zpět Vaši předci měli kořeny ve státním útvaru: Svatá říše římská nebo Německé císařství či nacistické Německo.
Máte vedle sebe velkou rodinu (potomci, vnuci, ale i Vaši staří rodiče), úspěšnou právnickou kariéru (založenou na znalosti jazyka), jste vlastenec. Kam se vydáte ve svém věku emigrovat? Do jaké země? Prodáte rodinný dům, opustíte život, který máte rád, všechno necháte a odejdete?
Člověk si řekl: "Celé generace zažili jsme (židovský národ) různé formy antisemitismu, v různé intenzitě, různě dlouho trvající. A zase se vše uklidnilo. Počkám, až se zase situace zlepší."
Při čekání na zlepšení se hranice zavřely úplně a nemohl jste dělat nic. Jen čekat na nucený vlakový transport.

---------------------------- příklad.
„Z mírového spisovatele jsem se stal uprchlíkem. Za to, že jsem ještě naživu, vděčím několika laskavým přátelům. Jsem Němec a chci jím zůstat, jsem Žid a chci jím zůstat, jsem socialista a chci jím zůstat. Bojuji za spravedlnost proti své vlastní zemi, kterou miluji.“ — Theodor Lessing, německý filozof (1872 - 1933)

NEBO:
„.. Když nás bijou po hubě, když nás vyhánějí, když nám věší na krk všechny zločiny světa, člověk, kterému nevypověděla službu čest, naučí se být teprve židem; ... ... Zatím jsem si vydobyl právo nazývat se Čechem, ne žvaněním o vlastenectví. Ne ze strachu o místo, o příslušnost, ale ze strachu o zem, o národ se z národa vyhodit nedám. Nazývat se Čechem, to si musí každý právo k tomu vydobýt. A já si je ještě vydobudu!! ...“ — Hanuš Fantl, český básník, 1917 - 18. března 1942 (zemřel ve věku 24 let) koncentrační tábor Mauthausen.
----------------------------
2) "Schizz":
"Dohodou o přesunu" neboli tzv. Haavarskou dohodou. .. Byly dokonce raženy pamětní mince ... ... nedává ve světle těchto událostí žádný smysl, .."
--- Dává. Reinhard Heydrich prohlásil:
„Udělali jsme to tak, že jsme bohaté Židy, pokud se chtěli vystěhovat, přinutili ke složení určité částky u židovské obce. Problémem nebylo dostat ven bohatší Židy, ale židovský plebs.“

----------------------------
"...ti kteří neměli s těmito věcmi nic společného A KTERÝCH BYLA DRTIVÁ VĚTŠINA (židovští obchodníci, řemeslníci ale i právníci a doktoři)..."
--- Pane, věřte, že pro ně v Německu to bylo (situace, běžný život, zaměstnání) až tak hrozné. Hitler chtěl zlikvidovat VŠECHNY Židy.

----------------------------
"čekali v bezpečí na transport"
--- To byla moje ironická věta jako odpověď na Vaše první řádky, kdy jste napsal:
".. tak pro ty bylo hitlerovské Německo bezpečnou zemí k životu."

----------------------------
3) "Schizz":
"Při nekonečných kobercových náletech spojeneckého bombardování civilního obyvatelstva bylo zasaženo i Berlínské zoo a skoro veškerá zvířata zahynula včetně slonů a jiných velkých zvířat."
--- Ach. Jistě, jde o velkou ztrátu. Souhlasím.
Civilní německé obyvatelstvo bylo zfanatizované (nebo vystrašené k podvolení) a při nekonečných průvodech, sjezdech, přehlídkách a shromážděních jste mohl vidět "les" zvednutých pravic a nadšený souhlas s režimem.
V Bibli je citát - u Ozeáše: „Zaseli vítr, sklidí bouři.“ Přece jen víc než 1x ZOO mne dojímá skutečnost - počet válečných obětí všech států je uvedena 62 537 400 lidí (z toho 7 500 000 Němců).
Kolik asi zemřelo umělců, vědců, zemědělců, studentů, řemeslníků, kuchařů, herců, malířů, prodavačů, lékařů, hudebníků, učitelů, aj.?

