Rychlost temnoty

Rychlost temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378141/bmid_flash-2-rychlost-temnoty-w7L-378141.jpg 4 41 10

Nad Central City se sbírá bouře, která vyvrací to rčení o blesku, který nikde neuhodí do jednoho místa dvakrát. Když se Barry začíná hroutit pod tlakem vzrůstající vlny zločinu, objevuje se nový běžec. Ale kde se vzal? A co je vlastně zač?

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Flash, Volume 2: Speed of Darkness , 2017


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
12.10.2023 3 z 5

Na Flasha musíte mať bunky, chuť a naštudovanú jeho nadštandardne bohatú a nesmierne chaotickú históriu. Ak niečo z toho nemáte, hrozí, že pri čítaní megarýchlych dobrodružstiev budete trpieť. Ani Rychlost temnoty nie je výnimkou. Situáciu vylepšuje Shade: charizmatický záporák, ktorý možno nie je záporák a ktorý ako keby vypadol z románu Stephena Kinga (dokonca je prítomná Temná veža, wtf). Na druhej strane sa sem Joshuovi Williamsonovi zamotali koniny typu kurióznych nepriateľov á la chlap v žltom kostýme, ktorý z papierikov skladá smrteľne ostré hviezdice, ktoré následne v parku hádže po ničnetušiciach civiloch. Rušia i logické (Kid Flash sa odmaskuje pred svojou školou, ktorá má zjavne desiatky, stovky okien, z ktorých práve v tom momente náhodou môže niekto vyzrieť von) a kuriózne nezrovnalosti (spoločné vibrovanie, wtf č. 2). A pri scéne, v ktorej sa hrdina musí vyhovoriť a utiecť z miesta činu, aby sa o sekundu dostavil všetkých zachrániť ako maskovaný superhrdina, som sa pýtal, čo to vlastne čítam? Flasha, alebo Spider-Mana? „Hlavný“ Flash je každopádne sympaťák (páči sa mi, že talentom na "pátranie" v mnohom pripomína Batmana) a hoci komiks obsahuje tonu akcie, ktorá je nechcem povedať stupídna, ale... meh... tak tvorcovia zakaždým včas dokážu príjemne spomaliť (ha!), preradiť na nižší rýchlostný stupeň a ponúknuť peknú, v dobrom „obyčajnú“ scénu, ako je napr. tá s rande.

wistar
13.12.2021 3 z 5

komiks s krásnou kresbou, který se velmi dobře čte, ale děj je jednoduchý a všechno působí urychleně a celkový dojem je spíš lehký nadprůměr, cením poslední sešit za to že ukázal, že padouši mají vlastní problémy a vykradou banku proto aby mohli zaplatit za rukojmí
6.5/10


fvalek
12.06.2020 5 z 5

Jakou rychlost má temnota? Rychlost světla!

Jedno z dalších skvělých dobrodružství světa rebirthů. Příběh trošku mimo oproti prvnímu dílu a nějakému většímu celku, ale zajímavé. Rostoucí vztah mezi Flashem a Kid Flashem je zajímavé neakční téma, i když problémem stále zůstává utajená identita, což mě trošku štve. Celou tuhle "sociologickou" část komiksu pak doplňuje rande s Iris, což je taková jednohubka na konec, maličko zbytečná možná, ale příjemná, hlavně proto, že Iris je v komiksu (proti seriálu) dost super.

Druhá, akční stránka komiksu, byla skvělá hlavně díky postavě Shadea, který je tak moc vedlejší postavou, že jsem ho viděl snad poprvé v historii mých komiksů, a bavil mě. Příběh s ním byl trošku rychle hotový na můj vkus. Ve stínové zemi asi nebylo co víc pitvat, ale proč s ní začínat, když děj v ní skončí během dvou sešitů. Dobrodružství to tedy bylo drobné, ale ušlo, chtěl bych o Shadeovi a stínové zemi vědět víc, kéž by se ještě objevil. :)

Prince_of_book
20.10.2019 4 z 5

Tak I já už jsem sáhl po nějaké "obrázkové" knížce. Sleduji seriál Flash a tak jsem si řekl, že by bylo fajn si o něm i přečíst. Jakožto nováček v komiksovém světě mi chviličku dělalo problémy určit, jak jdou ony textové bubliny za sebou, ale když jsem se do toho dostal tak už jen stránky mizely sami od sebe.

Příjemné odreagování od klasických knížek a myslím, že určitě nebylo poslední.
Čteno společně s prvním dílem: Když blesk udeří dvakrát

8,5/10 pro obě knížky.

