Zrádná říše

Zrádná říše https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481855/mid_zradna-rise-En4-481855.jpeg 4 184 38

Zapovězená královna série

< 3. díl

Následkem šokující tragédie se Emilia Lancasterová stala někým, kým se nikdy stát nechtěla: vládnoucí královnou Germanie. Unavená antimonarchistickými útoky na své království, topící se v žalu nad čerstvou ztrátou svého otce a zklamaná zradou nejbližších spojenců se nová panovnice potýká se stále silnějším pocitem samoty, navzdory tomu, že její kroky sleduje celá země. Nejradši by utekla, ovšem útěk není řešení: ne, když musíte vládnout celé říši. Nezbývá jí tedy nic jiného než se vzchopit a jednat jako sebevědomá vladařka. Když se začne domnívat, že má to nejhorší za sebou, ukáže se, že nepřátelé stále číhají v koutech, odhodlaní jednou provždy utnout rodovou linii Lancasterů. Jejich poslední terč? Nová, nezkrotná královna Germanie.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Sordid Empire , 2019


více info...

Přidat komentář

monika0181
29.01.2024 5 z 5

Pohádka pro dospělé ... už konec?
Příběh je jak ruleta, nikdy nevíte, co padne.
Takové zvraty, ty emoce, ta vášeň, láska, touha a nakonec ta zodpovědnost...
Tolik mě za ně bolelo srdce.
Rozuzlení příběhu??? Něco tušíte, ale tohle???
K happy endu jsem se dočetla s takovou tíží na srdci a bázní, že na něj snad ani nedojde.
Mohu říct, že autorka to teda doopravdy umí. Celou sérií žádné vycpávky, samá akce, změny, zvraty. Čtenáře stále udržuje v napětí, pozornosti, ve střehu.
O to víc jsem si happy end užila a srdce se tetelilo radostí, že došlo na pohádkový konec a vše je v pořádku.
Ve světě všeho kolem nás takové příběhy plné lásky a naděje potřebujeme.

Jita160
16.01.2024 4 z 5

Jako celkově celá série určitě slušná,jsem ráda ,že jsem jí měla možnost číst hned po sobě.
O napětí, zvraty a bolavého srdce není nouze. Monarchie totiž nikdy nespí. Padouši jsou potrestání a láska zvítězí takže jo tento díl už byla taková tragi pohádka. Na trůn se usadí ten pravý panovník.
Škoda zrychleného konce ,zasloužil by si více rozvést tak jako všechny postavy...a kam zmizel Qwen???


petraj30
28.08.2023 4 z 5

Celá série se poměrně vydařila, i když tu byla zdlouhavá místa, konec zase velmi rychle vyřešený a nějaké ty drobnosti k dořešení by se jistě našly.
Emilia byla opět velmi ubrečená, ale měla kolem sebe gardu poradců a hlavně své nejbližší, bez kterých by se neobešla. Ale i přesto, tohle byl nejlepší díl.
Možný spoiler.
Od začátku je jasné, za koho se E musí vdát a naopak, kdo je jako budoucí král nevhodný, nicméně v poslední kapitole už nic z toho neplatí a vše je vyřešeno, Owen se ztratil kdoví kam a ti ostatní jakbysmet.
Líbilo se mi to, ale chce to ještě vychytat nějaké ty mouchy.

Fidibus
02.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Trochu jsem se bála, aby z toho nebylo klišé... Rozbíhá se to pomalu, Em se lituje a dostane ji z toho až Carter, kvůli Chloe. Bohužel Carter odchází, což oba nesou špatně. Emily se soustředí na vládnutí a rozhodne se pro referendum kvůli zastoupení žen v parlamentu. Povolá své bývalé poradce (proměna Simmse :-)), do toho je tu Alden, který se jí stále dvoří, a Ava s Octavií, které ji i království ohrožují. Sňatku, do kterého šla jen z povinnosti, je na poslední chvíli zabráněno... Henrym. Vše je odhaleno, rázem je svobodná a může si vzít Cartera, který Henrymu pomáhal, ale nebude jí to vládnutí chybět? No a Henry... Epilog se žalářem, bodyguardy a Chloe v nové funkci :-)
Opět skvělé dialogy, do půlky dějově nudnější, ale pak akční bohatě.
Celá série se mi líbila, doporučuji.

jitka_dankova
19.06.2023 5 z 5

Třetí díl nečekané princeznovské trilogie. Obsahuje opět spoustu politikaření a zbytečně komplikovaných vztahů a složitých rozhodnutí. Celá série je na můj vkus poněkud hodně dramatická a vyostřená a vymyšlený svět je hnaný docela do extrémů, ale rozhodně se knížce nedá upřít napínavý děj a zajímavé zvraty. Rozhodně nejde o žádné odpočinkové čtení.