4) "Schizz":
Lutz Heck (1892–1983), ředitel berlínské ZOO, v pamětech vzpomínal, že série náletů v listopadu 1943 a lednu 1944 přežilo cca 91 zvířat ze ZOO, která během vzdušeného útoku uprchla a vyhladovělí Berlíňané v ulicích pořádali na ně hony. Jak píší dobové noviny, „na otevřených ohništích v ulici Pod Lipami se shromažďují obyvatelé a s prázdnými pohledy si plní břicha zebří kýtou nebo sloním masem.“
Makakové utekli během útoku do korun stromů, ale zemřeli po napití kontaminované vody. O ta zvířata, která přežila (mj. žirafa) se postaral pilot amerických vzdušných sil.
Mj. záchrannou stanicí pro zvířata z vybombardované říšské ZOO se tenkrát stala zahrada v pražské Troje. Je smutné, že "záchrannou stanicí" pro deportované Židy, Romy, kněží, církevní představitele a ostatní nebylo nic. Čekala je smrt.
Přesto berlínská ZOO má u mne obdiv: v závěrečné bitvě o Berlín byly zajaté jednotky Volkssturmu a množství německých válečných zajatců umístěno do klecí a výběhů pro šelmy a masožravce. Úsměv.
---------------------------------
V každém národě jsou lidé dobří a zlí. Nikdo neříká, že Židé jsou lepší, výjimeční, vyvolení. NE. Důležité je zachovat si svoji víru bez slepého fanatismu a s tolerancí k druhým.

P.S.: Děkuji za palec, jste frajer. :)
Omlouvám se, za Vaše řádky Vám ho udělit nemohu. :)

31.07.2020


Adolf Hitler

"Schizz":
".. soucit s těmi pár nešťastníky, kteří byli po nástupu Hitlera nuceni opustit Německo."

--- SOUCIT S PÁR NEŠŤASTNÍKY???
Hromadné emigrační vlny vznikly po převzetí moci nacisty v Německu roku 1933. Veliká předválečná emigrace byla vyvolána nacistickou okupací roku 1939, kdy odcházeli jednak lidé politicky angažovaní, ale zejména Židé, kterým hrozilo vyhubení v koncentračních táborech.

-------------------------------------------
".. se jedná o pátou kolonu, ... jejich útoky na vlastenectví a dehonestace lásky k zemi, ve které byli prakticky pouze hosty, .."
--- NESMYSL.
Židovští Němci se cítili víc Němci a teprve potom Židé.
Papouškujete nesmysl. Je to jako kdybych já řekla, že díky tomu, že jsem poznala názory uživatelů: "Schizz", "JulianaH." a "Karlos80", tak je CELÝ ČESKÝ NÁROD morálních chudáků.
Nesmíte vše zobecňovat na celý národ. Víte?

-------------------------------------------
"Ovšem ti, kteří se nepodíleli na podkopávání soudržnosti Německa, ... (židovští obchodníci, řemeslníci ale i právníci a doktoři), tak pro ty bylo hitlerovské Německo bezpečnou zemí k životu."
--- NESMYSL.
Vy si myslíte, že lidé při pozdějším uzavření hranic a zabránění možnosti emigrace čekali v bezpečí na transport do koncentračního tábora, viďte?
Napsal jste opravdu hloupost. Asi z nevědomosti...

-------------------------------------------
"aby se alespoň pokusili podívat se do té hluboké a prohnilé králičí nory kolem"
--- Antisemita je vždy strašpytel...

30.07.2020


Adolf Hitler

"JulianaH.":
"Evropské fašismy jsem měla jako téma u bakalářských státnic.
Komise mi řekla, že se mnou počítá pro doktorát a akademickou kariéru."
---- Nevěřím Vám.