Voliarty
18.08.2019 3 z 5

Nie zlé, ale slabšie jak prvý diel. Dostaneme vlastne tri príbehy, z čoho prvý je hlavne kecací a ide o stretnutie dvoch Wally Westov. Potom prichádza ona Rýchlosť temnoty, čo je klasický príbeh o tom, ako sa musia dvaja hrdinovia naučiť spolupracovať, zatiaľ čo uviazli v inej dimenzii a zabránili invázií z tejto dimenzie do nášho sveta. Bolo to krátke, takže sa to ani nestihlo moc rozbehnúť, naozaj to bolo ,,rýchle". Ale Shade ma bavil. Sympatický tragický charakter. A posledný komiks je o súboji Kid Flasha a Tar Pita, ktorý má klasickú zápletku, ale je to zábavné.

Druhý Flash teda neprináša nič nové, Wiliamson netvorí žiaden nový charakter (ako v prípade Godspeeda z jednotky), nezačínajú tu ani nové záhady a ani sa tu neodpovedá na otázky, ktoré prvý diel nadhodila. Zas ale je to zábavne čítanie, taký dobrý priemer. Priznám sa, že som rozmýšľal aj nad 4. hviezdičkou.

memphisz
11.01.2019 3 z 5

Po zajímavém a zábavném prvním díle, který jsem proletěl jako blesk (pardon!), přichází nemastná a neslaná Rychlost temnoty. Děj se více soustředí na Wallyho Westa alias Kid Flashe, což by nebyl problém, kdyby mu autor nedal jen jediný vnitřní konflikt, a to jak se zavděčit Flashovi a přitom nezklamat svou starostlivou tetu. Ústřední "nepřítel" - stíny temnoty - také není příliš osobitý a už ze své podstaty mnoho nenabídne. Problémy Shadea a jeho milé by se hodily spíše do šestákového románu než do komiksu z 21. století. Škoda zpomalení (ha!) série.

B-artX
15.12.2018 4 z 5

Po osobitém skvělém příběhu Když blesk udeří dvakrát přichází slabší Rychlost temnoty. Zaměření na vztah Wallyho a Barryho nevadilo, oba dva mám rád a bylo to takové příjemně nenucené. Barryho nekompromisní skrývání identity sice působilo jako z osmdesátek, ale tolik to zas nevadilo. Kresba se mi moc nelíbila, určitě by se našel někdo lepší. Zápletka s zemí Stínů nebo co to bylo byla taková... pfff. Nebylo to nic moc a závěr- jak říše unikli- byl podivně jednoduchý. Fajn story, chyby tam jsou, ale jde to přežít. Průměrné Znovuzrození.

MartyManCZ
26.11.2018 4 z 5

Kresba skvostná, příběh na pohodu, možná tomu scházelo na pátou hvězdu o sešit navíc a aby ten pan Stín nebyl tak hodnej :))

Jedinej problém co mám s flashem je to nepřeberné množství Wally Westů, Barry Allenů, Flashů a realit... Nemůžou se aspoň jmenovat jinak? :D

TimeLord
14.11.2018 5 z 5

Tento diel bol trochu kratší, ale páčil sa mi. Najlepšie asi bolo vyvíjanie vzťahu medzi Barrym A Wallym, a aj to, že Barry a Iris konečne šli na rande.

Lenka.Vílka
13.11.2018 5 z 5

("Termination sits across my cell, Waiting patiently to unleash Hell, Frothing at the mouth, it's hunger tells, Of the feast I'll soon become, my soul melts." ... Black - Trivium)

To byla sranda! Ne, teď vážně

Pokračování bylo skvělé. Kresbě nemám co vytknout. Byla stejně dobrá jako v prvním díle. K Flashovi to prostě patří. Blesky, rychlý běh, rychlé pěsti. Co čekáte, dostanete. V tomhle ohledu naprostá spokojenost.

Děj byl trochu jinde. Nebo spíš, myslela jsem, že tam bude ještě něco jiného (dalšího). Nebylo to špatné, ale ke konci na mě rychlé. (Stále jsem v anotaci, dnes žádné spoilery.) Vzájemná důvěra mezi Flashem a Kid Flashem je narušená úplně ze stejného logického důvodu, jak to mívá každý maskovaný hrdina. Čili ohledně toho "vím, kdo jsi pod maskou". Tady to jeden ví a druhý ne. Jenže jsou horší věci. Třeba Shade. Jak jsme se dostali do Země stínů a jak se ze Shada stal spojenec (stále anotace), důvod jsem chápala, Barry má prostě prostě srdíčko na správnym místě. Jenže jak se z ní dostali. To bylo zajímavé. Proto mám Flashe ráda, protože vždycky vymyslí něco ohledně...(a to už by byl spoiler, takže pst), ale kdo postavu alespoň trochu zná, je mu to jasný.

"Vánoční speciál" byl super. Že by nám Barry konečně začal (doopravdy, je to jejich "tak trochu") chodit s Iris? Takže Wally mezitím řeší vskutku zajímavý problém.

A mě už zbývá jenom doufat, že badboy, kterej se ukázal na konci, si pro to své "badboyství" zabere celý další díl. To by mi vůbec nevadilo.