Zpovědi trosky po čtyřicítce

Zpovědi trosky po čtyřicítce https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445091/bmid_zpovedi-trosky-po-ctyricitce-vJ4-445091.jpg 4 169 59

Život Nell Stevensové je jeden velký chaos. Když Nell zkrachuje kavárna a spolu s ní i její vztah, její „šťastně až do smrti“, které si plánovala v Kalifornii, stěhuje se zpět do Londýna, aby začala znovu. V Londýně se toho však hodně změnilo. Všechny její svobodné kamarádky jsou vdané a mají děti. Kvůli závratné výši nájmů je nucena pronajmout si pokoj v domě neznámého člověka a ve světě dokonalých životů prezentovaných na Instagramu si připadá jako troska. A co je ještě horší, jako troska po čtyřicítce. Když však Nell získá práci jako autorka nekrologů, seznámí se s úžasnou Cricket, vdovou po osmdesátce potýkající se s vlastními problémy, a vznikne mezi nimi nepravděpodobné přátelství. Vzájemně si pomáhají uzdravit svá zlomená srdce a vyrovnávat se s tím, že jejich životy se nevyvíjejí podle plánu, jedna druhou směřuje k novým dobrodružstvím a nečekaným radostem. Po všech životních kotrmelcích je Nell odhodlaná zajistit, že příští rok bude úplně jiný. Je totiž načase převrátit svůj život vzhůru nohama.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Práh
Originální název:

More Confessions of a Forty-Something F**k Up , 2023


více info...

Přidat komentář

anovy64
02.04.2024 4 z 5

Čím déle jsem knihu četla, tím více se mi zamlouvala, protože byla o životě, který prožívá každý běžný člověk. Hrdinka neměla postavu modelky, nebyla vyslovená krasavice, ale normální žena středního věku, která se vyrovnává se stárnutím, s tím, že už asi nebude mít děti a partnera, což není v knihách až tak běžné. Autorka na jedné straně popisuje, že být singl není moc příjemné a jednoduché, na druhé straně však bravurně popisuje krásné přátelství mezi dvěma generacemi žen a člověk si uvědomí, že nikdy není moc starý, nikdy není moc pozdě a všechno se dá zvládnout. Jsem moc ráda, že jsem knihu četla, protože mě místy přiměla zamyslet se nad vlastním životem (a to jsem mnohem starší troska).

marli58
06.10.2023 3 z 5

Vtipné i smutné, zajímavé postřehy a happy end skoro na poslední straně (škoda, mohli jsme si ho víc užít :D).


Leyla
12.09.2023 3 z 5

Úvod a prvá skoro polovica knihy veľmi fajn, hlavná postava mala taký svojský humor pre rôzne životné situácie. Postupne sa začínal vytrácať, a do príbehu sa vkradlo klišé, známe v toľkých iných príbehoch. Knihu som dočítala už len tak tak. Ale našlo sa aj pár pekných zamyslení.
"Je to jeden z tých momentov, ktoré si chcete navždy zapamätať. Keby sa dalo, najradšej by ste ho zatlačili do fľaše a uchovali na horšie časy.. Chcela by som plnú komoru takýchto fliaš, naplnených náhodnými krásnymi momentmi. Tak ako mala moja stará mama komoru plnú lekvárov, zaváraného ovocia a nakladaných uhoriek."

lumul
20.08.2023 4 z 5

teda ale těch hrubek :-O

katpas76
28.03.2023 4 z 5

Kniha byla milá, čtivá, optimistická. Téma mi přišlo hodně podobné jako u novější knihy autorky a sice Jedna dobrá věc, což je důvodem 4 hvězd. Vadily mi hodně časté chyby v textu.

werick
09.02.2023 4 z 5

Ze začátku mě kniha příliš nezaujala, ale pak jsem se začetla a těšila se na další čtení. Nejspíše to bylo postavou Cricket, která mi byla velmi sympatická a knize dle mého přidala zajímavost. I když mě povaha hlavní hrdinky občas rozčilovala, tak se mi kniha líbila.