30.07.2020


Adolf Hitler

JulianaH.: "Ale jako student historie .. ...
Moje filosofie je zjevně formálně v pořádku, soudě podle toho, že v opačném případě by mě na to během jejího studia snad některý z vyučujících upozornil."

------------------ Přečetla jsem si v klidu, pomalu a několikrát Vaše příspěvky a celou diskuzi. A přemýšlím nad tím, co se bude dát dělat, když se jednou možná stanete učitelkou dějepisu. To nebude dobré...
Přesto věřím, že naše školství není na špatné úrovni. Snad by Vás zastavilo to, kdybyste na toto diskuzní téma napsala svoji SZZ (Státní závěrečnou zkoušku).

26.07.2020


Alena Soukupová

"Jmenuji se Alena Soukupová, rozená Váňová, narodila jsem se v Praze 27. 6. 1956. V roce 1971 jsem ukončila základní školu a udělala přijímací zkoušky na gymnázium na Zatlance, humanitní větev. Bohužel, z politických důvodů mne nevzali, rodiče nebyli v KSČ. Vyučila jsem se v tiskárně "Naše vojsko" typografkou. Závěrečné zkoušky dopadly velmi dobře.
V roce 1975 se mi narodil syn. Od roku 1979 jsem pracovala jako typografka
v tiskárně Polygrafia a státní tiskárně Svoboda.
V roce 1988 jsem nastoupila do ČTK a tam jsem se z těch komunistů zbláznila. Onemocněla jsem psychózou a od roku 1990 jsem v invalidním důchodu.
Dlouho jsem nebyla schopna se sama o sebe postarat. Po deseti letech se můj stav upravil. Nyní je mi 59 roků a začínám psát pohádky pro děti.
V invalidním důchodu jsem stále, protože i domácí práce mi dělají problémy.
S pozdravem Alena Soukupová"

(doslov: "Pozdrav od autorky", A. Soukupová: Příběh koníka Stříbrňáčka, rok 2016)

13.02.2019


Adam Benjamin Bartoš

pro "werewolf88"

"No asi těch pogromů a smrti bylo málo, protože to co pak přišlo s žido-bolševickou revolucí v Rusku .. O těchto významných židovských osobnostech bych mohl skutečně napsat knihu...Nebo o tom jak tyto minoritní etnika naší kulturu obohatili o lichvu, hypoteční krizi, atd..."
--- Napište knihu, napište (Adolf Hitler také napsal knihu).
Jen se ztrapníte a jistě Vás pak soud oficiálně odsoudí za Vaše názory,
podobně jako pana Adama B. Bartoše v 1 / 2018.



"Nu a když člověk dněšní vyndá hlavu z prdele a sleduje co se v posledních desetiletí odehrává.., tak nevidim důvod, proč by nemohl psát pan Bartoš a to vaše ubohé krákání si strčte do..."
--- Antisemitismus není jednoduchý, viďte? Sprostota, jednoduchost.
Vztek ve Vás bublá a máte nutkání svést neúspěch na někoho jiného.
Klid. Nebojte se. Nikdo ze Židů Vás neohrožuje, pane.
Můžete zítra v klidu vyrazit na nákup do Alberta. Nepotkáme se.

Lenka

30.03.2018


Adam Benjamin Bartoš

MannyGN: "Bravo, Cusco, co dál?"

--- Pane.
Naučte se komunikovat jako dospělý člověk a neurážet druhé.
Naučte se stát za svými názory (soukromými i veřejnými).
Naučte se poslouchat i odlišné názory a stanoviska druhých.
Naučte se, až pochopíte, umět i ustoupit ze svého skalního názoru.
Naučte se myslet sám a neopakovat fanatické antisemitské konspirace.
Naučte se toleranci a snášenlivosti ostatních kultur a náboženství.
Naučte se představit si, že jednou se Vám všechno zlé může vrátit.

V každé společnosti různých národů a vyznání jsou lidé dobří i zlí,
čestní nebo falešní, lidé s charakterem a morálkou nebo i bez...

