Žhavý trůn

Žhavý trůn https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460551/bmid_zhavy-trun-9Zz-460551.jpg 4 195 28

Zapovězená královna série

< 2. díl >

Ještě nedávno byla Emilia Lancasterová obyčejnou dívkou žijící běžným životem. Nyní se následkem kruté rány osudu ocitla s korunkou na hlavě v královském paláci jako jediná dědička germaniánského trůnu. Emiliiny dny jsou najednou plné charitativních plesů, tiskovek a dalších královských povinností, ovšem s přílivem nových nápadníků a vlivem blízkosti Cartera Thornea – jediného muže, kterého nemůže mít – nejsou ani její noci klidné. Jedno je jisté: Emiliino srdce je v nebezpečí a kvůli nepřátelům kroužícím kolem může být v ohrožení i její život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Torrid Throne , 2019


více info...

Přidat komentář

monika0181
29.01.2024 5 z 5

Pohádka pro dospělé 2?
No už to trochu zavání trilerem. Děj je tak napínavý a čtení bylo jak jet na horské dráze.
Něco je reálné více, něco méně. Děj je poutavý tolik, že jsem se to ani neřešila a hltala stranu za stranou.
Víc jsem si užívala i ostatní postavy jako Chloe, osobní ochranku. I ty negativní Avu, Olivii. Příběh má strhující napětí, nepustí Vás, musíte číst až do konce .... a ten.... no hrome... bez dalšího dílu hned to nejde.

Jita160
14.01.2024 4 z 5

Emilie je princezna ,, princezna lidu", monarchie si z ní udělala svého pěšáka na šachovnici. Hledá se, zkouší najít sílu v tom chaosu a prosí své srdce aby nepodlehlo kvůli nevlastnímu bratru, který ji nedá spát a přitahuje jí magickou silou.
Tragédie ,kterou je svědkem ji otevře oči a musí začít jednat jako opravdová královna.
Je načase se přestat bát... a přijmout změny. Přetavit se skrz oheň, krev a železo do ženy natolik silné aby zvládla novou realitu.


petraj30
21.08.2023 3 z 5

Jak jsem byla z prvního dílu nadšená, tak z druhého jen kroutím hlavou. Čte se to sice výborně, ale situace, ke kterým dochází, působí spíš vyhroceně a nevěrohodně. Emilie se mi v první díle líbila, tady jen pláče a stěžuje si. Ani nedokážu popsat, jak na mě Carter působil a bohužel jsem tentokrát postrádala chemii mezi hlavní dvojicí.
Nicméně jsem zvědavá na závěrečný díl a jak se "chudák Emilie" postaví svým nepřátelům.

Fidibus
02.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Emilie si svou pozici začíná užívat, až tedy na tlak ke svému zasnoubení. Bohužel však dojde k pokusu o atentát na ni, Linus zprávu o něm nepřežije a ona se stává královnou. Celou dobu se potýká se svými vztahy ke Carterovi a Owenovi a na konci se ocitá sama, protože ji všichni zradili a ona cítí vinu za své selhání kvůli lidem.
O fous slabší díl, ale celkem to ubíhá a Chloe to občas trochu odlehčí :-) A taky pěkné postavy osobních strážců...

jitka_dankova
12.06.2023 5 z 5

Druhý díl nečekané princeznovské trilogie. Obsahuje opět spoustu politikaření, vyhrožování, komplikovaných vztahů, chyb, ale taky smutnou smrt nevinných. Celá série je na můj vkus poněkud hodně dramatická a vyostřená a vymyšlený svět je hnaný docela do extrémů, ale rozhodně se knížce nedá upřít napínavý děj a zajímavé zvraty. Rozhodně nejde o žádné odpočinkové čtení.

tynka65
22.10.2022 4 z 5

Super pokračování, přečetla jsem ho jedním dechem. Hned beru do ruky poslední část příběhu a jsem napnutá jak to celé dopadne, ale nejvíc se těším na Cartera!