Niu
18.12.2022 5 z 5

Nemůžu jinak než za 5*. To bylo tak super. Když jsem to četla a jen tak přelétla očima hvězdičky a hodnocení, říkala jsem si, že ta kniha osloví jen ty ženy, muže, kteří si prožili něco podobného a cítí se stejně jako Nell. Že to, jak určitou literaturu přijmeme, se odráží v našich životech, jestli se nás to nějak dotýká nebo naopak vůbec. Pak ale v poslední třetině se to celé tak nějak stočilo i na lidi, kteří mají vše (z pohledu osob typu Nell), až se mi tajil dech, že i oni můžou a mají stejné pocity, byť v jiných situacích. Mě se to líbilo hodně. Byl to vlastně rok s Nell, měsíc za měsícem, a vlastně se to krásně zakončilo Vánoci a Silvestrem. Skvěle podané životní cesty, útrapy, zkušenosti; krásná přátelství, Cricket se mi líbila. Bylo to vtipné a čtivé. Moc doporučuju.

Puntíkatýhrnek
09.11.2022 5 z 5

Mně se to líbilo...sice jako 40+ žijící v ČR a se dvěma puberťáky mám trošku jiné starosti, ale i tak jsem se dost často od srdce zasmála. Pro pošmourné podzimní dny jako dělané a já tedy doporučuji.

Emma27
24.08.2022 2 z 5

Na tuto knihu jsem se dost těšila,ale bylo těžké se začíst.

janadibelkova
19.08.2022 5 z 5

Velmi příjemné, oddechové čtení, které vás zároveň pobaví a donutí se zamyslet a hodnotit. Najdete tady mnoho dojemných situací, ve kterých poznáte i sami sebe a třeba přijdete na to, že vlastně není až tak špatně ;)

Slůník
10.08.2022 4 z 5

Je mi 42 a tahle kniha mě opravdu povzbudila.

Afka
29.06.2022 5 z 5

Milá knížka psaná s humorem a velkým nadhledem. Pobavila a pohladila po duši. Myslím, že mladší ročníky si budou muset pár let počkat, než ji dokážou plně ocenit. Já jsem naštěstí v té správné věkové kategorii, takže jsem si knihu mohla doopravdy užít. :-)

tereza8
15.06.2022 5 z 5

Tak to mě bavilo! Příjemná, vtipná a sebeironická oddechovka ze života, která se četla sama. Nečekala jsem tolik mouder a věcí k zamyšlení, které jsem v knížce našla.

knihovniceS
07.05.2022

Je mi líto, nezačetla jsem se. Vadil mi styl psaní. Nehodnotím - chyba je ve mně . Zkusím si přečíst jinou knihu této autorky - vím , že má dobré ohlasy.

lucifess
20.04.2022 4 z 5

Na začátku mě kniha příliš nezaujala, přišlo mi to strojené a vyumělkované, ale nakonec jsem ráda, že jsem se nenechala odradit. Postupně jsem se začetla a bylo to příjemné čtení. Strašně sympatická mi byla Cricket a kéž bych až budu jednou stará měla takový elán, grácii a radost ze života.

LenkaMacak
09.02.2022 4 z 5

Přečteno v rámci čtenářské výzvy, taková milá oddychovka.

mia.com
12.01.2022 4 z 5

Prijemna oddychovka, ctive napsana, jako vzdy a tuto bych zaradila mezi ty autorciny lepsi kousky. Sice me to ceka az za nejakych 10 a neco let, ale aspon budu pripravena :D.

Buchtičkajani
02.01.2022 5 z 5

Skvělá kniha, zasmějete se, zamyslíte se a zaručeně se tam najdete. Vtipně psaná kniha, ale vlastně o vážném tématu, protože život nikdy nejde, tak jak chcete vy.

Acnaj
14.11.2021 4 z 5

Ještě mi 10 let zbývá, ale kniha to je čtivá, vtipná a ze života...

lucakuca
05.11.2021 5 z 5

Jasně, že jsem troska. Jasně, že to nikdo neví. Jasně, že se troskuju doma o samotě.
Milé, skutečné, ženské, vážné, zábavné, romantické. Užila jsem si to. :-)

Štítky knihy

ženy pro ženy

Kniha Zpovědi trosky po čtyřicítce je v

Právě čtených7x
Přečtených237x
Čtenářské výzvě32x
Doporučených9x
Knihotéce165x
Chystám se číst109x
Chci si koupit33x
dalších seznamech4x