Svět není černobílý, v historii to nebylo snadné poznat a rozlišit.

Obdivovaný prozaik, básník Jan Neruda miloval a prosazoval český jazyk.
Přesto ve svém vlasteneckém úsilí měl nepravdivá obvinění vůči Židům,
obecně. Tenkrát nepochopil, že není důvod tak mluvit globálně.

Naopak, ještě neuznávaný, až později slavný český malíř a ilustrátor,
velký umělec Mikoláš Aleš řekl: „...nebýt tehdy toho žida Brandejse
(jeho podpory), tak bych byl musel snad zahynout...“ ... ... :)

V dnešní době informačních technologií jde vše líp poznat a rozumět.
Naučte se postavit na stranu dobrých lidí, kteří se nemusí nikdy stydět.

Lenka Mendívil (Cusco).

30.03.2018


Adam Benjamin Bartoš

"MannyGN" (Manuel Gabriel Nuněz,1992, muž, Praha):

"Pan Bartoš kritizuje mocenské židovstvo, které ovládá financemi a médii a dalšími instrumenty tuhle planetu.
Mimochodem tohle mocenské, chazarské a sionistické Židovstvo, obětovalo ony "obyčejné" Židy, aby si získali punc nedotknutelnosti, v čemž s vámi soucítím a lituji. Odnesli to nevinní."
--- Vážený pane,

tzv. "Protokoly sionských mudrců" je název, který označuje zfalšovaný text plánu na dosažení globální nadvlády židovského národa nad světem.
Tento podvodný dokument sloužil jako záminka a zdůvodnění antisemitismu již na počátku 20. století.
Protokoly byly sestaveny ruskou tajnou policií, aby obvinily Židy z tehdejších politických i společenských problémů Ruska. Přišly z toho jen pogromy a smrt.

Protokoly jsou obecně považovány za konspirační teorii. Text popisuje, jak Židé ovládnou svět prostřednictvím kontroly médií a financí, nahrazení tradičního společenského pořádku sociálním pořádkem založeným na masové manipulaci.

Protokoly tvořily významnou roli v nacistickém ospravedlnění genocidy Židů během holocaustu a přestože, po porážce nacismu ve druhé světové válce, jejich používání coby nástroje propagandy postupně odeznělo, jsou současnými antisemity i nadále používány. (Wikipedie)

Pane, stejně tak můžete mít strach z nadvlády iluminátů nad světem, z nadvlády řádu Svobodných zednářů, nebo z řízení světa Řádem templářů, aj.

Vždy se najde někdo, kdo osočuje druhé a podněcuje nenávist, šíří lži
a paniku.


"Nevidím důvod, proč by někdo nemohl kritizovat kriminální subjekty z řad určitých národů, Židů nevyjímaje."
--- Zkuste napsat knihu o významných židovských osobnostech, zkuste napsat knihu o vynikajících učencích starodávných muslimských univerzit, zkuste napsat knihu o významných katolických badatelích a objevitelích.

A uvidíte, že svět není jen spolčení hlupců, ale naopak místo bohaté na chytré a vzdělané lidi všech kultur a náboženství, kteří společně mnoho dokázali. :)

Lenka

12.03.2018


Adam Benjamin Bartoš

Jak Adam B. Bartoš přišel na to, že názory, které říká
reprezentuje 95% lidí?!
Jeho názory a teorie jsou totožné s názory Adolfa Hitlera.
Je strašná ostuda, že tento antisemita má možnost
být novinář a politik. :((

15.02.2018


Miloslav A. Valouch

RNDr. Miloslav Valouch.

25.10.2017


Karel Herloš

Karl Herloßsohn byl německý spisovatel, novinář a encyclopedista.