JanickaP
24.03.2023 4 z 5

Davam 4* ke vsem dilum, ALE... Vsechny dily jsem litovala a obdivovala Cartera za jeho trpělivost, charakter a jeho jizlive komentáře. Jako kterej chlap by vzdycky prisel, jen kdyz se to hodi princezne? Tak oddany a otevreny ji byl a ona neumela skoro az do konce knizky rici nahlas, co k nemu citi. Emilii jsme vlastne za cele 3 knihy ani nezačala mit rada, byla zvlastni, snazila se byt drsna, ale porad brecela a nedokázala se Carterovi otevrit. Některé casti deje nebyly za me moc doresene - Owen 20lety kamarad a na lusknuti prstu uplne zmizel, nejak moc se tam nerisilo ani rozuzleni sabotazi... Nejlepsi postavy byli Chloe a Carter, jinak takove neslane a nemastne. I s otcem se tam neodehralo zadne velke pouto,vyvoj,zaver.

happy19
05.03.2023 5 z 5

Hodnotím plným počtem jako celou sérii,-)
Úžasná čtivost této temné pohádky Vás sice zavede do smyšleného království,ale užijete si každou minutu!
Všechny ty emoce:-*


,,Když je hra dohrána, vrací se král i pěšák do stejné krabičky."

Dela90
12.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Emilia se stává právoplatnou královnou Germánie. Bohužel lidé, které považovala za nejbližší, ji zradili. Proto momentálně jede na autopilota a hlavně se snaží přežít každý jeden den. Jenže, když Vás sleduje celá země, je těžké jen přežívat.
Postupem času dospěje královna do fáze, kdy chce vést svou zemi, tak jak se sluší a patří. Nechce už utíkat, ale bojovat.
Dokáže to? A co, když je na obzoru daleko horší nepřítel? Ustojí to?
A jakou roli v tom sehraje láska?


Woow! Vůbec nechápu, proč jsem s dočtením téhle série tak dlouho otálela. První dva díly jsem četla sice už loni, ale pamatovala jsem si naprosto všechno.

Byl to nádherný příběh, který jsem si moc užila. Protože je to třetí díl, tak už víte co předcházelo, jak trnitá byla cesta Emilie. Co musela přetrpět, co všechno ztratila. A jak bylo pro ni těžké se něčeho vzdát, aby mohla být tou pravou královnou. Ztratit milovanou osobu, je šílené. O to víc, když víte, že osud Vám nepřeje.

Já s touhle knížkou dýchala, brečela i se smála. Byla naprosto v šoku z jednotlivých událostí, které se v knížce vyřešily. Pořád jsem jí přála, že se něco stane a ona bude nakonec šťastná.

Není to jenom román, je to román o království, ve kterém je vzpoura, nebezpečí, atentát, emancipace ženského pohlaví, láska, touha, síla rodiny, přátelství a taky trochu erotiky.

Za mě to byl neskutečně boží závěr série.

Tak moc mě dlouho žádná kniha nedostala, jako takhle. Zapovězenou královnu mám rozhodně doporučuji!

“Jsem diamant - přetvořený z nejtemnějšího minerálu do nezlomitelné síly a natolik odolný, aby ustál útok tradic a zlé jazyky.”

“Jsi nejmocnější žena v zemi.” zašeptá za mnou. Ale pořád jsi stejně uvězněná jako minulý podzim, kdy jsme se poprvé potkali. Jsi královna. Přestaň se chovat jako pešák.”

“Bez ohledu na dnešní výsledek tady před vámi stojím plná naděje pro budoucnost. Budoucnost, která nás nebude definovat rozdíly, ale spíš tím co nás spojuje.

beruzzka
12.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Četla jsem hned po sobě všechny 3 díly a musím říct, že se mi to jako pohádka líbilo. Jen si myslím,že tak hezky vymyšlený děj by si zasloužil víc propracovaného Cartera, vlastně nic moc neříká, furt se hádají a přesto je to osudová láska?? ok, pohadka.

MOHLO TO BÝT O JEDNU KNIHU KRATŠÍ, KDYBY ŠKRTLI VŠECHNY CHVÍLE KDY EM BREČÍ.
na druhou stranu by se na to dobře hrála pijácká hra : napíte se vína vždy, když Em brečí, chce brečet, zamačkává slzu, teče jí slza..
Jo a od začátku je jasný že je henry gay a že má něco s tím Aldnem.
Jak říkám, jako 1.verze knihy super, ale kdyby tomu vychytala mouchy, mohlo to být boží :-)

Laf
02.10.2022 4 z 5

Na tento díl se vyplatilo počkat. Děje se tady toho hodně a samozřejmě konečně dojde i k nějakým rozuzlením. Opět poutavě napsáno. Celá série je super a mile mne překvapila. Netušila jsem, že mě to bude tak bavit. Vřele doporučuji :)