Laf
02.10.2022 4 z 5

Skvělé pokračování, které nešlo jinak než zhltnout na jeden zátah. Líbí se mi sledovat vývoj Emilie a jak se jí daří bojovat s překážkami. Je to poutavě napsané a mohu všem vřele doporučit.

Artep071
15.08.2022 5 z 5

Po prvním díle musíte vzít okamžitě další ... jasně už to graduje a je to šílený ... drsný osud a zmatek ..... a mladinká Em? chudinka je tak skvělá a tak strašně trpí až to autorce vážně baštím ... tečou mi slzičky a těším se na další díl ... líbí se mi tato trilogie ..super

Dela90
25.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Emilia Lancasterová byla donedávna obyčejnou dívkou, vlivem nešťastných událostí je dnes jediná žijící dědička trůnu. Najednou se musí zúčastnit charitativních plesů, tiskovek a jiných královských povinností. Do toho se jí Octavia snaží najít právoplatného manžela se šlechtickým titulem a bohatou pokladnicí. Z čehož není Emilia příliš nadšená. Navíc má pořád děsivé sny z korunovace. Jediný člověk, který ji dokáže z tohohle všeho vytrhnout je Carter, její nevlastní bratr, ke kterému cítí víc než by měla. Snaží se z toho nějak vymotat, ale jedno je jisté, její srdce je v nebezpečí, a co víc i její život. Dokáže to ustát?

Knížka měla slabší rozjezd, pořád se tam řešilo, co princezna smí a co ne. Ale potom se opět ukázalo, že autorka umí perfektně vykreslit jakoukoliv událost, ať už to byla charitativní akce, její noční běsy a náruč Cartera, královská garda, nebo romantické chvilky, hádky. Ačkoliv jsem měla z Emilie pocit, že pořád neví co chce. Chápu, že se snažila chránit Cartera, ale zakázaná láska je prostě top! Událost, která se stala na jedné z akcí (nebudu spoilerovat) mi doslova vyrazila dech. Bylo to naprosto šílený a bože tohle bych nechtěla nikdy zažít. Konec mě úplně rozsekal, takový závěr jsem absolutně nečekala. Z jedné strany jsem opět skákala radostí, protože prostě Carter a pak bum otočka o 180 stupňů a je tu královna. Wow!

Andrejka91
28.04.2022 4 z 5

Tak ani druhý díl nezklamal, sice děj začal pořádně gradovat až ke konci, to pak Teda byla "bomba" (kdo četl, tak ví).
Přesně tenhle styl knih mi sedí. Žádné nijak přeslazené pasáže, trocha napětí, čtivá forma a trocha umírání.
Super pohádka pro dospělé, fandím Carterovi s Emilií a snad se v třetím díle dozvíme, jak to s nimi dopadne a kdo za to všechno vlastně může.

Kristy.Seb
20.04.2022 4 z 5

My lidé máme tendenci vidět věci složitější, než nutně jsou.

To je ta nejtěžší věc na světě - zjistit, kdo jsi, a neomlouvat se za to.

Je načase přestat se bát a přijmout změny.

Z celého tohoto dílu se mi líbily 3 části - jednání s Banem, příjmutí vlastní ochranky a její chování na veřejnosti. Jsem zvědavá na závěrečný díl.

Majuš333
17.01.2022 3 z 5

'Než se do toho naplno ponoříte, mám tu pro Vás poslední varování: stejně jako její předchůdkyně je i tahle kniha pohádkou pro dospělé. Pokud dáváte přednost příběhům bez nadávek, bez královských intrik a žhavého sexu, tenhle není pro Vás.'

Asi som zase čítala inú knihu... Emilia opäť ufňukaná a nič závratného sa neudialo... Svetlými bodmi pre mňa boli: Galiziová, Chloe a Riggs.
Posledný diel už nejako doklepem...