07.08.2017


Ignát Herrmann

"Sebrané spisy Ignáta Herrmanna byly přeloženy do němčiny, do polštiny, do chorvatštiny, do holandštiny, do slovinštiny.
Kromě toho bezpočet drobných povídek v německých časopisech vídeňských, říšských, švýcarských i v petrohradském "St. Petersbuger Heroldu", holandských, charvatských, lužických, polských, ruských, slovinských, do angličtiny (v Americe) i frančtiny."

(zdroj: úvod, I. Herrmann: U SNĚDENÉHO KRÁMU III.-IV., rok 1916, 4. vydání)

10.07.2017


Antonín Jenne

"Antonín Jenne. Osecký rodák, učitel a spisovatel (Osek u Milevska).
Byl odborným učitelem v dívčí měšťanské škole ve Veselíčku, později pracoval jako školní inspektor. Během 1. světové války byl v ruském zajetí.
Je autorem legionářských románů (na základě vlastních zkušeností), povídek a her pro mládež."

09.07.2017


Alberto Vojtěch Frič

"Okupace zastihla Friče v Praze. Na protest proti ní odmítal opouštět svůj byt. Jeden kaktus, který si přivezl z cest údajně pojmenoval po Hitlerovi. Když mu jeden návštěvník pogratuloval k této skvělé myšlence, která se bude okupantům jistě líbit, Frič ho uzemnil komentářem, že to udělal proto, že ten kaktus je nedomrlý, nemocný a brzy chcípne.
Poté mu ukázal nádherný a zdravý kaktus, který pojmenoval po Einsteinovi (Rebutia einsteinii). Ve svých sklenících údajně ukrýval zbraně."

(zdroj: Wikipedie)

09.07.2017


Karel Jaromír Erben

Karel Jaromír Erben měl pseudonym:

".. Erben, který seznal Nerudu asi okolo polovice let padesátých v rodině Holinových (viz. studie Bohusl. Čermáka "Jan Neruda" v Květech 1895, str. 29.),
prostřednictvím pak Nerudy též později Ad. Heyduka a potom i jiné druhy onoho, přilnul na vzájem k mladé generaci, nedbaje nepřízně "starých" k těmto epigonům.
Ba Erben postavil se jim přímo po bok tím, že se stal stálým účastníkem jejich almanachu Máj, do jehož všech čtyř ročníků přispěl, a to do I. r. 1858 pod průhledným pseudonem J. E. MILETÍNSKÝ, pohádkou Pták Ohnivák a liška Ryška, do II. r 1859 Zlatovláskou, do III. r 1860 pohádkou Tři zlaté vlasy děda Vševěda a do posledního, IV. r. 1861, národní bajkou českou Král Tchoř;
příspěvky do II., III., a IV. ročníku Máje podal Erben již pod vlastním jménem."

(Úvod, kniha: Karel Jaromír Erben: Kytice z pověstí národních, literárně historický úvod napsal Ladislav Quis, rok 1901)

09.04.2017


Václav Březnovský

Byl to velký lump, nenávistný, podlý a zlý... :(

29.03.2017


Eva Mozes Kor

"V roce 2015 stanul před soudem v Německu 93letý bývalý nacista Oskar Gröning, známý jako osvětimský účetní, kvůli obvinění ze spoluúčasti na vraždě 300 000 maďarských Židů během druhé světové války. Ti, kdo přežili, byli předvoláni, aby vypověděli své příběhy. Holokaust je pronásleduje dodnes a tohle byla jejich poslední šance dosáhnout spravedlnosti.
Jedna žena, která přežila Osvětim, však všechny šokovala. Eva Korová u soudu Gröninga objala a činy, které spáchal, mu odpustila. V dubnu loňského roku jejich fotografie v objetí zaplavily média.
Dokument "Dívka, která odpustila nacistům" vypráví příběh o pozoruhodné skupině lidí, kteří přežili Osvětim a které rozdělil historický soudní proces, a také o pozoruhodné cestě, jež umožnila této dívence odpustit nacistům." (National Geographic)

(Dívka, která odpustila nacistům, TV dokumentární film, The Girl Who Forgave the Nazis, rok 2016, 48 min.)

25.02.2017