Artep071
15.08.2022 5 z 5

Uf ... tak to je poslední díl a sic je krapet delší a většinou plný politiky je to skvělý ..fakt super ..Em je na svůj věk a na ten zmatek v tak krátkém časovém horizontu svého života vážně hustá královna !!! Já miluju královnu E xi xi a miluju i ty modrý oči ..vážně to mezi nimi tak jiskří a je to cítit ... skvělý příběh trošku přepálený závěr ale nu což ..pohádečka ... líbilo se mi s nimi strávit víkendík ..určitě doporučuji :)

Miliamka
29.06.2022 4 z 5

Nejlepší díl. Ne že by se něco výrazně změnilo - E je pořád uplakánek, pořád se nimrá ve svém nitru a zase je to jakoby se USA se všemi svými specifiky přenesly do Evropy, ale nějak svižněji to utíkalo a líp se to četlo. Nebo možná se moje nálada po půl roce zlepšila.

romca4180
04.05.2022 3 z 5

Jen mě zaráží, že celou dobu řeší, jak nemůžou být spolu a na konci knihy už je to úplně jedno a nepadne ani slovo, jak to teda vyřešili? Ten konec je nějaký nevím :-/

Andrejka91
01.05.2022 4 z 5

Tento díl byl pro mě o malinko slabší než předchozí dva a to hlavně proto, že alespoň prvních 200 stran byl děj takový rozpačitý, žádná akce jak v předchozích dílech. Ke konci sme dostali rozuzlení, ale bylo jakési jednoduché a rychlé.
Každopádně to byla krásná pohádka pro dospělé se šťastným koncem a škoda, že už to končí.

Kristy.Seb
20.04.2022 4 z 5

Ty zdi, které jsme prorazili, ať žijí a jen pro nás všechna světla království září.

Nic netrvá věčně.

Čas nás nakonec všechny vymaže.

Nezáleží na tom, kdo jsi, nezáleží na tom, jaké dědictví tady necháš, když opouštíš planetu... Záleží jen na tom, co děláš, když jsi tady. Když odejdeš už to nemůžeš změnit.

Každý život má hodnotu. Záleží na tom, jak žiješ a jak se chováš. Ne na věcech, které po sobě zanecháš. Ne na tom, co přijde po tobě.

Nemůžeme se pořád trápit kvůli minulosti. Ne, pokud se chceme posunout dál.

Láska je skok do neznáma s porouchanými křídly.

Nevadí, jestli klopýtnete. Záleží na tom, jak budete pokračovat dál.

Jednoznačně nejlepší díl. Spoustu nových a důležitých informací! Emilie byla naprosto skvělá. Jen ten konec nemusel být tak rychlý..

čtenář6363
01.03.2022 5 z 5

Celá kniha moc hezká. Škoda že je konec uspěchaný. Autorka mohla klidně vydat ještě jednu knížku, ale i tak to byla krásná kniha.

be_pa
20.02.2022 3 z 5

Série se rychle četla. Škoda, že někdy děj působil dětsky naivně, někdy překombinovaně - hlavně závěrečné rozuzlení příběhu. SPOILER: To, co celé tři díly nemělo řešení, na konci bylo prekvapivě přijato bez komentářů.

Majuš333
25.01.2022 1 z 5

Nedočítané... Vzdávam to po 180 stranách... Snažila som sa, aby túžba vedieť, ako to dopadne, zvíťazila nad nezáživnosťou tejto knihy, ale nedá sa to... Myslím, že som mala dať na radu autorky a aj napriek tomu, že som 'zvrátená' a 'zvrhlá', si radšej pustiť ten animák :)


"...ale občas nejvíc ubližujeme lidem, které milujeme. Protože můžeme. Protože potřebujeme ulevit vlastní bolesti."


'Nejhlubší jizvy v našich srdcích tam zanechali lidé, kteří nás opustili. Čím silnější láska, tím krutější rána.'

AnetaVelJur
21.01.2022

Poslední díl, byl daleko lepší než ty dva předchozí. Bylo tam více zvratů, více děje. Pokud bych měla shrnout celou sérii, tak určitě koupi těchto knih nelituji.
Bylo to pěkné, milé, rychle se to četlo. Pěkná oddechovka na dlouhou zimní večery.

Jana65
09.01.2022 5 z 5

Super zakončená série, všechny díly byla taková oddechová pohádka, ale moc se mi líbila.

Autorovy další knížky

Julie Johnson
americká, 1991
2021  82%Poskvrněná svatozář
2021  81%Žhavý trůn
2021  83%Zrádná říše

Kniha Zrádná říše je v

Právě čtených2x
Přečtených240x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených8x
Knihotéce183x
Chystám se číst72x
Chci si koupit17x
dalších seznamech7x