Miliamka
08.01.2022 3 z 5

To co v jedničce až tak nevadilo, tady doslova bije do očí. Proč autorka zvolila jako studijní obor své hrdince zrovna psychologii, když tato se pak chová jako někdo, kdo o psychologii četl maximálně v časopisu Dieta? Mohla být snad radši studentka lingvistiky nebo historie umění.. Stejně jako autorka Američanka neznalá reálií Evropy pořád fňuká nad platbami za studium a studentskými půjčkami a jejich úroky, když ve většině Evropy je narozdíl od USA univerzitní studium bez poplatků.. Děj se táhne, napětí nefunguje jak má. Já vím, že je to pohádka pro dospělé, ale to už asi radši mohla přidat draky než tohle. K sérii se po čase možná vrátím, ale momentálně to můj mozek odmítá.

AnetaVelJur
05.01.2022

(SPOILER) Druhý díl byl o dost lepší. Více děje, sice Emília stále plačka, ale menší nez v díle prvním. Kniha místy vtipná a ke konci mě děj docela překvapil.

martina1797
29.12.2021 3 z 5

Druhý díl pro mě trošku slabší. Celé je to takové naivní. Ale jako oddechové čtení, proč ne...

CiaKawlone
26.12.2021 5 z 5

Druhý díl byl neméně strhující. Po přečtení mám celkem problém najít ty správná slova. Rozhodně byl dějově dynamický a ne vycpávkový, jako u některých sérií. Emocionálně v mnoha částech vypjatý. Budí ve mě velké očekávání, jak to celé dopadne a jestli i poslední díl bude na stejné vlně.

2688
17.12.2021 4 z 5

No tak tenhle díl byl jak emocionální horská dráha ….
No nic neprodleně musím na třetí díl ….

lucie3944
30.10.2021 4 z 5

Je to trochu jiné, temnější. Ale pořád se to moc dobře čte, ani jsem se nenadechla a byl konec. Má to stoupající tendenci, takže se na poslední díl vrhnu hned, jak to půjde. Emilia musela dospět hodně rychle a jsem zvědavá, jak to s ní dopadne. I na osudy všech ostatních. Jo jo, je to moc dobré.

Knihomolka97
29.10.2021 5 z 5

Tento díl mi přišel jiný, než předchozí. Příběh bych už nenazvala pohádkou pro dospělé.
V průběhu čtení se mi střídaly emoce jak na běžícím pásu a na konci jsem mlela z posledního. Některé scény byly fakt drsné.
Neudržela jsem slzy, protože mi jedna situace připomněla hrůzu, která se stala ve Francii. Já tohle opravdu nikdy nepochopím a nejhorší je, že to vždy odnesou nevinní lidé..
Ale zpět k příběhu. Oproti minulému dílu se Emilia dost posunula, začala svou "roli princezny" brát vážně a musím říct, že mě docela překvapila. Autorka se celkově zaměřila na její "proměnu" a romantiky bylo ještě méně, než v Poskvrněné svatozáři.
Carter tu totiž k mému zklamání tolik nebyl, ale když už, tak jsem si ty scény naplno užívala. Vztah těchto dvou je fakt pekelně složitý a bude ještě složitější...
Škoda, že Owen z příběhu zmizel, ale mám tušení, že víc zamíchá kartami v posledním díle. Teda doufám v to. Aspoň trošku. :D
Jsem napnutá, co se ještě přihodí a fakt doufám, že už nikdo neumře.
Ještě, že mám po ruce pokračování, protože ten konec je zase na zabití.
4,5⭐/5⭐

tittanie
12.08.2021

Asi se nepřidám k nadšeným komentářům. Už první díl mi přišel takový půl na půl a vlastně po dalším dílu jsem sáhla jenom proto, že první díl končil tak nějak zajímavě a zrovna vyšel. Půjčila jsem si ho v knihovně a číst se to dalo, ale další díl už číst nebudu.

Štítky knihy

erotika

Autorovy další knížky

Julie Johnson
americká, 1991
2021  82%Poskvrněná svatozář
2021  81%Žhavý trůn
2021  82%Zrádná říše

Kniha Žhavý trůn je v

Právě čtených4x
Přečtených265x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených11x
Knihotéce187x
Chystám se číst97x
Chci si koupit20x
dalších seznamech7x